Psycho fashion

subota, 30.10.2010.

Kako je Pepeljuga odredila naš život...

Photobucket

Sjećate se ove scene? Neki dan sam je se sjetila kad sam ugledala jednu gospođu u srednjim godinama, decentno, ali jako elegantno uređenu. Hodala je polako, nogu ispred noge i pogleda uprtog prema dolje. Pošto sam čekala na semaforu dulje vrijeme, zagledala sam se u nju i skužila da ne miče pogled odozdo. Kad mi se približila, shvatila sam i zašto. Imala je nove, prekrasne Louboutinke, baš kao ove na slici. Došlo mi je da joj kažem:"Da, zbilja su prekrasne!", ali sam se suzdržala. Žena je bila potpuno fascinirana i to se vidjelo po njoj i njezinom polaganom hodu. Mislim da bi i sam Christian Louboutin bio zadovoljan jer je izjavio jednom da namjerno pravi ubojite štikle, kako bi žene mogle polagano koračati i konačno uživati u prizorima. Očito ne samo prizorima krajolika, nego i svojih nogu.

Photobucket

Osim što smo od malih nogu zadojene spoznajom da nam polusestre nisu zapravo sestre i da su nam najčešće neprijateljice, a ne saveznice, da će doći jednog dana dobra vila koja će nas od umornih, nedotjeranih i pretrpanih obavezama napraviti princeze od kojih staje dah svakom princu, da će doći taj spomenuti princ i izbaviti nas od našeg groznog života i da ćemo to sve uspjeti samo ako imamo par dobrih cipela. I tako smo valjda sreću povezale s cipelama.
No, bajka je ipak samo bajka i tako nešto se neće dogoditi. Neki psiholozi smatraju da su bajke dobre jer djecu uče razlikovanju dobra i zla i kako se poteškoće mogu prevladati, samo treba biti uporan. Možda neke bajke i jesu korisne, no ja svojim curicama nikad ne čitam ni spominjem Pepeljugu. Dobar život i krasne cipele neće im nažalost pokloniti ni dobra vila ni princ, nego će se same morati potruditi da ih zarade. Možda to neće biti s 18, ni 25, koliko sad ja imam, nego možda tek s 50, kad ćeš zaraditi dovoljno novca da si sama kupiš savršen par cipela.

I, zakraj evo i ulomka iz bajke za velike curice, Pretty woman. Predlažem premotavanje do kraja ulomka, na desetu minutu kad Vivian razgovara s Kit i pita je kome je uspjela uopće takva ljubav i neka joj da bar jedan primjer i onda Kit kaže: "Cinde-fucking-rella!"

http://www.youtube.com/watch?v=RwF7c7DyBws&feature=related

- 18:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 29.10.2010.

Neke nove cipele

Jeste li kupili nove cipele ove sezone? Ili bi bolje pitanje bilo koliko? :-) Šalu na stranu, teško da ste kupili i jedne, kakva nam je situacija u državi, a kamoli hrpetine kako nas žene vole prikazivati. Dosadašnjih sezona u biti nije bilo previše razmišljanja - balerinke i ubojite platforme su nas okupirale, no ova jesen najavljuje zaokret. Iako teško mogu zamisliti da će išta potisnuti obožavane balerinke, počele su se pojavljivati i neke nove cipele. Muške, koje već neko vrijeme pokušavaju naći put do naših srca (do mog su našle) i mokasinke. Jel se sjećate mokasinki? Do prije 6,7 godina bile su ih pune ulice, no onda su ih zamjenile balerike, no izgleda da spremaju svoj veliki come back. Namjerno sam se orijenitarala na ravne cipele jer u zadnje vrijeme jednostavno ne znam kako bih ja sama obavila sve po ovoj kiši, gužvi i strci u nekim gležnjačama otvorenih prstiju. Koliko god cijenim kreativnost, a to bi se moglo podvesti pod kreativno rješenje cipela, neke stvari su teško primjenjive u stvarnom životu. No, da se mi vratimo na ravne cipelice. Moj izbor su ove sezone crne, muške cipele uz koje mi trebaju još samo traperice i sako, a majice i košulje imjenjejm. Savršeno praktično, a moja poteba za stylish stvarčicama je zadovoljena. Mokasinke? O tome još moram promisliti.

Photobucket

Photobucket

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #