Psycho fashion

nedjelja, 28.02.2010.

U trendu je... PROLJEĆE! :-))))))))

Nakon ove grozomorne zime i onog snijega koji je do prije par tjedana padao svaki dan, konačno je stiglo proljeće! Sve je krenulo nabolje od prošle nedjelje, i vremenu i mom privatnom životu. Iako mi se događaju neke jako pozitivne promjene, ipak su sresne, a i poslovni dio života mi je u hm, blagom kaosu. Da bi sve to preživjela jučer sam bila u šetnji centrom i nenadano otkrila jednu od najljepših terasa u Zagrebu! Koja uživancija! Kao što možete vidjeti iz priloženog, za vrijeme cijelog ručka sam guštala u suncu i pritom dobila najbolju psihoterapiju! cool Što se mene tiče, napunila sam (barem djelomično) baterije za izazove koji me čekaju slijedećih dana, a nadam se da ste i vi!Napajanje sunčevom energijom je jedan od većih trendova ovog stoljeća, nadam se da ga i vi slijedite! Meni je pomoglo, isprobajte (ako niste) pod hitno! smijeh

Photobucket

- 10:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 23.02.2010.

Zavojita moda

Prije nekoliko godina se u velikom stilu vratila modna kuća Herve Leger. Njihove bandage haljine su preplavile crvene tepihe. Haljine su jaaako seksi i ističu sav uloženi trud zvijezda u klesanje savršenih tijela. Osim njih u jednu od tih haljina se uvukla i pjevačica grupe Gossip, Beth Ditto. Svakako ima stila i hrabrosti, a o ektremima u modi budemo drugi put.

Photobucket

No, ovo je već stara vijest. Na ovaj post me je potaknuo styling Zrinke Cvitešić na Berlinaleu, tj. crna haljina u kojoj se pojavila na dodjeli nagrada Shooting Stars. Haljinu je dizajnirala Matija Vuica i imala je prepoznatljiv potpis dizajnerice. Ako biste pitali Matiju Vuicu, mislim da bi ona izjavila da počela praviti haljine sa "zavojima" i prije nego je ponovno pokrenut taj trend. Teško je u modi biti originalan jer je sve već bilo prikazano puno puta, pa je važnije onda to kreativno reinterpretirati. U hrvatskim prilikama ona je sjajna dizajnerica, omiljena među zvijezdama u raznim prilikama. Svakako jedna od njezinih boljih kreacija mi je crvena haljina iz 2007 na kojoj se vidi dosta utjecaja Herva Legera i Valentina.

Photobucket

Iako je ovaj trend star već nekoliko sezona, očito ne jenjava nego se širi, i to od strane Maxa Azrije s njegove kolekcije za Herve Leger na kolekciju BCBG Max Azria. Kako sad stvari izgledaju, ove prozirno - usko - zavojite haljine su došle i ostat će još neko vrijeme.

Herve Leger
Photobucket

BCBG Max Azria
Ph</p>
</p>
 <!-- Tekst posta -->

</td>
</tr>
</table>

<div class= - 23:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.02.2010.

Victoria Beckham - modni znalac ili žrtva

Na nedavno završenom tjednu mode u New Yorku, Victoria Beckham je predstavila svoju četvrtu kolekciju. Sve je počelo kao još jedan izlet u modne vode poznate osobe koja je naumila zaraditi još malo novca na svojem imenu. Brojne slavne osobe imaju svoje linije, počevši od svoje linije wc parira, preko olovaka, do odjeće. No, na opće iznenađenje, Victoria Beckham je postala uspješnija nego što se očekivalo te su je kritičari počeli uspoređivati s pravim profesionalcima. Zadnja kolekcija koju je predstavila prošli tjedan mi se jaako svidjela iako dosta sliči prethodnim kolecijama. Elegantna je, sofisticirana, smirenih boja, jednostavnih krojeva i ono što mi se najviše sviđa - ženstvena je! Znam da to nije ključni sastojak za dobru kolekciju, ali je za moj osobni stil, pa sam pristrana. Svoje kolekcija VB gradi oko svojeg stila koji je ponekad hvaljen, a ponekad itekako kritiziran zbog inzistiranja na (pre)visokim petama, (pre)velikim naočalama, (pre)velikoj dotjeranosti čak i za zračne luke i Disneyland te (pre)velikoj mršavosti. Kao što možete primjetiti, mislim da je to ključna kontroverza oko Victorije Beckham - nekima je oličenje stila, a drugima pretjerana. Da imam dovoljno financija, definitivno bih ubola koju od ovih haljina.

Fall 2010
Photobucket

Spring 2010
Photobucket

Njezine kolekcije su prigrlile i brojne slavne osobe što se u posljednje vrijeme moglo primjetiti najviše na Grammyjima. VB je nedavno izjavila da istu haljinu nose i ona i Jennifer Lopez, valjda želeći naglasiti da njezine haljine dobro stoje i ženama s oblinama i mršavicama.

Jennifer Nettles
Photobucket

Jennifer Hudson
Photobucket

- 22:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 17.02.2010.

Što još reći o McQueenu?

Photobucket

Alexander McQueen je bio jedan od velikana britanske modne scene i ubio se 11.2. u svom londonskom domu. Pošto je ovo modni blog na kojem sam ja već pisala o njemu, a uz to sam i psihologinja, morala bih napisati nešto o tome. I tu su krenule moje muke. Nisam htjela, mogla napisati. Sve u meni se opiralo tome baš zbog toga što je to tako očita tema i očekuje se jedna pametna modno – psihološka analiza. Čak i moje prijeteljice i dečko koje moda ne zanima previše znaju sve o samoubojstvu i da mu je prijateljica bila Isabella Blow. Nakon što sam to čula, imala sam samo još manje inspiracije zbog užasno visokih očekivanja od same sebe. I tako sam odlučila! Zašto da samu sebe mučim uz brojne dame koje su to super napravile i nisu imale kreativnu blokadu. Odličan mi je bio tekst na blogu Valjanje blatu Tko je bila Isabella Blow? i vrlo impresivna analiza ima li Alexander McQueen modnog nasljednika?. Također bi preporučila i tekst uvijek odlične Nade Mirković Zadnja žrtva mode i foto galeriju njegovih najimpresivnih radova Bajkoviti svijet McQueenovih kreacija. Dakle, toliko od mene u vezi ovoga.

- 22:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 09.02.2010.

One of the boys!

Hello, ladies!

Photobucket

Rijetko što ženu čini tako prekrasnom i privlačnom kao muška odjeća. To je otkrila i Marlene Dietrich, ali i Yves Saint Laurent kad je napravio prvi smoking za žene. Slika Helmuta Newtona iz 1975. najbolje dočarava svu privlačnost, mističnost, snagu i bezvremenost koje dobro odijelo daje ženi. Da ne znam da je ovo snimljeno 1975, mislila bih da je slika iz nekog editorijala snimljenog jako nedavno. Ovo dokazuje da su neke stvari bezvremenske i da su možda nekad popularnije, a nekad malo padnu u zaborav, ali se uvijek vraćaju. Tako je i ovog proljeća. Ciljani izgled je Annie Hall iz filma Woodyja Allena, još jedna jaaako dobra stvar iz prošlosti (i outfit i odijelo).

Photobucket

No, da se vratimo u sadašnjost. Zašto žene odijevaju muške stvari? Mislim da je savršen (stylish) primjer toga Jelena Veljača. Nije baš rijetkost da se netko od "celebritya" u Hrvata napada na svakom koraku, ali ona je svakako jedna od napadanijih. Iskreno, ni ja nisam bila njezina pobornica dok nisam počela čitati kolumne i nakon toga vidjela da je ona puno više od djevojke trenutka iz 24 sata. Ona će tu ostati jer ima što za reći. To je prepoznao i Aleksandar Stanković koji ju je pozvao u svoju emisiju. Zbog toga su i on i ona bili napadnuti. Našem patrijahalnom društvi bi bilo lakše da je ona samo još jedna starleta, a ne zaista uspješna MLADA, VITKA I ZGODNA žena. Dobro, ovo da je mlada, uspješna i zgodna bi joj možda i oprostili, ali ovo da je mršava, ne baš. Znam između ostalog i po sebi. Puno toga će mi se oprostiti, ali tih 50 kg će uvijek biti trn u oku mnogima. No, da dođem do poante. Da bi se prikazala doraslo emisiji i formatu ona je obukla muško odijelo. S cool štiklama, ali muško odijelo. Da je se shvati ozbiljno, da se dokaže kao intelektutalka, da je se prepoznaje po imenu i radu, a ne po tome čija je cura ili žena.

Photobucket

To je bio njezin izbor, a što ćemo vi i ja odabrati iz njihovih ormara? Osim bijele košulje, mislim da ću se odlučiti i za njihovu obuću. Ali uz minicu. thumbup

Photobucket

- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.02.2010.

Plava kosa - zašto ne?

Za vrijeme apsolventure i za vrijeme dok sam bila nezaposlena, opasno sam se navukla na gledanje Oprah showa. Za one koji nisu pobornici Oprah, Natea i tajne, trebala bi nešto pojasniti. Dakle, Oprah dosta promovira Tajnu i sve te gluposti. Cinična i nevjerna kakva sam, naravno da ne vjerujem u to, ali, tu i tamo, nekako mi se učini da svemir ipak misli na mene i zna što mi u kojem trenutku treba. Tako sam danas, nakon katastrofalnog dopodneva, na putu kući smatrala da bi me sad najbolje oraspoložio moj blog, ali o čemu da pišem?! I u taj tren je u bus ušetala moja inspiracija. Kad sam se bacila u "biznis" pisanja bloga, odlučila sam da se neću naslikavati i to stavljati na net, ali nekako mi nije bila privlačna ni ideja da slikam druge po ulici i njih stavljam. Ne znam, to mi nekako stokerski izgleda. Otada sam par puta pomislila kako bi nešto vrijedilo slikati i objaviti, a danas sam bila opasno blizu da zaskočim curu, slikam je i onda to stavim ovdje. Itekako je bila vrijedna modne pažnje. Bila je casual obučena, ali sa jako zanimljivim, šarenim tenisicama, šarenom slatkom torbom i ostatkom odjeće koja je bila s tim usklađena, a kosa joj je bila ofarbana u nekakvu plavu slijedu boju koja je fantastična isticala njene plave oči. Pun pogodak! Sve skupa je izgledalo zabavno, mladenački, otkačeo, a opet sasvim prirodno na toj curi. Svaka čast!
Nije mi prvi put da sam se susrela s promoviranjem te boje, ali dosad mi se to nije činilo kao dobra ideja. Jedna od najtalentiranijih svjetskih stilistica Katie Shillingford ima frizuru u sličnoj boji, a nedavno je i Tavi Gavinson ofarbala svoju malu bistrićku gavu u tu boju. (BTW, znam da mi je to profesionalna deformacija, ali rijetko što me tako rasveseljava kao nadareni kikići, naravno da pozorno pratim njen blog!) Da sam se ikad ofarbala, sad bih razmatrala tu boju, a kako se i dalje odbijam ofarbati i čuvam svoju prirodnu boju, vama koji tražte ideju za novu boju kose, preporučam plavo slijedu! yes

Photobucket

Photobucket

- 20:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.02.2010.

Prije otprilike nekoliko tjedana započela je sezona velikih nagrada (pa prema tome i velikih red carpeta i toaleta). Jako sam zavidna celebrityima, odnosno glumicama na količini prilika u kojima mogu nositi prekrasne toalete. Kao što sam spomenula u prethodnim postevima, mi, obične smrtnice nažalost imamo daleko premalo takvih prilika. Za razliku od ljudi koji actually i prate nagrade i zanimaju ih filmovi, ja se veselim ovom drugom dijelu - kakve su bile haljine. Ovdje sam izdvojila nekoliko dama s crvenog tepiha koje su mi se posebno svidjela, a nagrade su bile SAG, Grammy i Zlatni globusi. Dok čekamo Oscare, zabavljajmo se s ovim toaletama.

One & only, Lady Gaga (da se nadovežem na prethodni post) u Armani Priveu. Kako je inspiracija za tu kolekciju bio mjesec, ova njezina kreacija koja je napravljena samo za nju, savršeno to dočarava. Nisam još uspjela izdvojiti što mi se najviše svidjelo - haljina, cipele koje su nekako spojene s čarapama i jednako ukrašene ili pak zvjezdica u ruci. Čemu zvjezdica? A zašto ne? zubo

Photobucket

Gledajući izbore dama, pomislila sam da je ove godine bijelo in i ne samo to, nego da te haljine izgledaju fantastično. Bijela je funkcionirala i na Rihanni i na plavuši Kate Hudson koja u zadnje vrijeme često odabire bijelu. Doduše, ona uvijek izgleda fantastično na crvenom tepihu.

Zlatni globusi
Photobucket

SAG Awards
Photobucket

Grammy
Photobucket

Nježne, pastene boje, te boja kože su ove godine dominantne boje kako u pret - a - porter kolekcijama, tako i na nedavno odražanima haute couture revijama. Drew Barrymore je to prepoznala i odabrala fantastičnu haljinu u it boji i s jako zanimljivo istaknutim ramenom.

Photobucket

Kad se priča o najuspjelijim outfitima, često se spominje i nakit koje nose dame. I ove godine sve naravno prišti od dragulja i drugog skupocjenog nakita, no meni su se najviše svidjeli krupni komadi sa žutim zlatom na uvijek prekrasnoj Nicole Kidman (tu sam mislim subjektivna) i na Juliji Roberts. Njezina haljina i općenito cijeli izgled mi se jako svidio. Haljne koje se najčešće nose zahtjevaju savršeno isklesana tijela i obline, a ova mi se svidjela jer pokriva moguće nedostatke - ruke koje nisu baš kao kod Michelle Obame, trbušćić, ne savršene grudi, ali ističe predonsti, poput dobrih nogu. U biti, najviše mi se u biti sviđa dojam koji su ostavile obje - izgledaju djelom nehajno i opušteno, a opet prekrasno.

Photobucket

Photobucket

Nehajno, ali bombastično izgledala je i Jennifer Aniston u Valentinu na Zlatnim Globusima. (Mislim da Angelina ima razloga biti zabrinuta yes)

Photobucket

I, šećer na kraju... Što reći, analizirati...?! Kad su tako mmmmm...

Photobucket

- 21:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #