Ruše, Slovenija

26 kolovoz 2019

Pričaju, rugaju se.. Slovenija mala!.... Godinama putujemo po Sloveniji... i kumpanjo me već počeja zvat "Slovenac".
Mislili smo da nema mista di nismo pivali.... a ima ih puno.
Ruše su grad u kojem smo eto, prvi put.
Letni oder, Ruše 2019. su priredbe na otvorenom. Prekrasno misto u šumi koje je, kako mi je priča direktor... za vrime drugog svj. rata kad je Maribor bija pod okupacijom, bilo centar kulturnih događanja Slovenije. Nastalo je spontano voljom, trudom i darom slovenskih domoljuba koji su dali zemljište i izgradili kaskadno gledalište. Još ima djelova scenografije iz tog doba, koja su ostavljena ka uspomena na ta vrimena. Prekrasan ambijent, divni ljudi, koncert za pamćenje radi interakcije koja se dogodila sa posjetiteljima. Odličan razglas, gušt je bilo pivat!


Poslin koncerta bilo je intervjua i novih ponuda... došla nas pozdraviti i gradonačelnica, pivalo se... bumbilo ko pije, bilo je i srdela s gradela i frignih srdelica, smuđa ( mmmmm odličan )
Smješteni smo bili u Hotelu Veter.. Ujutro nakon doručka u kombi i .... sritan put nazad! :))Oznake: ruže, letni oder, slovenija, klapa Maslina

Vrboska

23 kolovoz 2019

Iz lipog i najluđeg grada probijamo se kroz ludnicu od prometa da se stignemo ukrcat na katamaran za Hvar... pa u prekrasnu Vrbosku.
Mislija san da ću imat vrimena obać kumpanja Domenica al ebga... uteklo vrime
Tonac na mostu već čeka za odradit provu a mi jedva čekamo sist za popit kavu.. gledan okolo nebi li vidija @ Geomira, maa jok, ništa!.. drugi put u ništa :)))


Uz dozvolu ljubaznih domačina iz vinarije Carić, ostavljamo stvari za prisvuć se i odlazimo na večeru.Nema puno vrimena pa naručujemo pizze...
Vidi vraga... pizza DIABLO, zar i to postoji?.. naravno da san naručija nju:))


Iđemo se prisvuć u Carića pa na most...Ljudi čekaju da pisma krene... krenija vitar, puvalo ka manito, krenila i pisma..
Iza svega krećemo i mi na trajekt za Split, sad miran, tih, bez ludnice od gužve i pustih auta. Sve je lipo prošlo, jedino mi je žaa šta nisan vidi kumpanja, da ga pitan kako je, jel nan se vraća i kad?.. razmišljajući o tome, kombi kroz mrklu noć juri prema Šibeniku....

Oznake: Šibenik, Split, hvar, Vrboska, klapa Maslina, pisma

Kostreno, Kostreno...

19 kolovoz 2019

.
.

Kostreno, Kostreno... misto primorsko čuveno ....


Iz hotela kroz duboku ladovinu prema moru...Prekrasna uvala, bistro more, plavetnilo koje mami, zove... al nas zovu na tonsku provu!... nema šanse za banjat se a zvizdan upeka, gori sve, nemoreš disat..
Biće nas i opčinu puno njih poslalo u mp3 :)))


Poslin tonske, prije koncerta odlična večera, bija je još i rižot, sve super :)


Ujutro sam u krugu hotela "Lucija" vidija i spomen obilježje 5. godišnjice prvog postrojavanja hrabrih branitelja ZNG-eOznake: kostrena, Kvarner, klapa Maslina, koncert

Arsen

17 kolovoz 2019

I dok ti pričam o nama ti gledaš me i smiješiš se jer sada znaš
i makar dani prolaze još uvijek ptice dolaze na prozor naš.
Još kao pseto uza me je nada, s njom i ja vičem da ćemo se sresti,
no Sava gasi svjetla moga grada i ostavlja me samoga na cesti.
# Ne vračaj se starim ljubavima da se skloniš,
da se tješiš kad se davnih dana sjetiš...


# Zagrli me oko vrata oluja se diže, ne može ti vjetar ništa ako priđeš bliže.


# Govorio sam, već je bilo kasno o našoj davno zamišljenoj sreći
i vidio sam, vidio sam jasno da mi ne želiš ništa više reći.Kako vime brzo leti... 4 godine već .. :(((

Oznake: Arsen Dedić, 4 godine, 2015.- 2019.

LOBOR...

10 kolovoz 2019

I tako...pošto tribamo putovati u Lobor, ukucan ja u Google karte, Lobor da vidin kolko će se triba drmusat do tamo... kad vidi vraga, piše 1 km... 37 min pjehe! :))) ... za ne virovat!:)
Nisan ni zna da u blizini Šibenika ima nešto šta se zove Lobor. :)))
Al...aj dobro, jedna više.... čovik uči dok je živ!
Putujemo ipak u onaj Lobor 390 km daleko u Krapinsko-zagorskoj županiji.
Vručina i gužva u prometu, ajmeeee
Stigli, iz užarene Dalmacije u lipi mirni gradić, taman poslin kiše, lipo, ugodna temperatura a i ljudi. Čim smo sili u kafić.. odma nas je doša pozdravit jedan mladić i naručija piće za sve. Mislili smo da je neko od organizatora ali uz priču doznajemo da je čovik koji jednostavno, voli klapu, da mu je čast i da nam je doša zaželit dobrodošlicu!
Nemoreš virovat da na ovu skupoću i neimaštinu ima takvih ljudi, svaka mu čast! Na kraju smo zajedno i zapivali! :))


c

Poslin tonske probe, odlazimo da vidimo di spavamo i na večeru, jedno i drugo je 15tak km od Lobora, spavamo u Zlatar Bistrici u prekrasnim hrastovinom obloženim kućama u kojima su luksuzni apartmani. "Zagorske hiže"Ovo nije U na koje ste odma pomislili, nego potkova za sriću!Smjestili smo se u sobe, obukl i nošnje da se ne moramo presvlačiti u šatoru, a bilo je i još dosta sudionika u programu. Naš nastup je planiran u 22 sata pa žurimo još nekoliko kilometara dalje u poznati restoran Savanna, na brzinu večerajemo, nažalost slika san samo ovu pomidoru šta je bila ka dekoracija!
Pozdravljamo ljubazne domaćine i žurimo, stižemo na vrime ali...nastup benda "Fiškali" i KUD-ova se otega i misto u 22 počimamo u 23.30 šta je dobro i ispalo jer san u međuvremenu ima jedan vrlo drag i važan poziv prijatelja iz dijaspore kojeg dugo nisan vidija i da smo počeli na vrime taj poziv nebi ni čuja. Dobro ono kažu... Ništa nije bez nike!


Šator pun ljudi, pivamo prvu uru pa pauza u kojoj opet nastupaju Fiškali i po običaju opet rastegli tako da je pauza trajala uru vrimena i onda opet mi i tako se rasteglo u noć... iza nas opet Fiškali do ko zna kada! Mi u kombi i u Zlatar Bistricu na spavanje!... Ujutro poslin odličnog doručka, pozdrav sa vlasnikom i obitelji i u 9 pokret nazad.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.