Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/northernexposure

Marketing

Savršeno perverzan tjedan

njami

Ne znam tko je rekao " Sve dobre stvari su ili protuzakonite, ili nemoralne, ili debljaju!".
Mae West, možda?
Uostalom, nije ni važno.
Važno je to što ponekad u nekim trenucima savršenog mira slažem svoj tjedni jelovnik nadražih jela.
Moja se mašta tada otima svim ljestvicama koje pokazuju kakvu takvu normalnost i postaje čudovište koje smišlja najluđe kombinacije, beskrajne gastronomske orgije.
I sama ta uzaludna rabota beskrajno me veseli već samim nabrajanjem onih jela koja sam vješto zaobilazila čitavu mladost.
Jer, moja mladost prolazila je u znaku pizze kao što današnja mladost nosi miris McDonald's-a u prolazu.
I trebalo je odrasti kako bi se napokon počelo voljeti hranu, onu domaću.
Kako bih se napokon skinula s ovisnosti o pomfritu s kečapom i nekadašnjim nevještim kreacijama bjelosvjetskih hamburgera u Zagrebačkim čevabđinicama, onako s lukom i ajvarom.
Moj savršeno perverzan jelovnik?
Pa evo ga...

Ponedjeljak

Doručak: Šne-nokle (oops, žlišnjaci od snijega na mlijeku) posuto ribanom čokoladom, šalica nesice i nazad u krevet do ručka.
Ručak: Sarma (više komada)+ kuhani krumpir. sladoled od čokolade preliven domaćim likerom od višanja, kava.
Večera: Kraševe "Griotte", manja bombonijera ( ne ona s tri pakiranja već ona veća ).

Utorak

Doručak: Dvije banane (radi zdravlja), bosanske urmašice ili tufahije, sladoled "Macho" od čokolade, šalica nesice i nazad u krevet.
Ručak: Goveđa juha s domaćim rezancima, govedina s hrenom, kuhani krumpir.
Večera: Voćna salata bez šlaga (hvala, na dijeti sam)

Srijeda

Doručak: Prespavati, eventualno doteturati u kuhinju i onako u polusnu maznuti komad torte ispred hladnjaka.
Ručak: Špek fileki i hladno pivo
Večera: Fileki od ručka, ali bez piva. Pivo deblja na večer. Jabuka prije spavanja, reda radi.

Četvrtak:

Doručak: Kolač od pudinga i keksa (red pudinga, red petit-beure, red pudinga...između grožđice i žele bomboni), orange juice radi vitamina, nesica, a ako se planira ustati onda još jedna šalica nesice.
Ručak: Hladetina za početak, onda roštilj, zapečeni grah, salata od pečenih paprika i sarma izvađena iz frizera što je ostala od ponedjeljka.
Večera: Preskočiti večeru, eventualno pojesti kolač ako je ostalo od doručka. Ako nije, onda samo par rebara čokolade s rižom radi uravnotežene prehrane.

Petak:

Doručak: Samo banane, juice, nesicu i jabuke "u šlafroku" posipane šećerom u prahu.
Ručak: Fiš paprikaš s širokim domaćim rezancima, onako malo ljući.
Večera: Laganija, recimo škampi na buzaru ili bar pastrva s limunom. Uostalom, petak je i treba se odreći mesine bar taj dan.
Prije spavanja: Kraševe "Bajadere", a mogu proći i Jaffa keksi ako nema bajadera.

Subota

Doručak: Gris na mlijeku, preljev od malinovca, naravno dvije banane čisto iz navike.
Ručak: Brudet s palentom ili francuska salata u kombinaciji s pohanim mesom ili filane paprike mada mi to nije baš na Top 10 listi najdražih jela.
Večera: McDolad's Big Mac manu+ sladoled+Grčka slata+dodatni kečap. Juice, zdravo piće.

Nedjelja:

Doručak: Tko je vidio dizati se na doručak u nedjelju?
Ručak:Pozvati se na ručak nekome i onda uživati u faktoru iznenađenja.
Večera: Domaći kolači koje su ljubazni domaćini s ručka spremili "neka se nađe" za doma.

A koje je vaše najdraže jelo? njami








Post je objavljen 27.04.2009. u 19:55 sati.