Bila je Dobra
[ # ]

heozu1 Brana na Dobri

Ova "prelijepa" građevina uskoro će zauvijek smiriti prirodni tok rijeke Dobre. Na žalost svih raftera, brzica "Buk" i divlji dio rijeke će zauvijek nestati u dubinama jezera.

Uskoro će početi punjenje jezera. Usprkos mogučnosti da isto potraje, (jezera na krškim terenima imaju tendenciju "puštanja", tako da je jedno HE jezero u Grčkoj punjeno punih pet godina) rafting kao takav postati će prošlost i lijepa uspomena.

Jezero će imati stalni vodostaj i vjerojatno će biti sjajno za kanu izlete. No, kako na žalost hrvatska nije turistička zemlja i nikome baš nije u interesu zaraditi nofčeke Dobra nije vraćena u prvobitno stanje (jedna kajakaška staza ispod nove brane i sve bi bilo uredu! Investicija bi se isplatila za par godina).

Što je, tu je... Eto pokrećemo akciju "Bila je Dobra". Pošaljie mi na mail ili na našu facebook grupu, dragu uspomenu sa svog izleta na Dobri i nadam se da ćemo zajedno napraviti veliku i lijepu galeriju fotkica.... Da buduće generacije znaju što smo imali i što ministarstvo turizma i turistička zajednica Hrvatske nije željela spasiti (oni su odgovorni za ovo, zar ne??).

Evo i naš prvi prilog za buduću galeriju...

Huti i Bonzo na Dobri
Buk se može proći i sa kanuom na napuhavanje...

PS: Hvala Šumarki na lijepoj slici HE!

30.11.2009. ...10:26 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Skijanje na vodi. I to kakvoj vodi...
[ # ]

Mirna

Sunce je lagano grijalo prelijepe Istarske brežuljke. Jesenje boje su se razmetale svojom ljepotom. Sve je bilo upravo idealno. Kako to samo u Istri zna biti..

Nekolicina gledaoca uživali su u prije spomenutom jesenjem danu. Očekivali su uzbuđenje!!! I odjednom iz daljine juri wakeboarder (skijanje na vodi). Ubrzava strelovito. Dolazi do slapa. Skok, nekoliko trikova i pljus u vodu!!! Gledaoci plješću!!

wakeboarding na Mirni

Čekajte!? Rekli ste slap?? Zar slap nije usko povezan sa rijekom (nije, ali takvih pojava nema u Istri, potrebna je jaka plima i oseka)???

E pa, poznati reli vozač Daniel Šaškin doveo je najbolje Francuske, Njemačke i Engleske wake bordere na snimanje reklame za poznatu marku sportske opreme. I to, na rijeku Mirnu u okolici grada Buzeta.

I svi su se oduševili. Malobrojni gledaoci koji su uživali u letovima sa slapa, wakeboarderi jer su probali nešto novo i neuobičajeno te snimatelji koji su dobili atraktivan materijal.

wakeboarding na Mirni

Opću atmosferu najbolje je opisao svjetski wakeoboarding viceprvak Boris Diomar; "Istra je jako lijepa. Ljudi su prijateljski raspoloženi i osjećam se kao da sam u obitelji"!!

wakeboarding na Mirni

Šteta što događanje nije malo bolje reklamirano jer bi vjerojatno privuklo mnoštvo gledaoca. Na našu žalost to je ipak bilo samo snimanje reklame. Nadamo se da je neki organizator i promotor vidio ovo i da će nas iznenaditi slijedeće godine....

wakeboarding na Mirni

Za više fotografije pogledajte na stranici hren.hr

Hvala tz-Buzet na fotkama i informacijama

27.11.2009. ...18:31 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Najljepše mjesto za uživanje u čaroliji polarne svijetlosti....
[ # ]

Aurora Borealis

Zamislite sebe, pravog pustolova i dan koji vam dolikuje. Vožnja na saonicama koje vuku psi, posjet vodopadu zaustavljenom u vremenu teškim ledenim pokrovom. Šetnja do zaleđenog jezera. Nakon toga neko vrijeme ste proveli u sauni i sve završili na večeri u ogromnom igluu..

Vrijeme je za odmoriti se.

kakslauttanen

Vi i vaša bolja polovica ušuškali ste se u debele deke. San lagano pad na oći. A na sve strane oko vas zvjezdano nebo. Odjednom, Aurora Borealis (polarna svjetlost), počela je svoj spektakularni ples na nočnom nebu. Možete vidjeti svih 360 stupnjeva oko sebe....

Sve ovo gore navedeno moguće je ukoliko vaš zimski odmor provedete u Finskoj. Točnije u hotelu Kakslauttanen. Zapravo hotel se sastoji od nekoliko desetaka luksuznih koliba. A u jednom trenutku svoju ponudu su obogatili igluima. I to onim napravljenim od snjega te ono što nas zanima. Iglu, potpuno napravljen od stakla....

finland-kakslauttanen-glass-igloo

Pogled na zvjezdano, sjeverno nebo je spektakularan bilo to ljeto ili zima. Ali ono što privlači ljude u staklene iglue je Aurora Borealis (polarna svjetlost)...

kakslauttanen-igloos

Kako smo saznali od ljubaznog osoblja, stakleni iglui su poprilično bukirani te ih je potrebno rezervirati poprilično unaprjed.

Ali ukoliko ste u mogučnosti i želite posjetiti nešto posebno, vjerujte nam ovaj hotel će ispuniti sva vaša očekivanja..

husky_safari

www.pustolovine.net

24.11.2009. ...20:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Pet najviših bungee skokova na svijetu
[ # ]

naslovna_top5Bungee

Jesen nije pretjerano atraktivno vrijeme za pustolove. Ako izuzmemo povremene bujice ili lijepo vrijeme, večina dana se svodi na tmurno, hladnjikavo i mokro vrijeme. Doduše za opis Dalmacije i otoka ova rečenica bi mogla biti puno drugačija. Ali eto, na kontinentu je tako.

Pa da vas ugrijem evo top 5 najviših bungee skokova na svijetu. I mali podsjetnik na Šibenski most...

5. Europabrucke most, Austrija. Skok sa 192 metra visokog mosta izazvati će erupciju adrenalina i u najhrabrijima. A blizu je naših krajeva!

Europabrucke Bridge,

Europabrucke Bridge, Austria

4. Bloukrans most, Južna Afrika. Uz spektakularni pogled, ovaj most nam pruža mogučnost skoka sa visine od 216 metara. Pa kada se nađete u blizini, iskoristite priliku.

Bloukrans Bridge, South Africa

Bloukrans Bridge, South Africa

3. Brana Verzasca, Švicarkska. Ukoliko se nađete tamo let od 220 metara pratiti će i karma James Bonda koji je u filmu "Golden Eye" skočio upravo sa te brane. Više fotki pogledajte na slijedećem linku.

Verzasca Dam, SwitzerlandSitna tockica u sredini je skakač.

Verzasca Dam, Switzerland

2. Macau toranj, Kina. 233 metra čistog užitka pruža nam ovaj skok sa tornja...

Macau Tower, China

Macau Tower, China

1.Most "Royal Gorge", USA. Sa svojih 321 metar slobdnog leta, ostavio je konkurenciju daleko. Što kada prođete svih pet lokacija? Možda heli bungee?? Ali o tome neki drugi put.

Royal Gorge Bridge, Colorado, USA

Royal Gorge Bridge, Colorado, USA

www.pustolovine.net

22.11.2009. ...13:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kako se pripremiti za skijanje
[ # ]

Image and video hosting by TinyPic

Dakle, upalili smo televizor i saznali da je na našem omiljenom skijalištu palo dva metra snjega. A još nije ni božić! Vrijeme je za izvlačenje skija i opreme iz ormara.

Kako "boj ne bije svjetlo oružje, nego srce u junaka", da bi uspješno savladali zimsku sezonu koja je pred nama, nešto svog vremena moramo odvojiti od proučavanja karakteristika i novina u konstrukciji skija. Trebamo pripremiti i skijaša!!

Najgora greška koju čine rekreativni sportaši je da ne pripreme svoje tijelo (i duh) za predstojeće napore koje nam donosi skijaška sezona. Posebno ako smo prošli dvadesete i godine nam lagano pušu za vratom.

Najbolji način da se pripremimo za skijanje, je naravno da skijamo. No, ako ne živimo blizu nekog skijališta možda nam lagani početak i treninzi neće biti tako lako dostupni. Stoga, evo nekoliko savjeta kako pripremiti tijelo i mišiće za predstojeće napore.

1. Planirajte unaprijed. Ako počnete dva dana prije odlaska na skijanje. Kao da niste ni počeli. Vježbanje bi trebalo startati tri mjeseca prije početka skijaške sezone.

2. Uključite sve komponente. Budite sigurni da vaš program sadrži vježbe snage, kardiovaskularne vježbe i naravno vježbe fleksibilnosti. Zgodno je o tome popričati sa stručnjacima, vaš lječnik, instruktori u teretani, frend koji je završio DIF (Završio!!! ne tek upisao ) i slični doti će vam stručan savjet.

3. Fokusirajte se na noge. Vaši kvadricepsi i butine puno rade tijekom skijanja. Dakle potrebno je raditi vježbe snage za noge, čučnjeve, vježbe za butine i stražnjicu. Dobro je kada odredite set vježbi izvoditi ih bez pauzi. Tako simulirate stanje kroz koje će vaše tijelo prolaziti na skijaškoj stazi. Ukoliko vas mišići počnu peckati, na pravom ste putu. Bicikl (sobni ili onaj pravi) je također odličan naćin treninga za skijanje. Opteretite ga što više (uzbrdicom ili gumbom). Napominjem da je pametno konzultirati svog doktora o intezitetu i načinu vježbanja. Posebno ukoliko ste bili dugo neaktivni.

4. Vježbajte svoje trbušne mišiće. Time ćete dobiti na svojoj izdržljivosti i ukupnom balansu u snazi tijela.

5. Gornji dio tijela. I taj dio radi tijekom skijanja. Ukoliko ga zanemarite možda ćete se umarati puno brže nego što mislite.

6. Počnite polako i postepeno povečavajte intezitet treninga. Ukoliko krenete odmah punom snagom (kako bi na primjer nadoknadili kašnjenje u početku treninga), izlažete sebe i svoje tijelo velikoj opasnosti od ozljeda.

7. Budite ustrajni. Samo kontinuirano vježbanje pripremiti će vaše tijelo za skijanje. Ukoliko prekinete ciklus sve ćete morati početi iz početka.

Eto to je nekoliko savjeta o pripremi za predstojeću skijašku sezonu. Ukoliko niste napravili ništa prije sezone najbolji savjet je da na skije stanete polako i da ne forsirate. Ukoliko osjetite umor, a što se može - u kolibu na čaj. Ah da i ne zaboravite uplatiti osiguranje. Za svaki slučaj



20.11.2009. ...21:37 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Hrvatski Snowboard film
[ # ]

Kako se sezona zimskih sportova (bar za one koji prežive S.G.), približava evo jedno malo zagrijavanje. Naime ekipa iz tribe-filma snimala je vrijedno snowbordere na lokacijama diljem Europe. Nazvali ga "SPEČN".

Trailer za njihov uradak možete pogledati dolje a navodno će cijeli film biti moguće skinuti sa neta besplatno nakon službene promocije u Rijeci 05.12.

Evo i link na njihovu stranu http://www.tribe-films.com.

SPEČN! trailer - Croatian snowboard movie from Tribe Films on Vimeo.

12.11.2009. ...14:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ako se već ide na kampiranje
[ # ]

Ako već idemo na kampiranje dosta zgodno je odabrati lokaciju poput ove... Uživajte...

Image and video hosting by TinyPic

07.11.2009. ...00:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Jesen na rijeci Kupi..
[ # ]

Evo nakon male stanke nekoliko fotki Jeseni na rijeci Kupi. Gorski kotar i rijeka obukli su svoje najraskošnije odjelo. Uz to što je rafting bio sjajan (uskoro video), uživali smo u nevjerojatnim bojama.

Fotke smo uslikali video kamerom i nisu najsjajnije ali fenomenalno ilustriraju tezu o raskošnom odjelu...

Jesen na Kupi

Jesen na Kupi

Jesen na Kupi

Jesen na Kupi

02.11.2009. ...12:16 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

 

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (8)
Svibanj 2010 (6)
Travanj 2010 (6)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (7)
Siječanj 2010 (4)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (8)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (10)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)

O čemu pišemo..

Linkovi