Rijeka Soča, Slovenija - kayaking
[ # ]

Bili smo na tirkiznoj ljepotici Soči. Jedna od najljepših svijetskih, Eurposkih i Slovenskih rijeka. Pravo malo igralište za raftere, kayakaše i sve ostalo što pluta po divljim vodama.

Mi smo testirali našeg Aire Tributary-a na divljim vodama kategorije IV
(bio je visok vodostaj inaće je Soča kategorija III). Kayak je ......položio
test sa pet.

Prije nego zmontiramo cijeli video evo mali dio - igrica
kayakaša. Samo da dodam da nam je bilo SUPER!!!



HOME

29.06.2010. ...07:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Slatke male pustolovine - Rastoke
[ # ]

Rastoke

Rastoke, kod Slunja često se doživljavaju kao usputna stanica tijekom puta prema moru, ili pauza kada idemo na Plitvice.

Mjesto je toliko čarobno da ne zaslužuje takav tretman. Poezija slapova i kapljica vode, deseci kanala koji vodu nose vrtoglavom brzinom prema rubu vodopada.

P1202_09-05-10

Tu su i prelijepe kuće, vodenice pogonjene vodom i mnoštvo drugih ljepota.

Naša glavni cilj, ipak su slapovi riječice Slunjčice, koja se sa desetak metara ruši u rijeku Koranu. Naravno, sedra, koja tvori ovu čaroliju vode ne dozvoljava da slap bude sam, dosadan. Vodu je usmjerila na sve strane, simfonija vodopada, manjih i večih zadovoljava našu želju za ljepotom.

Rastoke


razgledavanje slapova počinje na pješačkom mostu. Postoje dva puta, jedan se plaća, drugi ne.. Oba se isplati posjetiti. Jednostavno, Rastoke će vas u nekoliko sekundi prigrliti i svim svojim osjetilim uronititi ćete u vodenu čaroliju.

Rastoke

Prošećite uz Koranu, razgledajte Slunj, vratite se u Rastoke i nađite svoj mir u nekom od kreativno uređenih restorana, konoba ili kafića. Pastrve koje plivaju pod vašim nogama dok pijete kavicu su stvarno poseban doživljaj.

Rastoke

Od aktivnosti koje nisu pješačkog tipa nemate baš neki izbor. Tijekom proljeća na Koranu se može raftom, no vodostaj je rijetko dostatan. U proljeće ja također na Korani natjecanje u raftingu i muzički festival, no to također nije ništa spektakularno..

Rastoke, Slunj i okolicu možete razgledati na biciklu. Staze nisu zahtjevne a TZ Slunja je napravio detaljne biciklističke karte Slunja (desni klik i skinite kartu u pdf formatu).

Ukoliko želite van iz grada i uvidjeti ljepotu prirode a previše se ne umoriti, pustolovina na Rastokama idealan je naćin za vaš bijeg...

Rastoke

Galerija fotografija Rastoka - kliknite i uronite u svijet vodene ljepote..

Home

28.06.2010. ...11:43 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Deset stvari koje biste trebali pitati prije nego odete na rafting..
[ # ]

Čak i ukoliko ste bili na raftingu i čini vam se da znate sve što treba. dobra je ideja raspitati se kod organizatora o detaljima koji vas očekuju. Jednostavno, rafting nije previše skup. No, nije ni toliko jeftin da bi ste se razbacivali novcem za avanturu ili organizatora koji vas neće zadovoljiti.

Rafting na Kupi

Fokusirsjte se na odgovore. Profesionalni organizator, neće zamuckivati i neće davati "čudne" odgovore. Dobra ideja je također da ga diskretno pitate o iskustvu. Ukoliko je bio samo na jednoj ili dvije rijeke vjerojatno nema pojma o svom poslu niti ga isti ne zanima. Ovo je posao koji se radi iz strasti i ljubavi prema prirodi a ne ljubavi prema vašem novcu..

Također svaka rijeka je jedinstvena. Ako vam se svidjela jedna ne znači da će vam odgovarati i neka druga. Možda će vam biti dosadna ili će vas previše uplašiti. Sve to bi trebao procjeniti jedan profesionalni organizrator rafting ili kayak izleta..

Oprema je također dobar dio ugođaja. Dobro se raspitajte što ćete dobiti i što vam treba na izletu..

Dakle evo deset esencijalnih pitanja:


  1. Što trebam obući na za izlet (kupaće gače, rezervne tenisice i sl.)

  2. Što još trebam ponijeti na izlet (ljekovi, krema za sunce...)

  3. Što smijem ponijeti na raft (kamera..)

  4. Gdje ću ostaviti svoju suhu odjeću ( u autu, svlačionice..)

  5. Mogu li ponijeti hranu na raft? Trebam li?

  6. Dali dobijem neopren. Ako nije u cijeni mogu li ga iznajmiti?

  7. Koliko traje transfer do starta izleta?

  8. Koliko cijeli izlet traje?

  9. Koja je kategorija rijeke u ovom trenutku?

  10. Dali postoji nešto što trebam znati o raftingu i odabranoj rijeci? Opasnosti?


Dodatno zgodno je da vam organizator na mail pošalje listu potrebnih stvari. Ukoliko je nema, odaberite odmah nekog drugog. Ne želite da vas takvi vozaju po rijeci. Vjerujte mi.

Odgovori koje dobjete trebaju vas uvjeriti da je vaš izlet maksimalno siguran. Pažljivo slušajte odgovore. I ne nasjedajte raznim izjavama tipa; "mi smo najbolji, ostali nemaju pojma". Kaže stara narodna poslovica: "Ono što govorite o drugima najviše govori o vama..."..

Vidimo se na rijeci...

www.rafting.com.hr

20.06.2010. ...16:09 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Rafting na Cetini - expirience
[ # ]

Maja Pribanić nam je poslala kratki ali jasan foto story sa raftinga na rijeci Cetini. Mi smo joj rekli hvala sa raftingom na Kupi za dvije osobe. I vi možete dobiti isti, kliknite na "pišite pustolovine" i slijedite naputke...


1. Ovako je krenulo sa prvim raftingom na Cetini

Rafting na Cetini - početak

2. Predah

Rafting na Cetini  - predah

3, Pogled iz špilje

Rafting na Cetini - pogled iz špilje

4. Brzac

Rafting na Cetini - brzak Oblačnik

5. Večera

Rafting na Cetini - klopa

Kratko i jasno :-)

www.rafting.com.hr

17.06.2010. ...00:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Slap Delničkog potoka
[ # ]

Put

Nakon što smo na canyoningu niz Delnički potok nabasali na visoki i lijepi vodopad, odlučili smo se probiti do podnožja. Nakon malo raspitivanja i proučavanja karti pronašli smo prelijepi put koji nas biciklom (i autom) može dovesti vrlo blizu samog vodopada..

Izvor

Nakon nekoliko minuta spusta niz dobru makadam cestu došli smo do uređenoga izvora. Voda je hladna i ukusna, sjajno mjesto za odmoriti se.

kraj puta

Nakon dvadesetak minuta što spuštanja, što laganih uzbrdica stigli smo do kraja puta. Bar onoga za bicikle. Tridesetak metara dolje je Delnički potok. Srećom pronašli smo mjesto gdje je vrlo lako sići.

Kanjon Delničkog potoka

Čim smo se spustili činilo nam se kao da smo u nekom drugom svijetu. Tišina prekidana pjevom ptica i žuborom vode. Krajolici kao iz bajke. Divljina svuda oko nas...

Ugledali smo slap

Nakon nekoliko minuta probijanja kroz divljinu i penjanja po manjim slapićima u daljini još skriven krošnjama drveća, počeo se nazirati vodopad. Već sada izgleda prelijepo...

Vodopad

I evo nas. Vodopad koji je dugo bio skriven pokazao nam se u svoj ljepoti. Stvarno čarobno mjesto obraslo u bilje i mahovinu. Nekako ga je teško smjestiti u naše krajeve. Više izgleda kao mjesto usred neke "kišne džungle" u dalekim, tropskim krajevima. No, zastali smo i totalno iznenađeni ljepotom i dojmom neko vrijeme upijali prirodu svim svojim osjetilima...

Prirodni most

Da bi došli u samo podnožje vodopada morali smo savladati most koji je priroda "sagradila" samo za nas. Sjajan bonus ovoj avanturi.

slap veliki

I evo ga. Vodopad u svom svojem sjaju. Zrak zasićen ljepotom i sićušnim kapljicama vode natjerao nas je da udahnemo punim plućima i opet zastanemo u tišini. Osjećamo se tako daleko od civilizacije, stresa modernog života i problema. Ovu fotku smo napravili od tri....

Litice oko slapa

Konačno smo se osvrnuli. Surove i strme litice koje okružuju vodopad su nevjerojatno lijepe..

kraj pustolovine - blatni smo

Na žalost morali smo krenuti natrag. Uzbrdica koja nas je vratila na cestu Brod na Kupi - Delnice nije pretjerano zahtjevna. Blatni smo i punih baterija. Energija frca iz nas. Još smo pomalo u nevjerici da se na svega tri minute od glavne ceste, koliko nam treba da dođemo do vrha vodopada nalazi tako dobro skrivena tajna... Ako vas zanimaju detalji možete nam poslati mail na padanje@gmail.com i biti ćemo sretni podijeliti iste sa vama...

A na slijedećm linku nalazi se naša flickr galerija.. Uskoro dolazi i video uradak ove ljepote...

15.06.2010. ...11:17 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Plovila za divlje vode - kayak (kanu) na napuhavanje
[ # ]

Kayaci ili kanui na napuhavanje su sjajna plovila. Iako su puno sporiji i mrvicu teži za veslanje od svoje "tvrde brače" sve to nadoknađuju mnoštvom prednosti. Lako ih je transportirati. Samo ih ispušete i stanu u prtljažnik najmanjih automobila. A preko zime ih stavite u torbu i pod krevet..

Lagani su, imaju mali radijus okretanja na vodi, stabilni su i zabavni. Ukoliko se prevrnete puno je bolje da vas pukne u glavu čamac na napuhavanje od tvrdog "sit on the top" čamca... Ako ih pravilno održavate dugo traju.. Čak mogu nadmašiti tvrde inačice..

Ajmo sada razjasniti kayak/kanu razliku. U principu nema razlike :-). Stvar je navike i kraja svijeta. Neki će ih nazivati kayaci na napuhavanje, neki kanu-i na napuhavanje. Dok će ih Ameri zvati "ducky" ili ti ga "patkice".

Večina tih plovila će vas uredno voziti bez većih problema po rijekama kategorije II i III. Postoje i verzije za kategorije IV, no tu morate biti već vješti. Isto tako verzije za niže kategorije mogu ići na teže rijeke ALI nije preporučljivo.....

kayakKupa2008 (3)

Što treba paziti kada biramo čamac. U dučanima možemo naći vrlo jeftine verzije ovih plovila. No ono osnovno što gledamo na kayaku na napuhavanje je kvaliteta platna. Oni mogu biti izrađeni od hypalona (vrsta neoprena), nytrylona (nešto kao guma), PVC-a (plastika) ili polyuretana. Svi ti materijali su, plus minus koja mana, OK. Ono što trebamo gledati je prekidna čvrstoća. Dakle, materijal sa većom prekidnom čvrstoćom je kvalitetniji (izražava se u denierima). Najlakše je pogledati koliku garanciju dobivamo sa čamce. Pravilo je, što veća garancija, to bolje platno. Zatim moramo pogledati nosivost. Prema EU normama svaki čamac mora negdje imati podatke o sebi koji sadržavaju i podatak o nosivosti. Etiketa se nalazi negdje unutar čamca. Ukoliko uzmete kayak koji je jeftin, za dvije osobe i ima nosivost 180 kila ne znači da ćete potonuti. Ali znači da ćete biti nestabilini, imati dubok gaz (što je jako loše za sve naše rijeke tijekom ljeta) te da vam neće biti udobno.

Čamci na napuhavanje po obliku slijede dva dizajna. Jedan je klasični kanu, dakle čamac u principu tako izgleda. No puno je okretniji i stabilniji od svog indijanskog brata.



Druga je "ducky" ili ti ga "patkica" model, koji pak imitira "sit on the top" (sjedni na vrh) kayake.

Ne znam koji su nastali prvi ali meni se "patkice", osobno sviđaju više od kanu verzije. Nekako su "divljiji" i zabavniji.

Još postoji par hibrida tipa "river rider", indijanski kanu na napuhavanje (mogu nostiti čak do osam osoba) i slični ali oni nisu previše zastupljeni.

Kayaci na napuhavanje rade se u verzijama K1 (jednosjed) i K2 (2+1 osoba). U principu razlika je u dužini i nosivosti kayaka. Ukoliko ne planirate ići na neke jaće divlje vode moj savjet je uvijek onaj duži model. Moći ćete ga voziti sami a ako poželite društvo neće biti problema.

PICT3281

Nekoliko proizvođaća nudi i specijalizirane modele kayaka na napuhavanje za more. Na isto možete ići i sa običnim ali uvijek morate imati na pameti da je to lagano plovilo, relativno jakog bočnog odraza koje će i malo jači vjetar sa lakočom otpuhati. Verzije za more imaju čvrste okvire i podosta su teži od riječnih verzija. Pod tim mislim na čamce za "ozbiljniji", višednevni seakayaking.

Na našem tržištu postoji relativno velika ponuda. No Aire modeli Tributary i Strike nemaju neku konkurenciju. Najbolje su izrađeni, odličnog oblika (Strike je punokrvni divljevodaš) i ne bi vjerovali, najjeftiniji su.

Možete ih kupiti u Surfmaniji. ( i što je najgore nisam plačen za ovu reklamu :-) )..

Mogu oni svašta :-)

Kod nas je masovna pojava kod "profesionalnih organizatora", da se kayaci na napuhavanje proglašavaju mini raftovima, te se u njih trpa po pet ljudi i da na krmi sjedi skiper. To su gluposti!! Ako vam to naprave, varaju vas ili ni sami ne shvaćaju da postoji razlika.

Mini raft nije mit, on postoji. To je zapravo, kako da jednostavno objasnim?? Pa... Mali raft. Kratak i širok. Kanu ili kayak na napuhavanje je uzak. Brz! U njega stane do maksimalno tri osobe, krma mora biti slobodna jer onda plovilo postaje nestabilno i vodiči vas prate sa strane, u drugom plovilu.

To je i ljepota ovog čamca..

Sloboda...

www.rafting.com.hr

10.06.2010. ...13:31 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Vodootporna foto ekipa
[ # ]

Nekada davno smo na pustolovine nosili fotoaparat i ostavljali ga prije početka. Ili smo nabavljali teška i nepraktična kućišta od kojih smo dobivali muskulfiber a štitila su naš cijenjeni fotić od vode. I radila su super slike. Sve dok se ne bi zamaglila :-(

Takva vremena su daleka prošlost. Sada ukoliko ste ljubitelj pustolovina i često slikate u prirodi možete nabaviti fotiće i video kamere ( sve češće i obje igračkice u jednom tijelu) otporne na udarce, prašinu, zimu i vodu. Da bi se ovo postiglo morale su se žrtvovati neke karakteristike. Žrtva je kako se tehnologija razvija sve manja. Ipak, kada kupujete fotoaparat razmislite za što ćete ga koristiti. Vjerojatno isti proizvođač nudi bolji model sa više pixela i boljim objektivom za istu cijenu kao i ovi vodootporno modeli. Pa ako vam fotić treba za slikanje prirode ili dječjih rođendana možda vam vodootporna izvedba uopće ne treba.

Kakva je ponuda na našem tržištu?

Ne mogu reći sjajna. Ukoliko se malo potrudite vjerujem da se može naći sve što i usvijetu. Naravno 30 tak posto skuplje.

Ukoliko ste na netu pronašli neki model a u dućanima ga nema, moj savjet je da nazovete zastupnika. Oni vjerojatno znaju što imaju na lageru, što su kome isporučili i tko je dovoljno fleksibilan da se možete sa njim dogovoriti o narudžbi modela kojeg toliko želite.

Isto tako nemojte kupovati impulzivno. Često su u našim dućanima stari, jednako skupi kao novi, bolji modeli. Može se dogoditi da prošlogodišnji model čak platite više. Razlike između dućana za isti model znaju biti čak i do sedamstotinjak kuna.
Uz malo googlanja, može se dosta uštedjeti. No krenimo na fotiće;

Za početak tu su OLYMPUS modeli.

Helmet cam

Olympus je zapravo pionir u ovim vodama. Oni su prvi izbacili svoje "snaže" (tough) modele. Olympusa imamo i sami te vam možemo reći naša iskustva iz prve ruke. Doduše naš model je malo stariji. Trenutna perjanica ovog proizvođaća su modeli:

Mju TOUGH 8000.

Njega Olympus reklamira sa sloganom "ne rukujte sa pažnjom". I to potkrepljuje vodo otpornošću do deset metara, mogućnošću da padne sa dva metra visine. Možete stati na njega ako imate i sto kila, ako ga zaboravite u frižideru neće mu biti ništa (bar do -10 stupnjeva).

Fotić krasi zoom od 3,6 puta što mu je i najgora karakteristika. Od gadgeta tu je tap sučelje (tapkate po kučištu za funkcije), prepoznavanje lice, antitresi sustav i manometar (??). Video snima u normalnoj rezoluciji sa zvukom i to ne bog zna kako. To i mali zoom je u principu i najveća mana Olympus teškaša..

Mlađi brat osamtisućice je Mju (di je taj znak na tastaturi??) TOUGH 6000. U principu ga krasi sve što i brata samo smanjeno, tako da u vodu ide do 3 metra. Pasti vam može sa 1,5 metra a i dalje se ne smrzava do -10 stupnjeva. 12 megapixela i širokoutni objektiv sa 3,6* povećanjem su i dalje tu.

Najveći problem koji bi istaknuo kod olympus modela je snimanje videa i dizajneri koji se trude da TOUGH dio iz imena istaknu sa ružnoćom fotoaparata.

Fotke su mu sjajne a brojni gadgeti ukoliko ih skužite vam mogu dobro doći. Nas služi godinama i nije pustio niti kapi vode.

Olympusi koštaju od 2200 do cca 3000 kuna. Nekada ih je bilo za kupiti na svakom čošku, no čini mi se da je recesija uzela danak pa postaju sve rijeđi.

Sljedeći model na našem tržištu je CANON sa svojim modelom POWERSHOT D10.



I taj aparat smo posjedovali, no nažalost naša veza je naprasno prekinuta nakon dva tjedna. Nije popustio utjecajima. Jednostavno je oplovio prema nepoznatom :-(. No i u ta kratka dva tjedna smo se dobro upoznali. Dizajneri su se trudili da mu daju izgled starih fotića sa kučištem. I to je oku ugodno. No za korištenje je totalni promašaj. Nije ga lako držati u ruci i koristiti. Jednostavno se kliže.. Canon slika sjajne fotke sa svojim 12,1 mega pixela senzorom (usudio bi se reći najbolje od svih) a video je relativno upotrebljiv (pod upotrebljiv mislimo na dokumentarističku upotrebljivost, ne na neku ozbiljniju).

Ostaje mu mana da je sklizak. Zbogom naš Canone.

E, da i mana mu je cijena. Ne vidjeh niti jednog ispod 3000 kuna..

Slijedeći u nizu je Pentax sa svoja dva modela;



W90 je najjači. Slatki je, mali, ima traku i karabiner na sebi kako bi ga lakše zakvačili na neki dio opreme. Prednosti mu se nakon prve uporabe pretvaraju u prave mane. Naime izuzetno je lagan te ga nije lako u "nemirnim" uvijetima npr. na čamcu smiriti. Karabiner tu definitivno ne pomaže, moga bi reći da podosta smeta.

Kada ga smirimo sa svoji 12,1 megapixela radi relativno dobre slikice A optički zoom od pet puta pvečanja je skroz ok.

No, njegova prednost pred svima je sjajni "skoro" HD video koji može ovjekovjećiti na svoju memorijsku karticu. Jedino nije baš jasno zašto ne radi zoom tijekom snimanja. Kako je prema cijeloj spomenutoj ekipi video nemjerljivo bolji, možemo mu to oprostiti.

Naravno, vodoneporopusan je, možete ga zaboraviti u frižideru i cijela, anti trešnja (koja radi dobro inaće bi bio neupotrebljiv) i ostala procedura je tu..

Cijena mu je oko 2.200 Kn i nema ga nigdje osim kod zastupnika (bar ga mi ne nađosmo).

Tu je još w80, fotić vrlo sličnih karakteristika. Meni je jako ružan.. Jeftiniji je dvjestotinjak kuna i nema karabiner. Ima ga u City One-u, mislim da je to Elipso, tam kod stepenica..

Ovoj ekipi se pridružio i casio sa svojim Exlimom G1.



Njegovi dizajneri su pak odlučili da fotić ne mora biti gadan ko lopov kako ne bi puštao vodu, prašinu, bojao se zime i ostalog. Tako da je rezulatat oku ugodan. Osobno nemamo iskustva sa istim, a po netu ga proglašavaju "srednjom" ž****i.
U Chipoteki košta oko 2.300 Kn. Što ga čini skupljim od našeg favorita w90 koji je za mrvicu ispred Olympusa zbog cijene i videa.

Casio ima i specijalni alat za otvaranje što je cool sve do trenutka kada ga zgubite (alat ne fotić)
...
Važno: Ovi fotići su rađeni da budu vodo otporni, ali to ne znači da su otporni na kemikalije iz bazena. Nakon svake uporabe, obavezno ih dobro isperite u čistoj vodi.

Kod zatvaranja bilo kojih vratašca na ovakvim fotićima (baterija, kartica, kablovi), OBAVEZNO pažljivo prekontrolirajte brtve. Dlaka, sičušna mrvica ili bilo što sumnjivo može napraviti "autoput" za vodu...

Kada kupujete ovakav aparat pravilo je što šareniji to bolji. Ako padne u vodu, lakše ćete ga pronaći na kamenju od npr crne verzije (koja je tako tough i cool :-) )

07.06.2010. ...15:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kupa Zapeć je 380..
[ # ]

Ako na stranici Hrvatskih voda na dijelu Istraki sliv kliknete na Kupa Zapeć i vidite informaciju iz naslova to znaći da ne morate ići u potragu za adrenalinom u Alpske daleke krajeve. Rijeka kategorije IV je tu, blizu vas..

Rafting na Kupi

A ako pada kiša. Super, rijeka će još rasti. Što tada možemo očekivati?? Pa, prije svega većina brzica iz "nižeg vodnog stanja" nestaje. Pojavljuju se nove. Veliki valovi su stalno a na nekim mjestama vrebaju neoprezne raftere razne rupe i rupetine.

Rafting na Kupi

Tura je tada dugačka oko 28 kilometara a nismo na rijeci pre dugo. Gotovi smo za sat vremena, možda koju minutu duže. Voda juri. Kako smo cijelo vrijeme aktivni bit će nam dosta.

Ako je hladno, nećete vjerojatno ni primjetiti. No bitno je da se nakon takvog raftinga imate gdje presvući, na suhom i možebiti otuširati. Mi vam to i pružamo.. Kliknite na naš link.

raftextrem (3)

Hrvatska nema ledenjake koji bi tijekomosmog mjeseca punili riječna korita, niti smo tropska zemlja a jedina visokovolumenska rijeka ima super brzak usred grada (Sava kod toplane), na žalost odmah ispod Jakuševca (smetlište) pa je više manje neupotrebljiv. Ako ste lovac na adrenalin, kiše su vaš prijatelj...

01.06.2010. ...10:51 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

 

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (8)
Svibanj 2010 (6)
Travanj 2010 (6)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (7)
Siječanj 2010 (4)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (8)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (10)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)

O čemu pišemo..

Linkovi