Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Bila je Dobra

heozu1 Brana na Dobri

Ova "prelijepa" građevina uskoro će zauvijek smiriti prirodni tok rijeke Dobre. Na žalost svih raftera, brzica "Buk" i divlji dio rijeke će zauvijek nestati u dubinama jezera.

Uskoro će početi punjenje jezera. Usprkos mogučnosti da isto potraje, (jezera na krškim terenima imaju tendenciju "puštanja", tako da je jedno HE jezero u Grčkoj punjeno punih pet godina) rafting kao takav postati će prošlost i lijepa uspomena.

Jezero će imati stalni vodostaj i vjerojatno će biti sjajno za kanu izlete. No, kako na žalost hrvatska nije turistička zemlja i nikome baš nije u interesu zaraditi nofčeke Dobra nije vraćena u prvobitno stanje (jedna kajakaška staza ispod nove brane i sve bi bilo uredu! Investicija bi se isplatila za par godina).

Što je, tu je... Eto pokrećemo akciju "Bila je Dobra". Pošaljie mi na mail ili na našu facebook grupu, dragu uspomenu sa svog izleta na Dobri i nadam se da ćemo zajedno napraviti veliku i lijepu galeriju fotkica.... Da buduće generacije znaju što smo imali i što ministarstvo turizma i turistička zajednica Hrvatske nije željela spasiti (oni su odgovorni za ovo, zar ne??).

Evo i naš prvi prilog za buduću galeriju...

Huti i Bonzo na Dobri
Buk se može proći i sa kanuom na napuhavanje...

PS: Hvala Šumarki na lijepoj slici HE!

Post je objavljen 30.11.2009. u 10:26 sati.