Extremno brza jurnjava uz i niz uski riječni kanjon. (vrlo uski, da dodam)
[ # ]

Samo gledanje videa, izaziva navalu adrenalina! Zamislite da ste u tom čamcu :-) Rijeka je naravno u Novom Zelandu..

Mora se priznati da šofer glisera zna što radi.Svaka mu čast. To je još jedan video vrijedan nekoliko minuta gledanja...

THIRD EYE PRODUCTIONS - HEADCAM HIRE - QUEENSTOWN - VOI POV1.5 - JET BOATING from mike topp on Vimeo.

22.04.2010. ...21:54 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Dagger Dash Attainment Utrka
[ # ]

Još jedan dokaz da nije potrebno puno za ludu zabavu. Le - man start, bitka prsa o prsa, hvatanje eddia, znoj i suze.

Malo se šalimo ali ova kratka utrka koja je organizirana na Natalah rijeci koliko vidimo iz ovog cool videa je bila puna smjeha i zabave.

Sto metara uzvodno i onda juriš nizvodno :-)

21.04.2010. ...07:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Extreme rafting u Rusiji
[ # ]

Zapravo i nije rafting. Rusi su napravili doma nekakvo katamaran plovilo, sklepali sigurnosne pojaseve od stiropora, a najkreativniji ga je napravio na napuhavanj i otišli prema Sibiru. Tamo su našli najtežu rijeku i sunovratili se niz istu.

Rezultat je video vrijedan gledanja, vašeg vremena i divljenja.
Još da citiram Dineka, oću kombi ko sa početka :-)

20.04.2010. ...11:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

B.A.S.E - video vrijedan vašeg vremena
[ # ]

A je antena

B.A.S.E jumping ili kako se još može vidjet po literaturi, Base jumping, je skakanje padobranom sa objekata iz imena. Dakle kako slijedi

- B (building) zgrade
- A (antennas) antent
- S (spans) mostovi
- E (earth) stijene

Čak se zna tko je tata imenu Base, filmaš Carl Boenish ga je smislio i naravno snimio neke od prvih filmova o ovom sportu. Sve se događalo osamdesetih godina, a Carl je slijedeći svoju strast na žalost, stradao.

U principu sve zvući jednostavno nađete dosta visoko mjesto. Ako je to b,a ili s dobijete dozvolu ili se prešvercate pored čuvara i skočite..

No da je sve tako lako ne bio ovaj sport nosio naziv najopasnijeg rekreativnog sporta na svijetu. Kažu oni koji znaju da se na svakih 60 skakaća, nekome nešto dogodi.

Padobrani koje koriste BASE skakaći se brže otvaraju, no u pravilu koriste sistem u kojem se u ruci drži mali padobran. Kada dolazi trenutak otvaranja, odbacuju sei on izvlači glavni padobran.

Rezerve se u BASE jumpingu ne koriste. Iz jednostavnog razloga, nema vremana od trenutka kada nešto krene po zlu i susreta sa tlom za otvaranje iste..

No pogledajte donji video i shvatiti ćete što pogoni mnoštvo ljudi da se izlažu riziku i bacaju sa svega i svaćega..

Jedan od poznatih skakaća je i Felix Baumgartner Red bullova perjanica, koji je između ostalog skoćio u našu jamu Mamet. A skok u jamu je extremni dio ionako izuzetno extremnog sporta.

Da ne bi sve ostalo na individualcima BASE skakaći također imaju i natjecanja. A discipline su precizno sljetanje i akrobacije u zraku. Ista se održavaju od osamdesetih godina. Među zadnjima je održano na Petronasima u Maleziji i ocjenjivalo se precizno sljetanje.

Također na svijetu postoji nekoliko mjesta na kojima se može legalno skakati. Među poznatijima je Norveški Lysefjord (skaće se sa planine Kjerag) te nadaleko poznati New River Gorge most koji se nalazi u Zapadnoj Virđiniji. Nije otvoren uvije ali svaki treći vikend listopada postaje meka BASE skakćima iz cijelog svijet, tada naime počinje Bridge Day događanje.

No svakako pogledajte donji video. Čak i ako vas uopće Base ne zanima vrijedan je vašeg vremena. Puna HD slika i fenomenalna kamera zaokupirati će vašu pažnju u potpunosti.

Dakle 1,2,3 BASEEeeeeeeeee


Adrenaline-base jump world record -HD- 1080p
Uploaded by _006-serie-TS_. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

12.04.2010. ...19:23 [ Komentari (3) ] Isprintaj

Plovila za divlje vode - Hydrospeed
[ # ]

Naš serijal u kojem ćemo vam predstaviti sve što pluta po divljim vodama. Logično je da počnemo sa najmanji plovilom u toj bratovštini.



Dame i gospodo, predstavljamo vam Hydrospeed. Odaziva se još na ime river boogie, river board i sledge. Ime ovisi o dijelu svijeta u kome se nalazi a sitni detalji po kojem se plovila razlikuju toliko su nebitni da ih se ne treba ni spominjati. No oni koje baš zanima mogu posjetiti ovu stranicu i saznati više detalja.

Bez obzira kako ga zovemo (a mi ćemo koristiti Europsku verziju – Hydrospeed) ovo plovilo nam jedino daje mogućnost da brzak pogledamo iz linije vode. Da plovilo je zapravo mali, recimo kanister ili ploča koju stavimo pod prsa kako bi si povećali uzgon i tako polu potopljeni jurimo kroz brzake, padamo niz slapove, uživamo u rijeci, divljim vodama i adrenalinu.

Uz samo plovilo obavezna oprema svakog avanturista koji želi zaploviti na ovaj način su peraje, koje nas pogone, neoprensko odjelo i neoprenska jakna, naravno kaciga koja će nam čuvati glavu i poželjno je, vrlo poželjno, imati štitnike za koljena.



Ovo plovilo rodilo se kasnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Francuskoj. Malo pomalo različite inačice istog osvojile su sve kontinente. U početku je to bilo plastično debelo i teško plovilo zatim je evoluiralo u plovilo napravljeno od spužve. Još kasnije se plovilo pretvorilo u ploču kakvu možemo vidjeti na moru. Da bi u nekoliko zadnjih godina pojavile su se verzije Hydrospeed na napuhavanje i čini mi se da će pomesti konkurenciju.

Naravno, uz plovilo, morate imati i prikladnu rijeku za jurnjavu istim. Hydrospeed nije nevoli mirne dijelove rijeke. Vrlo brzo će vam dojaditi lamatenje nogama, umoriti ćete se, boliti će vas koljena i užitak nestaje. Rijeka koja je pogodna mora biti brza, sa puno brzaka i ne smije biti preduga. U principu to može biti i jedna duža brzica koju možete ponavljati do iznemoglosti. No svaki put će vam biti drugaćije. Ili jedan slap niz koji ćete padati također, zna se, do iznemoglosti.

Od Hrvatskih rijeka mislim da je jedina pogodna Kupa. I to na brzici koja se naziva Osilnica i dosegljiva je samo iz Slovenije. No pravi mali Hydrospeed biser se nalazi također kod naših susjeda Slovenaca i odaziva se na ime Soča. Ukoliko se nađete u tim krajevima i imate pustolovne porive ne propustite ovu poslasticu. Za ostale rijeke malo proguglajte, no ne zaboravite, kratko, brzo i uzbudljivo.



Upravljanje Hydrospeedom nije neka mudrost. U principu ga skrećete sa tijelom, pomažete si perajama. Iste vam daju potrebnu brzinu. Naime kako bi manevrirali na divljim vodama, bez obzira u čemu se nalazite morate biti brži od vode..

U početku početnicima, ovo sve izgelda izuzetno kaotično. No recimo Osilnicu će svatko savladati nakon nekoliko spustova i početi uživati. A nakon toga samo nebo je granica.

Pogledajte kako to izgleda na rijeci Kupi



HOME

08.04.2010. ...21:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Brzaci Kolorada
[ # ]

Svi vjerojatno znate za Kolorado. Simbol raftinga i skoro pa simbol Amerike. Vjerojatno ne znate da se trenutno vodi teška bitka u Američkom senatu za nastavak raftinga na istom... Mi smo Dobru predali bez ispaljenog metka i sa mrvicu kokodakanja reda radi. Ameri se ne daju..

Znate li što su Hance, Horns, Granite, Hermit, Crystal, i Lava. To su brzaci na Koloradu. A kako izgledaju pogledajte na sljedećem ljepom videu.

Video Guide: Rapids of the Grand Canyon from Lunch Video Magazine on Vimeo.



HOME

07.04.2010. ...00:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

 

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (8)
Svibanj 2010 (6)
Travanj 2010 (6)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (7)
Siječanj 2010 (4)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (8)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (10)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)

O čemu pišemo..

Linkovi