Psycho fashion

četvrtak, 29.10.2009.

Power dressing

Već nekoliko sezona pojastučena ramena su se vratila na velika vrata. Trend predvodi Balmain, no kako mi se za sada čini, to se više odnosi na svjetske trendove jer moram priznati da nisam vidjela puno cura na zagrebačkim ulicama u sličnim sakoima. U novinama i na portalima ovakva ramena na cool sakoima predstavljaju kao spas u krizi. Navodno bi nam trebala pružiti samopouzdanje i ojačati nas da preživimo vremena koja su nas snašla. Slično inače modni novinari govore i za visoke pete. Obujte ih i odmah ćete se početi osjećati bolje, držanje će vam se promjeniti i sviđat ćete se sami sebi više. Ovakvo razmišljanje nije u potpunosti neopravdano jer iako nije utvrđena točna veza između ponašanja i osjećaja, smatra se da naše ponašanje i gestikulacija (primjerice rastezanje usana u osmijeh, uspravno držanje) mogu utjecati na poboljšavanje raspoloženja. Sama nisam probala nositi ovakav sako kao pomoć u poslovnim pregovorima i ne znam da li bi mi pomogao. Ako nemam tog samopouzdanja i vjere da mogu uspijeti, ne vjerujem da me ikakav sako može spasiti, čak i da mi sama Anna Wintour pošalje Balmainov blejzer, sako ili kako ga već želite nazvati. Što se tiče visokih peta, pomogle su mi na jedan vrlo važan dan. Obula sam ne baš udobne štikle s dosta visokom petom na obranu i cijelim putem do obrane sam više bila koncentrirana da ne padem u tramvaju i ne spotaknem se na ulici da nisam baš razmišljala o tremi. Meni poslužile kao dobar distraktor. Ako i vama upali, javite... mah

- 19:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.10.2009.

još malo jesenjske odjeće

Neizostavan dio, barem moje jesenje garderobe već niz godina je baloner. Imala sam ga u više varijenti, ali ova zadnja, klasični sa dvorednim kopčanje, krem, manžetama, strukirani, pokazao se kao pun pogodak. Topao je, odoljeva kiši i što je najbolje, dobro se kombinira sa mali milijun stvari, od haljine do traperica.
Meni ovu jesen je najdraža kombinacijama s debelim venenim čarapama. Izgledaju jednostavno seksi! Koketno, slatko, pomalo lolitasto, zagonetno, ovisno kakvu kombinaciju odaberete. Moj favorit - crne debele natkoljenice i suknja do koljena. Taman da malo kože proviri... I ostalo ostane na razmišljanje.
I Naravno. Carrie kao vječna inspiracija.

Carrie

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.10.2009.

gumene čizme

Mene gotovo svake jeseni uhvati muka koje cipele kupiti. Nije da nema izbora ili da se meni ništa ne sviđa, naprotiv. No, problem je što te sve krasne balerinke i štikle ili pak one lagane čizme od brušene kože i ne prolaze najbolje kad počne pljuštati kiša kao što je npr. u ponedjeljak lijevala. Zato bih predložila gumene čizme. Sve žene koje ih imaju su oduševljene njima iz više razloga. Lijepe su, praktične, trendi i primjetila sam da prilično podižu raspoloženje onih koje ih nose.
Kad sam ja bila mala, gumene čizme su bile zelene i nosili su ih bake i djedovi u polje, bašču, svinjac i sl. Srećom po nas ostale otad su probile svoj put do glamura. Ove godine su bile i na Pradinoj modnoj pisti i to u verziji za ribičiju. Vjeroatno najcool način nošenja je Kate Moss na rock festivalu - zlatna haljina + gumene čizme + blato. Dok čekamo slijedeći T-mobile In music festival ili poziv za ribičiju na koju ćemo naravno otići u Prada čizmama, predlažem da se zadovoljimo kombinacijama cute čizama i haljinice, kratkih hlača uz grilonke ili jednostavno traperica.

Pozz, M.

PS: Dok ne skužim kako uploadati slike na način da ne moraju biti točno određenih dimenzija, evo par linkova na ono što sam u biti željela reći ovim postom.

Želim ove :-))

Kate Moss

Prada

- 12:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 13.10.2009.

Hello!

Iako nemam iskustava s pisanjem blogova, čini mi se da je u redu za početak se predstaviti i objasniti otkud mi ideja za blog. Dakle, jednog popodneva na poslu, dok smo razmatrale kako se što bolje brinuti o sebi da bismo se mogle što bolje brinuti o drugima, saznala sam da je dobro imati amaterski predmet interesa koji nije vezan uz posao. Moj davni predmet interesa (još od oblačenja Barbie) je moda. Preostalo mi je da se još domislim kako bih se mogla baviti modom, osim manijakalnog čitanja Ella i zanimljivih portala vezanih uz modu, oblačenja same sebe i smišljanja mogućih odjevnih kombinacija (opet za samu sebe) za prigode na koje ne idem kako stvari stoje ni u bližoj ni daljoj budućnosti. Ideja sinula dok sam čitala Život u štiklama i odlučila poslušati savjet da kreiram blog!

Eto, drage posjetiteljice i poneki zalutali posjetitelju, nadam se da će vam se svidjeti.

- 14:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #