Psycho fashion

nedjelja, 29.11.2009.

Cool pokrivala za glavu

Photobucket

Ide li više cool od ovoga? Muškarci mogu biti fantastičan izvor inspiracije.

U redu, može ta inspiracija ići u više smjerova, ovdje bih se htjela usredotočiti na muške šešire koji me uvijek iznova oduševljavaju. Već nekoliko godina imam svoj "muški" šešir koji stalno držim na vješalici izložen na neki način. Iako inače revno pospremam stvari u ormare, njega gledam nehajno obješenog na vješalici svaki dan, a tijekom zimskih mjeseci se često prebaci na moju pametnu glavicu sa svog uobičajenog mjesta. Osim seksi muškaraca, inspiracija vam može biti i vječna Carrie. Iako ima već neko vrijeme otkad je snimljen prvi SATC film, ovaj look je itekako aktualan - šešir, kaput stegnut remenom sa zakovicama i čizme iznad koljena

Photobucket

Osim muških šešira velika sam pobornica i francuskih kapica koje često ukadem sestri koja ima par sa slatkim mašnicama. Kako će postajati sve hladnije, toplo preporučam da skoro izaberete svoju idealnu kapu ili šešir uz ostatak zimsko - ratne opreme. Što god da odaberete bitno je jedino da vam bude toplo i naravno, da vas uveseljava.

- 20:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 28.11.2009.

Modni revival

Ovaj vikend imam osjećaj da sam u vremenoplovu. Sinoć su nastupali Backstreet Boysi i imala sam osjećaj da sam se katapultirala nazad u šesti osnovne kad sam bila van sebe od ljubavi prema Kevinu. Kevina sinoć nije bilo, ali zato je bilo Quit playin games with my heart. yes Danas pak idem na ponovno otvaranje diska koji je bio prvi disko u koji sam otišla. Imala sam 9 godina išla sam na matineju u 4 sata popodne. Svirala je Minea, Senna M (i tuc tuc) i ostali biseri tog doba. Zanimljivo je da je trash devedesetih prošle jeseni imao veliki revival, no mene kao što znate više zanimaju modni revivali. Ono što sam vam htjela reći jest da sam tada, u četvrtom osnovne, u svoj prvi odlazak u disko obukla crvenu kariranu suknjicu, vunene natkoljenice, sivu majicu i crni prsluk. Da vidimo trendove ove jeseni: karirano - check, vunene natkoljenice - check, prsluci - check već više sezona! Da sam još uvijek iste veličine, sve bi to komotno mogla ponovno obući. Nisam tada ni znala da ću postati takva modna vizionarka, hahaha!

Photobucket

Ovaj vikend ću u punim plućima uživati u svom glazbeno - modnom vremenoplovu, nadam se da ste i vi pronašli pravu formulu za zabavu ovaj vikend! Enjoy!

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.11.2009.

Street fashion

Kakva je ulična moda u Zagrebu? Nekako mi se to počelo jasno ocrtavati u srednjoj školi kad sam dolazila svako malo u Zagreb. Točno se znalo kako izgleda trendi Zagrepčanka. U to vrijeme su bili o-b-a-v-e-z-n-i plavi pramenovi, iako to naravno mnogima nije stajalo. Negdje prije par godina obavezne su bile šiške koje možda jesu zavodljive, daju tajanstveni štih i sl, ali (opet) ne stoje svima i nije zabavno gledati na svima istu stvar. Ove jeseni ultimativno se nosi kratka crna kožna jakna, skinny traperice i sveprisutne uggsice (najčešće kopije). Drago mi je da se na Zagrečankama vidi da drže do sebe, da su dotjerane, da im je stalo do mode, no ono što mi se čini da ponekad zaboravljaju jest da moda znači prvenstveno kreativnost, a ne slijepo slijeđenje trendova. Ako pratite modu, naravno da ćete nabasati na informacije da su u trendu gore navedene stvari kao i tajice, (vunene) tunike, gležnjače, ali to bi po meni trebao biti orijentir, a ne strogo zadano pravilo. Pogotovo ako vam recimo skinny traperice katastrofa stoje. Bog zna da sam ih ja isprobala mali milijun i nisam sretna kako mi stoje.

Gledajući cure u tramvaju i po ulici, nisam si mogla pomoći ne zapitati se otkud takva želja za modnom uniformiranošću? (A ni napisati ovo u Carrie stilu... :-)))))))) Pretpostavljam da je to jako ugodno. Želimo biti prihvaćene. Volimo modu i lijepo oblačenje. Volimo kad naiđemo na odobravanje drugih. Onda je tako lako navući na sebe ono što imaju mnoge. Zadovoljile smo sve ove uvijete, a nećemo doći u situaciju da nas netko pogledava i posprdno se podsmjehuje komentirajući što je ova navukla na sebe. Individualnost ne prolazi tako lako, pa nam je lakše posegnuti za dobrim starim konformizmom. No, kao što sam ranijem postu napisala, za stil treba imati dozu hrabrosti. Nadam se da ćemo je pronaći slijedeći put kad krenemo u shopping. Smjer - Hrelić.

- 00:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.11.2009.

Trend u nakitu

Photobucket
Kao i sve, nakit također podliježe modnim trendovima. Kako se u zadnje vrijeme svi vole referirati na recesiju i jesensko zimski trend u nakitu može biti povezan s njom. Dakle, kao što ste možda primjetili, u modi je ove jeseni krupan nakit, točnije upečatljive i cool ogrlice. Osim što sam ja inače velika ljubiteljica đinđi, ove mi se sviđaju zbog svoje praktičnosti. Kao prvo, prelijepe su i kao drugo, možda još važnije, uz takvu ogrlicu, možete imati običnu crnu majicu, neupaljivu suknju, haljinu ili hlače, nešto što ste imali već mali milijun puta, no, uz novu zanimljivu ogrlicu i to će izgledati drugačije. Onoj svojoj maloj crnoj haljini udahnut ćete novi život, bez da će vaš novčanik izdahnuti.

- 22:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.11.2009.

STIL – MODNI EKLEKTICIZAM

Moda se može kupiti. Stil morate imati.
Edna Woolman Chase

Koliko je stil važan, mislim da ne moram objašnjavati. On je, a ne moda ili određeni komadi odjeće, ono što nas predstavlja svijetu i što šalje nekakvu poruku. Ista jednostavna bijela majica kratkih rukava kombinirana s odijelom ili širokim hlačama i Vans tenisicama je dio dva potpuno različita stila, a i svjetonazora najčešće. Koliko je stil važan po meni je najbolje objašnjeno u Maloj crnoj knjizi stila Nine Garcije. Ona priznaje da nju očaravaju ne lijepe žene, nego one koje samouvjereno uđu u prostoriju i kreću se ljupko i staloženo. Da citiram: „Stil dolazi od toga da znate tko ste i tko želite biti u svijetu: on ne dolazi iz toga da želite biti mršaviji, niži, viši ili ljepši. Mnoge od najelegantnijih žena svijeta nisu bile velike ljepotice, ali su sve naveliko crpile iz izvora samopouzdanja.“
Slažem se s ovim, no ipak smatram većina žena ima svoj stil. To ne znači da je on nužno dobar. Tete koje i dalje furaju kratku kosu s minivalom imaju svoj stil, samo što on nije baš up to date. Imati dobar stil, e, to već zahtijeva po meni hrabrosti, stava, znanja tko smo kako kaže Nina, znanja općenito, ali i novca, iako naravno svi uvijek ističu da za stil nije potreban novac. Budimo realni, jest. Možemo mi imati savršeni koncept u glavi ako nemamo ni za režije teško da ćemo slagati modne egzibicije. Naravno, možete imati i hrpu para, a opet odbrati „loše“ komade odjeće i obuće. No, ako se netko dobro u tome osjeća, nemam apsolutno ništa protiv.
Moj stil je moja draga šefika opisala nedavno kao francuski. Merci, merci, merci. sretan Stil koji se meni sviđa i kojemu se divim je eklekticizam, ali i boho stil koji je dosta popularan. Jedna moja kolegica s faksa ima fantastičan ukus i stil i jako me često iznenadi spajajući neke komade koji bi na prvu izgledati nespojivo. Fascinira me i s stil Agyness Deyn. Otkačen je, iznenađujući, ne robuje trendovima i nekako je uvijek drugačiji, jednostavno osvaja. Doduše ona je iz Londona, mi smo u Hrvatskoj. U Londonu se na različitost ipak gleda drugačije. Ovdje ako bi ona ušetala u tramvaj, babci bi se počeli krstiti. Zato sam i rekla da za stil treba hrabrosti. Listajući Elle pret-a-porter knjižicu i surfajući oduševila sam se slikama s revija Marnija i Driesa Van Notena. Drugačije, kreativno, nehajno… super.

Lijepi pozdravi i puno stila vam želim!

- 22:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 07.11.2009.

Ako živimo u urbanoj džungli, trebaju li na kopita?

Nedavno se u novinama, modnim časopisima i portalima pojavila vijest s McQueenove modne revije za proljeće/ljeto 2010, a prašina se digla oko pokrivala za stopala (teško bi ih mogla nazvati cipelama) koje su nazvane „pasanac“. Neki su ih uspoređivali s kopitima, a modne novinarke su isprobale njihovu nosivost i došle do zaključka da nisu nosive. Nije mi u biti jasno čemu je trebalo služiti to testiranje jer ne samo da su istinski ružne i groteskne, već ne znam samo kako bi izgledalo da jedan dan žena ima 170 cm, a sutradan s dragim ide na večeru i ima dva metra. Osim ako ne izlazi s košarkašem, mogla bi mu jesti s glave. Možda će vam biti neobično što sam se uzrujala oko slika nekakvih „cipela“ koje vjerojatno neću ni vidjeti, a kamoli biti ih u prilici obuti, ali meni su one predstavile kap koja je prelila čašu. Dosta suludim trendovima! I to pogotovo kad je o obući riječ. Iako sam bila istinski oduševljena Louboutin kad su napravile boom, trend platformi s ogromnim petama, višim od 10 centimetara mi se nimalo ne sviđa. U tim cipelama nije moguće hodati duže od, hm, pet minuta? Osim toga, držanje se iskrivljuje, da ne spominjem štetne posljedice po stopala i kralježnicu, teško je održavati ravnotežu i, pobogu, kad iskrivljujete nogu u stranu, teturajući, s bolnim izrazom na licu, ne izgledate nimalo privlačno što je cilj štikli, nego prije kao žrtva mučenja.
Pročitala sam negdje da je jedna od prvih feministica s početka prošlog stoljeća rekla da pretpostavlja da će žene u svojoj emancipaciji kao slijedeće odbaciti cipele na petu jer ih sputavaju. Da nas vidi sad, oko sto godina kasnije! Postoje i novije teorije zavjere koje trendove visokih peta vide kao urotu protiv žena i način njihovog sputavanja, prvenstveno u korporacijskom svijetu gdje je peta viša što je pozicija viša. Osobno nisam pobornica takvih teorija zavjere, no ono što smatram bitnim jest da ako smo se već oslobodile (ili se pokušavamo osloboditi) jarma patrijahalnog društva, ne dopustimo da nas preko svake mjere upregnu dizajneri. Ipak, nismo kobile nit nam trebaju kopita!

- 21:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.11.2009.

Blog kao odličan modni dodatak

Hello!

Evo, upravo sam se vratila iz kina, puna nadahnuća kako bi Oprah rekla. Gledala sam film Julie&Julia o mladoj blogerici koja krene pisati blog o kuhanju i kuha 365 dana po recetima Julije Child. Oduševila sam se cijelim filmom, ali pogotovo početkom kad se opisuje njezin početak. Vodila je gotovo isti razgovor o kreiranju bloga sa svojim mužem kao i ja sa svojim dečkom. Pogotovo se mogu poistovijetiti s dijelom kad je rekla, da parafraziram, šaljem riječi u prazninu, a nigdje odgovora. sretan Tako je nekako i meni. No, ono što je bitno jest da me je film nadahnuo da ustrajem u svom blogu i podsjetio kako je krasno imati nešto što te veseli i ispunjava, te još važnije kako je prekrasno imati podršku u obliku savršenog muža/dečka. I da budem totalno američka, posvećujem ovo svim onima s hobijima koji ih vesele i krasnim muškarcima koji nas podržavaju.

PS: Meryl Streep nosi fora platforme u filmu! wink

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #