Rad i samo rad :)

25.12.2014.

Djed Božićnjak mi je pod borom ostavio sjećanje na čovjeka koji je dospio čak i u „Upitnik“, popularni brzopotezni televizijski kviz Hrvatske televizije. Pitanje je bilo: „Kako se zove nogometaš AC Milan, novopridošli Hrvat s belgijskom putovnicom“……Dragi fanovi Sretan Vam i blagoslovljen Božić uz poruku od Trnja do zvijezda….DRAŽEN BRNČIĆ!

Ikona koja nažalost nikad nije okusila prave čari HNL-a. Zagrepčanin, točnije Trnjan, probijao se preko Trnja, Segeste, belgijske četvrte i treće lige i onda prvoligaški Charleroi te u konačnici odlazak u talijansku Serie B gdje je vanserijskim nastupima za Cremonese i Monzu upao u oko najvećim svjetskim klubovima. Kao poklon za ulazak u novo stoljeće bio je odabran ni manje ni više nego od velikih „rossonera“. Nažalost za Milan je nastupio samo jedanput zbog iznimno jake konkurencije te sezone (Ambrosini, Leonardo, Serginho, Albertini…). Nakon Milana uslijedilo je šaranje po posudbama i gubitak najboljih godina karijere po osrednjim članovima Serie A. Usprkos svemu dogodio se i prelazak u najljućeg rivala, milanski Inter. Za Inter nije uspio upisati niti jedan nastup u čak dvije godine, već je vrijeme također provodio na posudbama, najuspješniji je bio u Veneciji. Nakon neuspješne avanture u talijanskoj Serie A odlazi u Nizozemsku, gdje postaje u četiri godine jedan od glavnih igrača tadašnjeg prvoligaša MVV. Zanimljivu karijeru, punu uspona i padova završava u belgijskom niželigašu Seraingu 2010. godine. Danas radi kao trener u belgijskom niželigašu Union St. Giloise.






Kako bi ste se malo odmorili od nenadmašnih igrača, odlučili smo za priču o posrnulim divovima koji su nekada nastupali u prvoj ligi.

Prvi na redu je NK Orijent iz Rijeke. Klub je osnovan 1919. godine. Zbog velikih financijskih problema danas nastupa u županijskoj ligi u kojoj je postao i jesenski prvak. Orijentov dom je u kvartu Sušak, na istoku grada. Utakmice je oduvijek odigravao na svom stadionu Krimeja. Stadion je kapaciteta 3000 gledatelja. Orijentovi navijači su osnovani 1988., osebujnog su naziva, Red Fuckers. Ti su navijači odbili čak i novac Damira Miškovića kako bi ostali vjerni svom Orijentu, a ne postali riječka filijala. Nekada je stadion bio pun, isključivo zahvaljujući velikom rivalstvu s Rijekom, i velikim navijačkim nadmetanjima riječke Armade i orijentovih Red Fuckersa. U prvu ligu je ušao u sezoni 1996./1997. Zadržao se samo jednu sezonu zbog skraćenja lige. U toj sezoni osvojili su 14. Mjesto, no eto nažalost nije bilo dovoljno za ostanak u elitnom razredu, napomenuo bih i da je umjesto njih u ligu ušao i dan danas je još uvijek tu biser iz Podravine, NK Slaven Belupo. U toj sezoni Orijent je otkinuo bod Rijeci, zabio je čak tri gola tadašnjem prvaku, Tuđmanovoj Croatiji, te je srušio veliki Osijek na Krimeji. Dubok trag u Orijentu su ostavili i brojni nama poznati treneri i igrači kao što su Danko Matrljan, Nenad Gračan, Mladen Mladenović, Dario Knežević, Damir Milinović, Ahmad Sharbini i mnogi drugi.




I jedan neizostavni video uvijek vjernih Red Fuckersa :)

https://www.youtube.com/watch?v=id6HbXs1JDI



Hvala što nas pratite i čitate, sljedeći post izlazi za dva dana i ponovno se vraćamo na dva zahvalna igrača, jednog napadača i jednog bočnog igrača :) Nadam se da će te uživati u ovom postu. Vaše želje ostavljajte u komentarima ili pošaljite na mail around.world92@gmail.com

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.