Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

LL Cool J - Todd Smith

Dvanaesti album rappera koji je na sceni od osnutka Def Jam etikete i koji je rastao zajedno sa Beastie Boysima i Run DMC i dok su Beastie Boys zadužili povijest spoznajom da i bijelci mogu repati (kad vec ne mogu skakati); Run DMC su zajedno sa Aerosmith zaslužni za rap/rock crossover koji je kasnije otišao zlim nu-metal putem; a LL? Čime je on zadužio ljudsku rasu?


Image Hosted by ImageShack.us

James Todd Smith je, recimo, bio prvi iz žanra koji je napravio MTV unplugged snimku; izbetlao je i Jay-Zja i Jaz-Oa svojedobno; slikao se za naslovnicu albuma gol do pasa po jubilarni četvrti put te napisao knjigu za djecu And the winner is… i to je više-manje to, osim što je prljavo bogat. U pedeset i dvije minute novog materijala ne donosi apsolutno ništa novo niti nešto divlje; pedeset i dvije minute glazbe za trljanje guz o guz na nekom RnB/hip-hop partiju na moru ove sezone za djevojke ili pedeset i dvije minute masnog gengsta-baraba-iz-huda klimanja glavom za dječake. Transrodne osobe dobit će najbolje iz oba svijeta.

Osobno, ne sviđa mi se što od trinaest stvari dvanaest imaju feature neke vrste, a LL je još živ i ne treba kao Notorious BIG na zadnjem albumu 36 suradnika da izvuče maksimum iz mršavog materijala. Još se šuška da je na Control Myself umjesto Jennifer Lopez trebala nastupiti Fergie iz Black Eyed Peas ali nije bila dovoljno financijski lubrificirana pa je suradnja otpala. Mislim da nikakva kapitalna šteta time nije počinjena.


Tracklisting:

1. L.L. Cool J f Juelz Santana - It's LL and Santana (3:00)
2. L.L. Cool J f Jennifer Lopez - Control Myself (3:54)
3. L.L. Cool J f Mary J. Blige - Favorite Flavor (3:26)
4. L.L. Cool J f Lyfe - Freeze (4:52)
5. L.L. Cool J f Jamie Foxx - Best Dress (3:57)
6. L.L. Cool J f Teairra Mari - Preserve The Sexy (3:39)
7. L.L. Cool J f Freeway - What You Want (4:24)
8. L.L. Cool J f Ryan Toby - I've Changed (3:50)
9. L.L. Cool J f Ginuwine - Ooh Wee (4:02)
10. L.L. Cool J - #1 Fan (3:17)
11. L.L. Cool J f 112 - Down The Aisle (4:01)
12. L.L. Cool J f Mary Mary - We're Gonna Make It (4:56)
13. L.L. Cool J f Ne Yo - So Sick Remix (4:23)

(Aquarius Records)

Post je objavljen 03.07.2006. u 12:30 sati.