Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

B.A.S.E - video vrijedan vašeg vremena

A je antena

B.A.S.E jumping ili kako se još može vidjet po literaturi, Base jumping, je skakanje padobranom sa objekata iz imena. Dakle kako slijedi

- B (building) zgrade
- A (antennas) antent
- S (spans) mostovi
- E (earth) stijene

Čak se zna tko je tata imenu Base, filmaš Carl Boenish ga je smislio i naravno snimio neke od prvih filmova o ovom sportu. Sve se događalo osamdesetih godina, a Carl je slijedeći svoju strast na žalost, stradao.

U principu sve zvući jednostavno nađete dosta visoko mjesto. Ako je to b,a ili s dobijete dozvolu ili se prešvercate pored čuvara i skočite..

No da je sve tako lako ne bio ovaj sport nosio naziv najopasnijeg rekreativnog sporta na svijetu. Kažu oni koji znaju da se na svakih 60 skakaća, nekome nešto dogodi.

Padobrani koje koriste BASE skakaći se brže otvaraju, no u pravilu koriste sistem u kojem se u ruci drži mali padobran. Kada dolazi trenutak otvaranja, odbacuju sei on izvlači glavni padobran.

Rezerve se u BASE jumpingu ne koriste. Iz jednostavnog razloga, nema vremana od trenutka kada nešto krene po zlu i susreta sa tlom za otvaranje iste..

No pogledajte donji video i shvatiti ćete što pogoni mnoštvo ljudi da se izlažu riziku i bacaju sa svega i svaćega..

Jedan od poznatih skakaća je i Felix Baumgartner Red bullova perjanica, koji je između ostalog skoćio u našu jamu Mamet. A skok u jamu je extremni dio ionako izuzetno extremnog sporta.

Da ne bi sve ostalo na individualcima BASE skakaći također imaju i natjecanja. A discipline su precizno sljetanje i akrobacije u zraku. Ista se održavaju od osamdesetih godina. Među zadnjima je održano na Petronasima u Maleziji i ocjenjivalo se precizno sljetanje.

Također na svijetu postoji nekoliko mjesta na kojima se može legalno skakati. Među poznatijima je Norveški Lysefjord (skaće se sa planine Kjerag) te nadaleko poznati New River Gorge most koji se nalazi u Zapadnoj Virđiniji. Nije otvoren uvije ali svaki treći vikend listopada postaje meka BASE skakćima iz cijelog svijet, tada naime počinje Bridge Day događanje.

No svakako pogledajte donji video. Čak i ako vas uopće Base ne zanima vrijedan je vašeg vremena. Puna HD slika i fenomenalna kamera zaokupirati će vašu pažnju u potpunosti.

Dakle 1,2,3 BASEEeeeeeeeee


Adrenaline-base jump world record -HD- 1080p
Uploaded by _006-serie-TS_. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

Post je objavljen 12.04.2010. u 19:23 sati.