Ptuj...

24 rujan 2019

Predivan je to grad! .. Uvik mu se rado vraćan! Moj kolega iz klape, prvi tenor Duje.. na Instagramu uz sliku je napisa... "Čovik bi reka Austrija, kad ono Ptuj" jee da na prvu zvuči pomalo šaljivo ali za Ptuj i pomalo uvridljivo... jer istina je da je red i lipota ka u Austriji! a i zašto nebi bilo ka u Austriji koja je u susjedstvu .. pa i lipše!?
Poslin tonske probe spuštali smo se do prve ulice di ima kafić, naravno, na kavu!
Evo u prilogu par usputnih slika.. ka dokaz da san mislija na vas :)
Dakle, koncert više izvođača u Ptuju na prostoru unutar zidina starog grada...
Vrime prohladno 17 stupnjeva uz jaki vitar, ali ljudi ka u priči, dolazu uru ranije i strpljivo čekaju u redu da se otvoru vrata... i kišica je počela, ne biži niko, svi sidu pažljivo slušaju ili svi pivaju i to super... znadu tekstove svih pisama ... čudo od publike!
Poslin koncerta odlazimo u Hotel Primus...
Vrhunski smještaj, večera, iza toga... bazen i po redu u sve vrste sauna... blatna, solna, aroma, normalna 80 i ekstremna 100 stupnjeva... Izvrsno!... Soba, mobitel... i čekanje poziva!
Ujutro standardno!... zapravo, nije standardno krećemo ranije nego inaće...
Uvik neko ima doma, nešto važno i ranije!... ebat ga! :)))Ova zadnja slika je izvađena iz videa ... zato je nikakva! :)))
.
Svima lipi pozdrav! mah

Oznake: Ptuj, slovenija, klapa Maslina, WZW

Ruše, Slovenija

26 kolovoz 2019

Pričaju, rugaju se.. Slovenija mala!.... Godinama putujemo po Sloveniji... i kumpanjo me već počeja zvat "Slovenac".
Mislili smo da nema mista di nismo pivali.... a ima ih puno.
Ruše su grad u kojem smo eto, prvi put.
Letni oder, Ruše 2019. su priredbe na otvorenom. Prekrasno misto u šumi koje je, kako mi je priča direktor... za vrime drugog svj. rata kad je Maribor bija pod okupacijom, bilo centar kulturnih događanja Slovenije. Nastalo je spontano voljom, trudom i darom slovenskih domoljuba koji su dali zemljište i izgradili kaskadno gledalište. Još ima djelova scenografije iz tog doba, koja su ostavljena ka uspomena na ta vrimena. Prekrasan ambijent, divni ljudi, koncert za pamćenje radi interakcije koja se dogodila sa posjetiteljima. Odličan razglas, gušt je bilo pivat!


Poslin koncerta bilo je intervjua i novih ponuda... došla nas pozdraviti i gradonačelnica, pivalo se... bumbilo ko pije, bilo je i srdela s gradela i frignih srdelica, smuđa ( mmmmm odličan )
Smješteni smo bili u Hotelu Veter.. Ujutro nakon doručka u kombi i .... sritan put nazad! :))Oznake: ruže, letni oder, slovenija, klapa Maslina

Tabor.. Naklo

03 lipanj 2019

Dakle... spavali smo u apartmanima obitelji Matijovc Podbrezje, Naklo koju san opisao u pošlom postu.. a hranili se u restavraciji Tabor, koju ću Vam sada predstaviti, odnosno njihov okoliš, objekt i vrhunsku ponudu morske ribe, školjaka, rakova kao i mesa i mesnih specijaliteta pod pekom... (ako se to uopće može u nekoliko slika.)Zahvalni na gostoprimstvu i ljubaznosti, poslin obilnog doručka.. uz ostalo i nebrojenog broja ukusnih domaćih jaja neviđene boje žumanjaka koje su vrijedna Mateja i njezina mama neprestalno donosile za nas devet nezasitnih guzičara. Pred put nazad, pozdravili smo se sa doviđenja i nadom da se uskoro ponovo vidimo!

Oznake: slovenija, naklo, podbrezje, reestavracija, Tabor

Ko je ovde lud ?

23 listopad 2017

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.