Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

Vidje masnog beata (tm) proudly presents: Androida.Remixed

Putokazi – Androida.Remixed


Dvije godine nakon originalne Androide, konceptualnog albuma riječke grupe Putokazi, dolazi ovaj disk pun remikseva pet singlova sa originalnog albuma, samo u različitim verzijma. Nešto slično napravio je i Beck sa Guerolito albumom i Depeche Mode sa trostrukim box-setom punim remikseva ali Androida mi je draža jer je naša.



Image Hosted by ImageShack.us


Mada, da se odmah razumijemo, nacionalna pripadnost ne može biti povezana sa kvalitetom niti biti u nekom kvalitativno-proporcionalnom ili disproporcionalnom odnosu, osim kod makedonskog hip-hopa koji je jednostavno grozan za čuti.
Tako se na domaćim prostorima pokazalo da je moguće napraviti dobar elektonički album sa primjerima trip-hopa a la ljubljeni Massive Attack i Portishead kao nekakvim vodiljama.
Ovaj disk bit će uprodaji kao bonus dio paketa koji će sadržavati originalnu Androidu zatim dvostruko DVD izdanje pod nazivom Stroj 22.2.22 koji sadrži pedeset i dvije minute live izvedbe Androide u Rijeci u srpnju prošle godine dok su na drugom disku svi spotovi od početka karijere Putokaza kao takvih do danas; znači od 22.02. 1984. do vječnosti.

A sad riječ dvije o remikserima; tu su Underground Sky (Rosho i Tom Jay), Mr. B, Lado Brtoniček, DJ Bizzare (roditeljima i knjižničarima poznatiji kao Teo Malić) te Iztok Turk, inače producent Let 3. Od deset remikseva, stvar Play, Rew, F Fwd ima četiri različita izdanja dok stvar Sve što jesi ima tri. Znači, b-strane koje bi završavale na singlovima da kond nas postoji tržište singlova koji se prodaju, ovako su završile na jednom mjestu i mogu biti sretne da su ugledale svjetlo dana.
Na Sibigla (Underground Sky Rmx)gostuje kolega i sugrađanin Damir Urban i čini da pjesma zvuči poput izgubljene stvari sa Žena Dijete, najboljeg hrvatskog albuma te mitske 1998. godine, a ako ne i cijelog desetljeća koje je za nama.
Nakon desete stvari slijedi Androida Underground Megamix u trajanju od trinaest minuta; znači taman za skuhat jedan masni Nes i zapaliti nikotinski štapić i započeti nove radne pobjede… ili jednostavno nastaviti stare. Što god vam pomaže da mirnije spavate navečer.

1. - drukcija (underground sky rmx) (4:24)
2. - sibigla (URBAN) (underground sky rmx) (5:33)
3. - snena plese (DJ bizzare ext. rmx) (6:12)
4. - play, rew, FFwd (DJ bizzare rmx) (5:04)
5. - play, rew, FFwd (iTurk french touch) (3:40)
6. - play, rew, FFwd (iTurk instrumental rmx) (3:40)
7. - play, rew, FFwd (instrumental) (4:36)
8. - sve sto jesi (mr. b french touch) (3:59)
9. - sve sto jesi (bartonicek atmospheric rmx) (4:06)
10. - sve sto jesi (mr. b rmx) (4:13)
11. - bonus track (Androida underground sky megamix) (13:24)




Post je objavljen 04.07.2006. u 22:53 sati.