VRO "MILJEVCI" - "MILJEVAČKA OLUJA"

nedjelja, 03.03.2013.

Obilježena obljetnica akcije "Nos Kalik" i pogibije hrvatskog branitelja Drage Brnadića

Obilježena je 21. godišnjica akcije "Nos Kalik" koju su 02. ožujka 1992. godine izveli pripadnici drniške 4. bojne 113 brigade. Vrlo je važno istaknuti kako je upravo ta akcija bila prethodnica oslobođenja Miljevaca.

Na misi zadušnici za mladog poginulog hrvatskog branitelja Dragu Brnadića, koji nas je svojom hrabrošću zadužio da ga nikad ne zaboravimo, bili su nazočni zapovjednici 113. šibenske brigade HV-a: brigadir Ivan Bačić, zapovjednik akcije na terenu: Krunoslav Mazalin, predsjednik udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz Šibenika: pukovnik Neven Berović, načelnik općine Unešić: Branko Dželalija i njihovi suborci i prijatelji.

Na mjesnom groblju položeni su vijenci i upaljene svijeće. Sveta misa zadušnica održana je u župnoj crkvi sv. Jakova u Mirlovićima. Također je važno naglasiti kako je upravo akcija oslobođenja "Nos Kalika", jedna je od prvih akcija uopće u Hrvatskoj, gdje je Hrvatska vojska organizirano djelovala i povratila svoj, naslino oduzet teritorij. U samoj akciji život je izgubio i Neno Đirlić - Lunić, pripadnik kaštelanskog voda istoimene brigade.

Neka im je vječna slava i hvala, počivali u miru Božjem!


VIDEO: Obljetnica akcije "Nos Kalik" i pogibije hrvatskog branitelja Drage Brnadića

Oslobađanje sela Nos Kalik 2. ožujka 1992.

- 13:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.