Komentari

northernexposure.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • n@t@

    mmmm.......pa vidim ja - znas ti dobro sta valja :-)
    jooojj skampe na buzaru bi mogla svaki dan u svako doba jesti ( i jos uz to ih sanjati )
    volim pasticadu , francusku salatu , sve ispod peke i sa rostilja , sve vrste skoljki i naravno
    kolace, torte , razno -razne slastice .....Bajadera i Griotte..... mmmmmm Ajde uzivaj ! :-)
    Zivila :-)

    avatar

    27.04.2009. (23:37)    -   -   -   -  

  • Hvalospjev gluposti

    Bome "perverzno" :-)

    Moja lista:
    1) Pileći paprikaš
    2) Teleći paprikaš
    3) Špek fileki
    4) Dinstana jetrica (opet dođe ko paprikaš)

    5) Sve ostalo osim hladetine :-)

    Mislim da nisam kompliciran po tom pitanju :-D

    avatar

    28.04.2009. (11:49)    -   -   -   -  

  • bastet

    Čestitke na "neka sva čual uživaju" postu! Zagolicao mi je maštu i uljepšao mi dan.
    Zanimljivo, ne znam ti reći koje mi je omiljeno jelo jer uživam u beskrajnoj paleti okusa i mirisa i teško mi je izdvajati one najukusnije. Obožavam divljač s lovačkim knedlama i brusnicama, perkelt od riječne ribe poslužen s rezancima sa sirom i slaninom, oslić a la orly s tartar umakom, reš pečenu jaretinu s pekarskim krumpirom, janjetinu s ražnja i mladi luk, kineske delicije, talijanske perverzije s tjesteninom... sve to posluženo uz umjerenu, ali obveznu, količinu vrhunskog vina. Nakon dobrog jela i dobrog vina, mora, naravno, uslijediti dobar desert. I tu mi je teško suziti izbore pa ću zato samo nabrojati neke slastice na koje sam slaba: sladoledi svih vrsta s holipima i preliveni čokoladom, sočne čokoladane torte, domaća štrudla s jabukama i makom, oblatne sa smokvama i čokoladom, gužvara s makom, raskošne torte s kestenom, šlagom i,čime drugim, nego čokoladom, kesten pire...a ako ništa drugo, kod mene uvijek pali toblerone čokolada, raffaello ili ferrero rocher!
    E, a sad kad mi je potekla voda na usta od pomisli na sve ove delicije, odoh kući na jedan fini ručak. :)

    avatar

    28.04.2009. (14:22)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    n@t@
    Kako sam samo zaboravila pašticadu? Eto, zato si me ti podsjetila, a baš je guštam jesti.
    A jel' kako se život za stolom pretvori u čistu uživanciju? Ili horor, zavisi od kuhinje. Ja recimo ne bih mogla ni pod prijetnjom smrtne kazne staviti krvavice u usta, a nekome su čista delicija.

    @ Hvalospjev gluposti
    Ajde hvala Bogu da još netko osim mene voli špek fileke i ima apetit lučkog radnika. Ok, potpisujem sve što si nabrojio osim dinstanih jetrica, mada su me uvjeravali u djetinjstvu kako su jako zdrava. Samo, zaboravila sam za što su toliko zdrava?

    @ bastet
    Divljač s lovačkim knedlima, čista poezija!
    Bravo draga.

    avatar

    28.04.2009. (19:49)    -   -   -   -  

  • igra u pijesku

    Ajmeeee, koji jelovnik!!! Veoma bogat, raznovrstan.... :))
    Moj je obilat povrćem, obožavam ribu (ta kupovina pa čišćenje, uh), jagnjetina joj, obožavam je. A kolači, uh i samu riječ bih pojela koliko ih volim, ali baš ih i ne jedem, taj šećer deblja, pa diže onaj u krvi.... :))) Dakle, blitva, brokula, cvjetača, celer, mladi luk, češnjak, špinat, tikvice, slanutak, grah, orzo, leća, grašak..... i cijeli tjedan ispunjen uz dodatak po koje ribice, piletine... i puno voća....
    Sad sam svašta rekla, eto zbunila me ta tema.... A što mogu kad volim jesti :))))

    avatar

    29.04.2009. (09:01)    -   -   -   -  

  • n@t@

    hehehe, dobro si to rekla :-)Uzivancija ili horor ? Za mene je horor kad dobijem koji nepozeljni kilogram , dok to skinem valja truda i truda , a bome i odricanja slatkisa :-(
    E to mi je bas horor , jer sam teski sladokusac ... Ma mogu nekako sve podnijeti , samo tuku ( CURKU ) nikad nisam mogla i necu :-((( Bljak .... hehe
    Toplo te pozdravljam :-)

    avatar

    29.04.2009. (11:28)    -   -   -   -  

  • smotani

    aaa draga predivno...podsjetila si me na neka jela koja odavno nisam spremao..a bome i ne da mi se:))))
    a omiljena..... hm, sarma (blažen onaj koji ju je izmislio;), meso na sve načine i svih vrsta (dobro neke malo manje).... ma, nisam ti ja probirljiv....:))
    ali, nedjeljni jelovnik...e taj mi je zakon!!!!:)))
    lijep ti pozdrav i dobar tek uz fileke od ručka..a ja, ja ću pivicu hihi, (dakako, bezalkoholnu;)))

    avatar

    29.04.2009. (18:31)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    @ igra u pijesku
    Najbolja definicija hrane koju sam ikada čula je ona tvoja o kolačima: " A kolači, uh i samu riječ bih pojela koliko ih volim..." To bi trebalo pisati na koricama knjiga s receptima.
    Vidim kako imaš zdravu prehranu i malo me ulovila grižnja savjesti kada sam je usporedila sa svojim jelovnikom. Vrijeme je očito za mene da usvajam neke nove navike, zdravije.

    n@t@
    To s kilogramima stvarno bude gnjavaža, zato što se ne slažu po tijelu kako bih ja htjela. A onda naravno slijedi pokora vraćanja tijela u željene gabarite. Kako ja nisam fan vježbanja gladujem jednostavno. Nekako mi je lakše nego baviti se sportom. A poslije bavljenja sportom se ionako ogladni.
    Naravno da ovo moje tumačenje "ne drži vodu", ali notorna sam ljenčina kada je sport u pitanju.

    @ smotani
    Znaš li dragi da je cijeli ovaj jelovnik krenuo od one tvoje "sarme u ledu"? E, da...pročitala tvoj post, poželjela sarmu i krenula dalje s nabrajanjem svega što bih još jela kada bi tjedan bio po mom i kada bi netko drugi sve to spremio.
    Dakle, ti si idejni tvorac ovog posta.
    I kakvo bezalkoholno pivo?
    Tko je vidio piti bezalkoholno pivo osim mog strica?

    avatar

    29.04.2009. (20:29)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    majke ti mile kako bi se nas dvije dobro slagale, jedino ne volim griz na mljeku, pa bi ponovila tufahije i pojačala sa još dvije banane, doručak je najvažniji, i natrag u krevet do ručka, a što te volem

    avatar

    29.04.2009. (21:24)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    jesi ti patentirala ovaj jelovnik? ako nisi, požuri. obogatit ćeš se. staviš neku etiketu, kao jesti - a mršaviti, uživati u životu - a izgledati ko Demi Moore, ne odricati se ničega - a imati liniju kakvu ste oduvijek željele i slično. uspjeh zagarantiran :o)))

    avatar

    30.04.2009. (11:17)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    @ nitko nije otok
    Slažem se kako je doručak najvažniji. A što misliš da tufahije "presiječemo" halvom s orasima?

    @ Nisam ja odavde
    Da počnem patentirati svoje umotvorine u trenucima dokolice završila bih na prosjačkom štapu, a da se ne bih stigla ni okrenuti.

    avatar

    30.04.2009. (21:02)    -   -   -   -  

  • igra u pijesku

    Sutra je praznik, pa još k tome i duuudi vikend. Al se nekad za te dane jelo i pilo u vrijeme življenja u Slavoniji. Janjac, čobanac, roštilj, a kolača ko u priči, i onih suhih, i onih kremastih, a tek torta, jedna crna sva od čokolade, druga sa voćem.... A sad, danas, evo šetam po blogovima, kolače nisam pekla, jok, nema ništa, ima puna zdjela voća, a janjac, ma bilo bi dobro barem komadić, ali neka, bolje ne, možda za idući praznik. Špinat je zdrav, od njega se dobije snaga, Popaj je pravi primjer..... Šetnja uz more ako vrijeme dozvoli, ako ne, naći će se već neka zanimacija....
    Imam bilježnica sa receptima ko u priči, mogla bih knjigu objaviti, vidiš, dobru ideju si mi dala za naslov... :)))
    Lijep ti pozdrav šaljem i želim lijep i ugodan ovaj dugi vikend:))))

    avatar

    30.04.2009. (22:46)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Hrana je za mene puno više od sredstva za puko preživljavanje...
    To mi je utjeha i još štošta... sa kobnim posljedicama, a nekada su mi govorili da ličim na brezu, onu Kolarovu...
    Volim povrće i voće i meso i slatko i slano... naprosto ja sam svejed...

    avatar

    01.05.2009. (02:50)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Prepisala jelovnik :):):) Odlična ideja :)

    avatar

    02.05.2009. (10:43)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    @ igra u pijesku
    Dvije trećine vikenda su prošle, a ja nisam ništa od mog jelovnika imala ovih dana na stolu. Zapravo, živjela sam danima na "Gastalu" jer sam pokvarila želudac kupovnom salatom s majonezom. Eto, baš mi je 1. Maj počeo dramatično. Ali nema veze, kile su pale zato.
    Čekam tvoju ideju za naslov i post koji slijedi.

    @ žubor vode
    Hrana s godinama postaje sve važnija, valjda ljudi počinju cijeniti neke druge užitke osim bezglavog trčanja kroz život.
    I nema kobnih posljedica hrane osim ako ne pojedeš zelenu pupavku misleći kako je vrganj.
    Ma pusti što su ljudi govorili, Kolar ionako nije pisao brezu misleći na stas već na dušu.

    @ gaura
    Crni rižot sam zaboravila, ali rožatu nisam. Samo, ovo je tjedni jelovnik pa nije stala.
    A janjce ispod peke ne volim. Ubi me, ali ne volim.

    @ Lion Queen
    Hvala draga, dobar tek!

    avatar

    02.05.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • smotani

    nisam baš grehote večerao....ali, čoksu sa lješnjacima...oooo, jesam;)))))
    ugodna ti večer i lijep ti pozdrav;)))

    avatar

    04.05.2009. (21:02)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Uh, kako ti je dobar jelovnik! Imala bih 150 kg na takvoj kuhinji...(sad imam upola...). Najdraža jela: štrukle, gibanica, zeljanica, čufte, filovana paprika, pečenka, paganini, japanski vjetar, sedmo nebo, žarbo kocke, ledene kocke, kiflice na sve načine, kokos čupavci, šnenokle, granadir, fleklice s kupusom, pizza, knedle....ma još hrpa toga - ja sve volim, zato i jesam okrugla.

    avatar

    05.05.2009. (15:26)    -   -   -   -  

  • marchelina

    perverznjakušo :D

    ja najvolim: manistru na pome, pršut, francusku salatu, francusku salatu, i francusku salatu :)

    avatar

    05.05.2009. (16:46)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    @ smotani
    Čokolada s lješnjacima? Jupiii...daš malo? Čisto da presiječem onu s rižom.

    @ Julijana7
    Čekaj malo...šiješ me u perverzijama za stolom. Kako sam samo mogla zaboraviti ledene kocke???!!!! Ajme, koje li sramote što ih nisam stavila u jelovnik.

    @ marchelina
    Živjela francuska salata, vive le france! E, draga moja čeka te prvi puta kada dođeš na sjever.

    avatar

    05.05.2009. (22:13)    -   -   -   -  

  • n@t@

    P.S. ovaj tiramisu sa jagodama je tako jednostavan , a suuuppperrrrr

    crochef

    avatar

    07.05.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • n@t@

    zaboravih reci - ja umjesto slatkog vrhnja izmixam slag pjenu (sa mlikom mi je puno ukusniji nego onaj koji se priprema sa vodom )i u slag stavim isto ucvrscivac (kremfix) , i ne stavljam uopce nimalo kakaoa,ne stavim ni rum ..... Na vrh " zagladim " slagom i priko njega polovice jagoda . Meni je fenomenalan kolac - probaj i ti :-) USLAST :-)

    avatar

    07.05.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    n@t@
    Draga, recept izgleda božanstveno! Isprobati ću ga drugi tjedan i javiti ću ti kako je uspio. Hvala ti!

    avatar

    07.05.2009. (23:58)    -   -   -   -  

  • n@t@

    Nema na cemu draga , rado :-) Oki doki , javi mi jel ti po ukusu ;-)
    P.S. Jos nesto :-) Najbolje bi bilo da se jagode dobro ocijede , u protivnom smjesa ne bude cvrsta ....Lip pozdrav i ugodan ti vikend zelim :-)

    avatar

    08.05.2009. (11:07)    -   -   -   -  

  • igra u pijesku

    Znači, želudac je malo gnjavio, a nije ni čudo, ja baš ne volim te gotove salate uzimati...
    Kopriva za želudac je zakon, ako su u pitanju čirevi, gastritis... i za dosta još dosta toga....svaki dan ga konzumiram (čaj)...
    Lijepo te pozdravljam :))))))))

    avatar

    10.05.2009. (07:45)    -   -   -   -  

  • smotani

    draga...još imam onu jednu sarmu..ali nekako mi bi prevruće za nju:)))))

    nego...a da malo pređemo na vitamine;))))
    vidim a, dojmila se tebe klopa....eh, idem i ja nešto baciti u kljun;)

    ugodna ti večer i lijep ti pozdrav:)

    avatar

    11.05.2009. (20:54)    -   -   -   -  

učitavam...