Ptuj...

24 rujan 2019

Predivan je to grad! .. Uvik mu se rado vraćan! Moj kolega iz klape, prvi tenor Duje.. na Instagramu uz sliku je napisa... "Čovik bi reka Austrija, kad ono Ptuj" jee da na prvu zvuči pomalo šaljivo ali za Ptuj i pomalo uvridljivo... jer istina je da je red i lipota ka u Austriji! a i zašto nebi bilo ka u Austriji koja je u susjedstvu .. pa i lipše!?
Poslin tonske probe spuštali smo se do prve ulice di ima kafić, naravno, na kavu!
Evo u prilogu par usputnih slika.. ka dokaz da san mislija na vas :)
























Dakle, koncert više izvođača u Ptuju na prostoru unutar zidina starog grada...
Vrime prohladno 17 stupnjeva uz jaki vitar, ali ljudi ka u priči, dolazu uru ranije i strpljivo čekaju u redu da se otvoru vrata... i kišica je počela, ne biži niko, svi sidu pažljivo slušaju ili svi pivaju i to super... znadu tekstove svih pisama ... čudo od publike!




Poslin koncerta odlazimo u Hotel Primus...




Vrhunski smještaj, večera, iza toga... bazen i po redu u sve vrste sauna... blatna, solna, aroma, normalna 80 i ekstremna 100 stupnjeva... Izvrsno!... Soba, mobitel... i čekanje poziva!




Ujutro standardno!... zapravo, nije standardno krećemo ranije nego inaće...
Uvik neko ima doma, nešto važno i ranije!... ebat ga! :)))



Ova zadnja slika je izvađena iz videa ... zato je nikakva! :)))
.
Svima lipi pozdrav! mah

Oznake: Ptuj, slovenija, klapa Maslina, WZW

Dubrovnik

13 rujan 2019

Kroz Dubrovnik smo nažalost samo prohujali prema Babinom Kuku...
Smješteni smo bili u odličnom hotelu Valmar Club a nastupali na "pjaci od fontane"... Dakle, sve šta smo od Dubrovnika vidili bila je riva i brodovi u Gružu koje smo vidili iz kombija! :)) Koncert je bija odličan o čemu ju naknadno pisao DULIST ali da nebi ispala samohvala ne prilažem , inače podulji tekst.




Karaka, krasan povjesni turistički brod!.. Jednom smo bili gosti na ručku punom specijaliteta i delicija svake vrste u luksuznom salonu, restoranu u utrobi broda.




Prolazeči Malim Stradunom slika san ovog Histriona kojeg je u svoje vrime dodjeljiva "Studio" valjda za glumačke zasluge?... Neman pojma! :)




A tu je malo dalje na jednom trgu među hotelima i slavni Pomet.. Marina Držića. eee, moran vam reć... maćaka ima ka u priči, oko hotela, po terasama svugdi okolo a stranci uživaju u njihovom društvu.

Ujutro nakon doručka, brže bolje kući. ka da će kuća uteć...:) .. Tija san predložit da iđemo na kavu u Dubrovnik...ahahaha... mislin da bi me u top stavili neki kojima se uvik žuri doma. :))

Adio Vam! :)

Oznake: dubrovnik, M. Držić, klapa Maslina, pisma, Babin Kuk

Nin...

03 rujan 2019

Moreš sprida, moreš odozada, uvik isto NIN



Crkva sv. Križa, poznata ka najmanja katedrala na svitu, najpoznatiji je ninski građevni spomenik. Nalazi se kraj župne crkve a sagrađena u IX stoljeću. S vanjske strane ukrašena slijepim nišama, otvorima i prozorima za koje se mislilo da su greška u gradnji, otkrilo se da je sve napravljeno sa svrhom jer su služili za praćenja sunca. Tako je crkvica služila ka sunčani sat i kalendar.















Grgur Ninski




Čuveni palac koji ispunjava želje... :)))
Meni nije pomoga ni oni iz Splita ni ovi iz Nina ! :(




Ovo je prekrasna Barokna kuća, zgrada u neposrednoj blizini crkve pred kojom smo pivali... prostor je prekrasan pa san slika par detalja.:)






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.