utorak, 25.12.2007.

Sretan i radostan Božić!

Članovi udruge Paluba 7 žele svim Brođanima sretan i blagoslovljen Božić!
Zahvaljujemo se svim dosadašnjim posjetiteljima projekcija na vjernosti i razumijevanju (i na rafaelu). Također pozivamo sve Brođane željne događanja u ove zimske dane da nas posjete na projekcijama.
Iza Nove godine slijedi pauza do veljače, a zatim nastavljamo sa pustolovinom na Palubi 7!
Članovi Udruge i ostali zainteresirani mogu se informirati o detaljima oko članstva na naš e-mail paluba7@net.hr

- 18:26 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 18.12.2007.

"Radnički dom", Radnički trg 2 (kod tržnice), petak, 21.12.2007. u 21.00 h

DIVAN ŽIVOT (IT'S A WONDERFUL LIFE) (1946.)



Režija: Frank Capra
Glume: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Henry Travers

Iako još od djetinjstva mašta o putovanjima svijetom, George Bailey (J. Stewart) prisiljen je preuzeti očev posao na čelu male štedionice koja u provincijskom gradiću Bedford Fallsu daje stambene kredite običnim ljudima. George stupa u brak sa Mary (D. Reed), djevojkom koju zna od djetinjstva, i zasniva obitelj, no još mašta o neostvarenim željama. Kad pred sam Božić ujak Billy izgubi mjenice i čekove, kojih se dokopa cinični bankar Potter (L. Barrymore), George izgubi nadu. Napušta dom i odluči izvršiti samoubojstvo. Međutim, pojavljuje se Clarence (H. Travers), anđeo drugog reda, bez krila...

Caprin poslijeratni povratak populističko-romantičnoj komediji prikazuje njegovu skepsu prema jednoznačnom razrješenju društvenih i osobnih proturječnosti. Glavni lik se uklapa u niz melankoličnih junaka američke književnosti i filma, takvih koji su zaokupljeni ostvarenjem vlastitih snova, ali bespomoćni pred obavezama i situacijama u kojima se nalaze (što Capra u filmu naglašava efektnim junakovim krupnim planovima). Remek-djelo Caprina redateljskog umjeća, dinamičnog kadriranja i efektne izmjene romantičnih, komičnih i melodramskih elemenata, film je nominiran za 5 Oscara (i za film i za režiju), ali nije osvojio niti jedan. U vrijeme premijere nije postigao veći komercijalni uspjeh, no početkom 70-tih američka javna televizija PBS počela ga je redovito prikazivati za božićnih blagdana te je stekao status kultnog filma, koji za Božić emitiraju mnoge TV-stanice. (Izvor: Bruno Kragić, Filmski leksikon)

- 17:08 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.12.2007.

"Radnički dom", Radnički trg 2 (kod tržnice), petak, 14.12.2007. u 21.00 h

SLATKI ŽIVOT (LA DOLCE VITA) (1960.)



Režija: Federico Fellini
Glume: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg
Glazba: Nini Rota

Marcello Rubini, novinar u potrazi za senzacijom u rimskom mondenom svijetu, tijekom uobičajenog tjedna prisustvuje ekstravagantnoj izložbi, spektakularnom dolasku zvijezde Sylvije, raskalašenoj zabavi, neuspjelom samoubojstvu prijateljice i uspjelom samoubojstvu filozofa Steinera. Noć provodi kao gost aristokratske obitelji, a jutro provodi na plaži dok ribari iz mora izvlače golemu nakaznu hobotnicu...

Film označava Fellinijev prijelaz na drugu fazu stvaralaštva – potpuno napušta obrasce klasične naracije i odlučuje se za tzv. «mozaičnu strukturu» (nizanje bogato obrađenih «krišaka života» bez izrazite uzročno posljedične povezanosti). Prisutan je modernističkiji pristup i velegradska tematika – suvremeni svijet izobilja, otuđenosti i relativizacije moralnih vrijednosti s usredotočenjem na junaka u krizi identiteta. Fellini je zaokupljen prikazom dekadentne potrošačke civilizacije zasnovane na proturječju različitih slika, odnosno suprostavljanju modernog života i simbola rimske kulturne povijesti.
Film je nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu, a prema liku novinara Paparazza nastao je naziv za novinara – fotografa u potrazi za senzacijama. Uloge za pamćanje
ostvarili su Marcello Mastroianni u ulozi protagonista te Anita Ekberg kao zvijezda Sylvija, s posebno pamtljivom scenom kupanja (noćnog!) dvoje junaka u Fontani di Trevi.
Glazbu za ovaj film skladao je čuveni filmski kompozitor Nino Rota, koji je surađivao s Fellinijem od njegovih ranih radova, te je zbog toga i stekao nadimak «Fellinijev čarobnjak». (Izvor: Bruno Kragić, Filmski leksikon)

- 21:54 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 04.12.2007.

All in all you're just another brick in the wall...

Novi filmovi su pred nama. Dođite da ih zajedno pogledamo - u klupskoj atmosferi...

KINO KLUB “PALUBA 7”

predstavlja Vam, petkom u 21,00 h, “Radnički dom” (kod tržnice)


07.12. THE WALL (1982.),
r: Alan Parker

14.12. SLATKI ŽIVOT (LA DOLCE VITA) (1960.),
r: Federico Fellini

21.12. DIVAN ŽIVOT (1946.),
r: Frank Capra


Na Palubi 7 najbolje filmove gledam!!
wink


"Radnički dom", Radnički trg 2 (kod tržnice), petak, 07.11.2007. u 21.00 h

THE WALL (1982.)



Režija: Alan Parker
Scenarij: Roger Waters
Glume: Bob Geldof, Christine Hargreaves, Eleanor David, Alex McAvoy, Bob Hoskins, Michael Ensign
Glazba: Pink Floyd


Pink Floyd je roker koji ide kroz život gradeći zid između sebe i vanjskog svijeta. Kroz film se prikazuju različite faze njegovog života koje uključuju pretjeranu, sputavajuću ljubav majke, ponižavanje u školi od strane profesora, razilaženje od supruge. Iako je postigao svoj cilj (postati rock zvijezda), na kraju završava u hotelskoj sobi punoj goupie djevojaka, drogiran zapada u stanje emocionalnog sloma te demolira sve pred sobom…zid od vlastitih cigala koji je izgradio za sebe polako se počinje rušiti…
Glazbeni film The Wall je rađen prema dvostrukom albumu iz 1979. g. The Wall Pink Floyda. Režiser A. Parker je zajedno sa Rogerom Watersom (scenarij) uspio prevesti originalnu ideju albuma na film, a to je otuđenje suvremenog čovjeka i njegova težnja ka ispunjenijem i radosnijem životu. (Izvori: wiki, imbd)

P.S. Ovaj petak primamo nove članove!


- 20:32 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

kino klub slavonski brod