Privatna audio prčija

petak, 21.07.2006.

MASSIMO - vještina 2

Cover izvedbe su uvijek skliski teritorij. Punk bendovi korite pop covere da budu sigurni da će netko ne koncertu 100 % skakati, rock bendovi koriste covere kada im treba sigurni hit (poput Guns`n`Roses i skladbe Wild Horses) a samostalni umjetnici koriste tuđe pjesme da dokažu da znaju čitati «tekstove» napisane za neke druge uloge. Tako je Johhny Cash pokazao u American Recordings serijalu sa Rickom Rubinom.


Image Hosted by ImageShack.us


E sad, Massima ne možemo prozvati hrvatskim Cashom jer se ne odijeva isključivo u crno niti u Lijepoj Našoj egzistira producent Rubinove magnitude ali recept od malo obrada i malo autorskih stvari prezentiran kroz American Recordings može se lako pronaći na Massimovoj Vještini iz 2003. godine te ovogodišnjem nastavku koji donosi šezdeset i sedam minuta materijala raspoređenog na četrnaest skladbi koje su otpjevane na uvjerljiv i upečatljiv način.

Legenda kaže za je Goran Bregović iz Bijelog Dugmeta osamdesetih godina vrbovao (tada) mladog Massima da se pridruži ultimatvnom pastirskom cirkusu i pokori Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju po tko zna koji put, ali je to (tada) mladi Massimo odbio. Sada konačno možemo vidjeti kako bi to izgledalo u skladbama Pristao sam bit sve što hoćeš i Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš. Ne želim biti General poslije bitke™ ali bilo bi, u najmanju ruku, zanimljivo.
U pjesmama Melankolija i Prokleto dobro znam gostuje makedonska vokalistica Kaliope Bukli i predobro nadopunjuje Massimov, od cigareta, izbrušen vokal. Klasična ljepotica vs polu-zvijer međuigra koja bi mogla vrlo dobro na koncertima prolaziti.
Tu je još i skladba konačno upokojenog Parnog Valjka pod naslovom Dođi te ponovno snimljeni hit iz vlastite kuhinje pod naslovom Samo za tvoje oči.

Siguran hit i nositelj cijelog albuma jest Tu na mojim rukama u čijem je stvaranju prste imao Denis Dumančić iz Letećeg Odreda. Prosto nevjerojatno da je i on nešto dobro napravio; zakon velikih brojeva na djelu.
Sve u svemu; Porin do dva više za ovo djelo na Massimovoj polici.



Tracklisting:
1. Da mogu (Renato Zero/Arsen Dedić)
2. Pristao sam bit ću sve što hoće (Goran Bregović)
3. Kažu (Arsen Dedić)
4. Samo za tvoje oči (Massimo/Zoran Cvetković)
5. Dođi (Marijan Brkić)
6. Melankolija (Ines Prajo)
7. Sve će to mila moja prekriti ružmarin, snjegovi i šaš (Goran Bregović)
8. Tu na mojim rukama (Denis Dumančić/Fayo)
9. Prokleto dobro znam (Kaliopi Bukle)
10. Zagrli me (Arsen Dedić)
11. Karta devera (Vinko Didović)
12. Mi nismo sami (Jura Stublić)
13. Pokreni me (Meri Jaman i Anita Valo/Arjana Kunštek)
14. Izdaleka (Ines Prajo/Arjana Kunštek)

21.07.2006. u 12:53 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 18.07.2006.

Vidje pravih panxa americkih (tm) proudly presents:

Hoobastank – Every Man For Himself


Image Hosted by ImageShack.us


Američka scena college pop-punk-rock sastava koji sviraju na divljim zabavama bratovština i taslače lijepe i pametne članice raznih sestrinstava dok se u pozadini cijede zadnje kapi piva iz bačvice a nargila se davno ohladila; nikad mi nije bila jasna.

Od Blink – 182 preko raznih emo sastava poput Funeral For A Friend do Hoobastank prosječan Europljanin bi pomislio da u američkoj gitarističkoj glazbi vlada trend raznih liričnih gluposti koje svejedno ne sprečavaju bend da postane barem jednostruko platinast ili zlatan. To se dogodilo i sa trećim albumom ovog kalifornijskog četverca čije ime ne znači ništa već je dijabolični rezultat interne šale od prije dvanaest godina.
Dakle, ako me centar za male brojeve ili moj bio-koprocesor još uvijek služi, osnovani su 1994. godine u sam sumrak scene iz Seattlea. Kao pravi kalifornijski bend, prvi album su sami izdali jer ih nitko nije doživljavao ozbiljno dok ih nekim čudom nije pokupila etiketa Island Records i poslala na turneju sa Incubus.
Također, kao svaki bend iz kalifornije imaju određenu dozu obrada pop-skladbi poput Girls Just Wanna Have Fun i Do Ya Think I`m Sexy u kojima, iskreno, ne vidim smisao. Uzmite DC++ i ukucajte, recimo, «Pennywise covers» i prebrojite rezultate…

No da se ne uđe u debeli offtopic: album sa 13 pjesama i 51 minutom u duljini poprilično je kompaktan i ne umara ako se sluša u cjelini što je nešto što se ovih dana cijeni kada se nema klima-uređaj u kući. Moram primijetiti da su uzeli nešto od Rammsteinovskog pristupa aranžmanu poput introa u stvari Inside of You gdje neki kvazi-Gameboy zvuk otvara prvih par sekundi dok zatim moćna gitara u gotovo house ritmu nastavlja praviti perverzno plesnu stvar.
Pjesmu Born to Lead otvara marševski korak neznanih vojnika pa zatim gitara pa zatim ulet ritam mašine na break te opet gitare a la Rammstein jašu kroz cijelu pjesmu pojačane masnim bubnjem. Ovu kompoziciju možete i vidjeti u video varijanti kao bonus na albumu.
Sve u svemu, dobar album sa rokom trajanja od dva do tri tjedna kao što uostalom ima više-manje sve danas… Welcome to tha suck!





Tracklisting:
1. The Rules (0:52)
2. Born to Lead (3:48)
3. Moving Forward (4:27)
4. Inside of You (3:08)
5. First of Me (5:24)
6. Good Enough (3:21)
7. If I Were You (4:18)
8. Without A Fight (3:20)
9. Don't Tell Me (4:12)
10. Look Where We Are (3:28)
11. Stay the Same (4:01)
12. If Only (3:28)
13. More than A Memory (7:15)

18.07.2006. u 14:11 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 04.07.2006.

Vidje masnog beata (tm) proudly presents: Androida.Remixed

Putokazi – Androida.Remixed


Dvije godine nakon originalne Androide, konceptualnog albuma riječke grupe Putokazi, dolazi ovaj disk pun remikseva pet singlova sa originalnog albuma, samo u različitim verzijma. Nešto slično napravio je i Beck sa Guerolito albumom i Depeche Mode sa trostrukim box-setom punim remikseva ali Androida mi je draža jer je naša.



Image Hosted by ImageShack.us


Mada, da se odmah razumijemo, nacionalna pripadnost ne može biti povezana sa kvalitetom niti biti u nekom kvalitativno-proporcionalnom ili disproporcionalnom odnosu, osim kod makedonskog hip-hopa koji je jednostavno grozan za čuti.
Tako se na domaćim prostorima pokazalo da je moguće napraviti dobar elektonički album sa primjerima trip-hopa a la ljubljeni Massive Attack i Portishead kao nekakvim vodiljama.
Ovaj disk bit će uprodaji kao bonus dio paketa koji će sadržavati originalnu Androidu zatim dvostruko DVD izdanje pod nazivom Stroj 22.2.22 koji sadrži pedeset i dvije minute live izvedbe Androide u Rijeci u srpnju prošle godine dok su na drugom disku svi spotovi od početka karijere Putokaza kao takvih do danas; znači od 22.02. 1984. do vječnosti.

A sad riječ dvije o remikserima; tu su Underground Sky (Rosho i Tom Jay), Mr. B, Lado Brtoniček, DJ Bizzare (roditeljima i knjižničarima poznatiji kao Teo Malić) te Iztok Turk, inače producent Let 3. Od deset remikseva, stvar Play, Rew, F Fwd ima četiri različita izdanja dok stvar Sve što jesi ima tri. Znači, b-strane koje bi završavale na singlovima da kond nas postoji tržište singlova koji se prodaju, ovako su završile na jednom mjestu i mogu biti sretne da su ugledale svjetlo dana.
Na Sibigla (Underground Sky Rmx)gostuje kolega i sugrađanin Damir Urban i čini da pjesma zvuči poput izgubljene stvari sa Žena Dijete, najboljeg hrvatskog albuma te mitske 1998. godine, a ako ne i cijelog desetljeća koje je za nama.
Nakon desete stvari slijedi Androida Underground Megamix u trajanju od trinaest minuta; znači taman za skuhat jedan masni Nes i zapaliti nikotinski štapić i započeti nove radne pobjede… ili jednostavno nastaviti stare. Što god vam pomaže da mirnije spavate navečer.

1. - drukcija (underground sky rmx) (4:24)
2. - sibigla (URBAN) (underground sky rmx) (5:33)
3. - snena plese (DJ bizzare ext. rmx) (6:12)
4. - play, rew, FFwd (DJ bizzare rmx) (5:04)
5. - play, rew, FFwd (iTurk french touch) (3:40)
6. - play, rew, FFwd (iTurk instrumental rmx) (3:40)
7. - play, rew, FFwd (instrumental) (4:36)
8. - sve sto jesi (mr. b french touch) (3:59)
9. - sve sto jesi (bartonicek atmospheric rmx) (4:06)
10. - sve sto jesi (mr. b rmx) (4:13)
11. - bonus track (Androida underground sky megamix) (13:24)


04.07.2006. u 22:53 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.07.2006.

LL Cool J - Todd Smith

Dvanaesti album rappera koji je na sceni od osnutka Def Jam etikete i koji je rastao zajedno sa Beastie Boysima i Run DMC i dok su Beastie Boys zadužili povijest spoznajom da i bijelci mogu repati (kad vec ne mogu skakati); Run DMC su zajedno sa Aerosmith zaslužni za rap/rock crossover koji je kasnije otišao zlim nu-metal putem; a LL? Čime je on zadužio ljudsku rasu?


Image Hosted by ImageShack.us

James Todd Smith je, recimo, bio prvi iz žanra koji je napravio MTV unplugged snimku; izbetlao je i Jay-Zja i Jaz-Oa svojedobno; slikao se za naslovnicu albuma gol do pasa po jubilarni četvrti put te napisao knjigu za djecu And the winner is… i to je više-manje to, osim što je prljavo bogat. U pedeset i dvije minute novog materijala ne donosi apsolutno ništa novo niti nešto divlje; pedeset i dvije minute glazbe za trljanje guz o guz na nekom RnB/hip-hop partiju na moru ove sezone za djevojke ili pedeset i dvije minute masnog gengsta-baraba-iz-huda klimanja glavom za dječake. Transrodne osobe dobit će najbolje iz oba svijeta.

Osobno, ne sviđa mi se što od trinaest stvari dvanaest imaju feature neke vrste, a LL je još živ i ne treba kao Notorious BIG na zadnjem albumu 36 suradnika da izvuče maksimum iz mršavog materijala. Još se šuška da je na Control Myself umjesto Jennifer Lopez trebala nastupiti Fergie iz Black Eyed Peas ali nije bila dovoljno financijski lubrificirana pa je suradnja otpala. Mislim da nikakva kapitalna šteta time nije počinjena.


Tracklisting:

1. L.L. Cool J f Juelz Santana - It's LL and Santana (3:00)
2. L.L. Cool J f Jennifer Lopez - Control Myself (3:54)
3. L.L. Cool J f Mary J. Blige - Favorite Flavor (3:26)
4. L.L. Cool J f Lyfe - Freeze (4:52)
5. L.L. Cool J f Jamie Foxx - Best Dress (3:57)
6. L.L. Cool J f Teairra Mari - Preserve The Sexy (3:39)
7. L.L. Cool J f Freeway - What You Want (4:24)
8. L.L. Cool J f Ryan Toby - I've Changed (3:50)
9. L.L. Cool J f Ginuwine - Ooh Wee (4:02)
10. L.L. Cool J - #1 Fan (3:17)
11. L.L. Cool J f 112 - Down The Aisle (4:01)
12. L.L. Cool J f Mary Mary - We're Gonna Make It (4:56)
13. L.L. Cool J f Ne Yo - So Sick Remix (4:23)

(Aquarius Records)

03.07.2006. u 12:30 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.



< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (1)
Siječanj 2007 (4)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (5)
Rujan 2006 (4)
Kolovoz 2006 (6)
Srpanj 2006 (4)
Lipanj 2006 (9)
Svibanj 2006 (9)
Travanj 2006 (5)
Ožujak 2006 (7)
Veljača 2006 (9)
Siječanj 2006 (6)
Prosinac 2005 (2)
Studeni 2005 (1)
Rujan 2005 (1)
Kolovoz 2005 (4)
Srpanj 2005 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

192kbps/24h/7d


Blogzine o popularnoj kulturi
na 12 centimetarskom disku.

Izlazilo četvrtkom.

Hvala što čitate.




ICQ uin:
341-491-430

Me like anytime ili Slavni blog dani (TM)

Univerzum mlade Sybil

Bald Men Times, novosti iz folikularnog svijeta


Monoculture platforma

Me could be read anytime @:

Javno.hr

Earbugs

Svijet glazbe


&

Klub kulture