Savršeno perverzan tjedan Ne znam tko je rekao " Sve dobre stvari su ili protuzakonite, ili nemoralne, ili debljaju!". Mae West, možda? Uostalom, nije ni važno. Važno je to što ponekad u nekim trenucima savršenog mira slažem svoj tjedni jelovnik nadražih jela. Moja se mašta tada otima svim ljestvicama koje pokazuju kakvu takvu normalnost i postaje čudovište koje smišlja najluđe kombinacije, beskrajne gastronomske orgije. I sama ta uzaludna rabota beskrajno me veseli već samim nabrajanjem onih jela koja sam vješto zaobilazila čitavu mladost. Jer, moja mladost prolazila je u znaku pizze kao što današnja mladost nosi miris McDonald's-a u prolazu. I trebalo je odrasti kako bi se napokon počelo voljeti hranu, onu domaću. Kako bih se napokon skinula s ovisnosti o pomfritu s kečapom i nekadašnjim nevještim kreacijama bjelosvjetskih hamburgera u Zagrebačkim čevabđinicama, onako s lukom i ajvarom. Moj savršeno perverzan jelovnik? Pa evo ga... Ponedjeljak Doručak: Šne-nokle (oops, žlišnjaci od snijega na mlijeku) posuto ribanom čokoladom, šalica nesice i nazad u krevet do ručka. Ručak: Sarma (više komada)+ kuhani krumpir. sladoled od čokolade preliven domaćim likerom od višanja, kava. Večera: Kraševe "Griotte", manja bombonijera ( ne ona s tri pakiranja već ona veća ). Utorak Doručak: Dvije banane (radi zdravlja), bosanske urmašice ili tufahije, sladoled "Macho" od čokolade, šalica nesice i nazad u krevet. Ručak: Goveđa juha s domaćim rezancima, govedina s hrenom, kuhani krumpir. Večera: Voćna salata bez šlaga (hvala, na dijeti sam) Srijeda Doručak: Prespavati, eventualno doteturati u kuhinju i onako u polusnu maznuti komad torte ispred hladnjaka. Ručak: Špek fileki i hladno pivo Večera: Fileki od ručka, ali bez piva. Pivo deblja na večer. Jabuka prije spavanja, reda radi. Četvrtak: Doručak: Kolač od pudinga i keksa (red pudinga, red petit-beure, red pudinga...između grožđice i žele bomboni), orange juice radi vitamina, nesica, a ako se planira ustati onda još jedna šalica nesice. Ručak: Hladetina za početak, onda roštilj, zapečeni grah, salata od pečenih paprika i sarma izvađena iz frizera što je ostala od ponedjeljka. Večera: Preskočiti večeru, eventualno pojesti kolač ako je ostalo od doručka. Ako nije, onda samo par rebara čokolade s rižom radi uravnotežene prehrane. Petak: Doručak: Samo banane, juice, nesicu i jabuke "u šlafroku" posipane šećerom u prahu. Ručak: Fiš paprikaš s širokim domaćim rezancima, onako malo ljući. Večera: Laganija, recimo škampi na buzaru ili bar pastrva s limunom. Uostalom, petak je i treba se odreći mesine bar taj dan. Prije spavanja: Kraševe "Bajadere", a mogu proći i Jaffa keksi ako nema bajadera. Subota Doručak: Gris na mlijeku, preljev od malinovca, naravno dvije banane čisto iz navike. Ručak: Brudet s palentom ili francuska salata u kombinaciji s pohanim mesom ili filane paprike mada mi to nije baš na Top 10 listi najdražih jela. Večera: McDolad's Big Mac manu+ sladoled+Grčka slata+dodatni kečap. Juice, zdravo piće. Nedjelja: Doručak: Tko je vidio dizati se na doručak u nedjelju? Ručak:Pozvati se na ručak nekome i onda uživati u faktoru iznenađenja. Večera: Domaći kolači koje su ljubazni domaćini s ručka spremili "neka se nađe" za doma. A koje je vaše najdraže jelo? |