Psycho fashion

četvrtak, 30.12.2010.

Taj mračni predmet želja

Kao što ste vjerojatno primjetili, počela su sniženja i to čini mi se ranije nego prošlih godina. To je ekstremno iskušenje za mene jer sam si ovaj mjesec zabranila shopping. Naime, pošto sam dosta novca potrošila na poklone drugima, edukacije i sl, odlučila sam prištedjeti na sebi (čitaj garderobi). Što nisam uspjela kad sam vidjela sniženje u Mangu. Pa sam si neplanirano kupila prelijepu suknju visokog struka u stilu pedesetih. No, mene tamo golica jedna druga stvarčica, a to su ove super duper kul čizmice.

Photobucket

Kad sam ih prvi put vidjela bile su mi daleko preskupe, no onda su ih malo snizili, pa sad još malo. I tako ja obigravam oko njih kao mačka oko vruće kaše. Savršene su mi s jedne strane, s druge, ne trebaju mi, šapće slabašni glas razuma, imaš savršeno dobre crne čizme. Onda vražićak kaže, pa zaslužila si, koliko radiš u zadnje vrijeme, a anđelak odgovara da ovakvim načinom nikad neću uspjeti racionalno štedjeti. Ahhhhh, jako dobro ponekad shvaćam svoje psihotične klijente.
I tako ih nisam kupila. Danas. Što ne znači da neću navaliti slijedeći tjedan. Otišla sam iz Manga i od muke kupila cijelu Sachericu. Ponekad jednostavno djevojka ne može odoliti svim tim svjetovnim iskušenjima! njami


PS: Za Novu su na kraju pale šljokice i to u obliku tajica. Trash party, trash outfit. wave

- 19:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 28.12.2010.

Doček?

Ove godine sam više od prošlih godina uočila nekakvu letargiju oko proslave Nove što u svom društvu, što kod poznanika. Čak i na fejsu ima poplava grupa tipa "Kud ću za Novu? U p.m., eto di ću", "Brate di si za Novu? -a prijo Caffe bar Krevet,Dj Lancun feat Deka" i sl. U tom stilu, ni ja još uvijek ne znam gdje ću za Novu. Iako mi je ostati kod kuće svaki put solucija, ipak nekako svaki godine završim na dočeku. Valjda će tako biti i ove godine. Iako ne znam gdje ću, to me nije spriječilo da pravim planove što ću obući. Važem se između nekoliko solucija.

Ova haljina me oborila s nogu. Otvorenih je leđa i izgleda mi prekrasno sofisticirano, nježno, a opet drsko, no pošto neću završiti ni na kakvoj pretjerano fensi zabavi, mislim da će ova opcija otpasti. Doduše, došlo mi je da je kupim, pa pričekam neka bolja vremena. Haljinica nikad dosta.

Mango
Photobucket

Unatoč odgovaranju svoje sestre i prijateljice, ja bih se jako rado kitila tuđim perjem. Sad sam pak vidjela (također u Mangu) neke prekokrasne suknjice i haljinice i majčice prepune perja. Ne znam samo kako se to čudo čisti.

Photobucket

Crveno je isto jedna od opcija. Možda mi donese sreću u Novoj, pa postanem happy bezbrižna psihologica. Yeah, right.
Da pronađem ovu H&M haljinu, sigurno bih nju navukla, no kako se čini, neću, a crvene koje sam pronašla su mi ljepše u puderastoj boji. Crvena ili puderasto roza?

Photobucket

Već stoljećima nisam imala ništa sa šljokicama, pa su mi i one jedna od opcija. Nešto ovakvo, samo u "malo" jeftinijoj varijanti od Phillipa Lima.

Photobucket

No, kako god bilo, jedno je zasigurno da ću nositi, gdje god bila, pa makar i doma. Jedan od boljih poklona ikad - crveni Chanel ruž i to s posvetom - za dane kad se ne dam nikome zaj... Hvala amiga, i na ružu i na čitanju mog blogića! :-*
Hvala i svima drugima na čitanju mog bloga i ohrabrivanju da nastavim pisati, hoću, što zbog podrške, što zbog terapeutskog učinka. ;-)

Photobucket

Uživajte, gdje god bili i s kim god bili za Novu! Pusa

- 20:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.12.2010.

Rodarte kostimografija

Jedna od većih vijesti ovog tjedna u svijetu mode je bila premijera filma Black Swan i to zbog kostimografije koju potpisuju sestre Mulleavy koje stoje iza brenda Rodarte. Glavne uloge tumače Natalie Portman, Mila Kunis i Vincent Cassell, a redatelj je Darren Aronofsky. Film je psihološki triler/horor i suvremena je inačica Labuđeg jezera. Kao velika poklonica tog baleta, zanima me jako film, iako horori nisu moj tip filma. Sestre Mulleavy su izjavile da je film napravljen baš po njihovoj mjeri. Šuška se da bi mogao pasti i Oscar za kostimografiju. Evo, kako to izgleda kad se spoje modna i filmska umjetnost.


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket



- 13:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 03.12.2010.

Teatralnost na djelu

Prosinac je uvijek pretjeran mjesec. Ima previše posla jer se godina zatvara, previše gužve oko božićne kupnje, previše novaca potrošeno, previše potrošenih živaca, previše pojedene pečenice i kolača, ali zato to i volimo! yes Zato jer je sve tako pretjerano, a i zbog silnih proslava, domjenaka i sl, možemo si dati oduška i obući se ekstavagantno, staviti na sebe sve teatralne komade i modne dodatke. Dobro, ne baš sve odjednom. ;-)
Evo moje idealne prosinačke liste.

Ogromni prsten - ide uz sve, a uvijek daje dašak glamura. Ideja o spajanju prstena i parfema mi je genijalna.

Photobucket

Široka narukvica - i za "podići" ležernu kombinaciju i za navečer.

Photobucket

Torbica sa stavom

Photobucket

E, ovo su killer shoes u punom značenju te fraze.

Photobucket

Slatko, a seksi - perfect
Photobucket

Damska verzija s odgovarajućim kaputom

Photobucket

Photobucket

Za kraj - lekcija iz teatralnosti i stila od Jackie O. wink

Photobucket



- 23:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 01.12.2010.

Fashion rokerica

Photobucket




Ovo iznad što sam postala je video s style.coma o Alexi Chung koji me oduševio. Ne toliko video, koliko ona. Iako sam i prije znala nešto o njoj i sviđao mi se njezin stil, sad mi se posebno svidjela. Zašto? Zato što je tako ležerna, tako opuštena, nimalo ukočena, pomalo loše frizure, baš kao da je rock zvijezda, a ne voditeljica koja je k tome poznata više po stilu, a ne po vođenju emisija. Što bismo mi obične smrtnice mogle naučiti od nje? Meni se čini puno. Pogotovo nakon opaske moje drage prijateljice nakon što je na jedan dan iz Zagreba otišla u Rijeku. Rekla je "Tamo je sve tako opušteno, nije važno kako si se obukao, svi su nekako ležerniji". U Zagrebu je situacija skoro posve drukčija, pogotovo ako slučajno (ili namjerno) zalutate u centar.Recimo utorkom popodne. Da ne spominjem subotom dopodne. Naše zagrebačke ulice često izgledaju kao pista, ali nažalost, ne kreativnosti i uživanja u životu, nego pista marki, pomno nalakirani frizura, ful make upa, friškog frencha i ako ste recimo mlada mama brendiranih kolica. Uvijek je bilo važno kako se odjevate, ali u današnje doba kad je moda postala pristupačna i dostupna svima zahvaljujući markama kao što su H&M i Topshop, čini mi se da su ljudi sve nesigurniji oko svog odjevanja. Umjesto da se opustimo i budemo sretni što je trenutno gotovo sve moderno, nema očitih modnih diktata, možete kombinirati sve sa svačim, Pradu s H&M, prugice i karirano, Zagrepčani i Zagrepčanke su još uvijek nekako ukočeni. Iako je neslužbena modna ikona ovog desetljeća Kate Moss, a po meni Alexa Chung ima još zanimljiviji stil, na ulicama malo srećemo tako odjevene žene, a više vonabi Victorije Becham. Zato, sutra ujutro kad se budete oblačile, neka vam na umu više bude Alexa Chung i Keith Richards (kojeg je u videu navela kao svog uzora), a ne socijalne norme oblačenja. Njih dvoje sigurno se ne brinu:"Joj, što će netko misliti o meni ako ovo obučem?"

Photobucket

Photobucket

- 22:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #