Nepoznati Zagreb

11.12.2019., srijeda

Stup prepun informacija



Rasvjetni stup pored Trgovačkog centra Prečko. Snimio: Vanja


Koliko je tu slojeva informacija, brojeva i slova, na tom stupu?
Treba li ih uistinu netko?
Ili su se nakupile na tome stupu poput mahovina ili lišaja, žive svoj život bez obzira na okolinu u kojoj se nalaze (iako su, kao, tamo nanesene i donešene i nalijepljene, baš radi te okoline ...)

Stopili su se ti slojevi u neku čudnu strukturu koja meni najviše nalikuje na ... možda baklavu? wink

A vama?

Oznake: reklame, natpis, papir, rasvjetni stup, preko, trešnjevka


- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2019., ponedjeljak

Reklame otprije gotovo pola stoljeća ...

Pola stoljeća, kako to ... hm, zapravo grozno zvuči!!!

Jer, to su reklame iz doba kada sam pohađao osnovnu i srednju školu, iz doba kada sam se malo pomalo uključivao u tokove života, sticao prve prave kontakte sa društvom i okolinom oko sebe, gradom i njegovim stanovnicima, medijima, muzikom ...

No, da ne filozofiram puno, prelistao sam 15-ak brojeva revije "Start" iz perioda od sredine 70-ih pa do sredine 80-ih i iz njih izvadio neke od reklama vezanih uz odijevanje. Vidjet ćete tu puno retro odjeće, nekima možda i poznatih slogana, imena sad više nepostojećih marki, materijala, davno prošlog stila reklamiranja (gdje se, recimo, moglo pušiti na reklamnoj snimci wink ) ... vjerujem da će vam biti zanimljiv ovaj mali skok u prošlost!

(reklame se namjerno nisam trudio složiti ni po kojem ključu, vremenskom, proizvođačkom, motivima poruke itd ... a isto tako, nisam osobito puno pažnje poklonio ni fotkanju tako da su stranice gdjegdje nahero ili malko neoštre)

















































Oznake: reklame, start, novine


- 17:48 - Komentari (6) - Isprintaj - #

18.10.2018., četvrtak

Na ulici nikad nije dosadno ...

... uvijek se nađe ponešto: ili zanimljivosti po, na i oko zgrada i kuća ili zanimljivi ljudi ili, ako sve drugo propadne, onda uvijek bude zanimljivih igara riječima koje kreira vrijeme od uličnih plakata, oglasa i svih ostalih oblika oglašavanja kojih uvijek ima po cijelome gradu. Nije baš da uljepšavaju grad, dapače, ali ga i, posve nenamjerno, čine uvijek zanimljivim svojim igrama riječima.

Evo najsvježijih nalaza sa Selske ceste!



Selska cesta. Snimio: Vanja


Selska cesta. Snimio: Vanja

Oznake: reklame, natpisi, plakati, Selska cesta, trešnjevka


- 15:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

24.08.2018., petak

U zapovjednom stilu za najšire potrošačke mase


Zanimljivo je ponekad osvijestiti kud se sve proteže komercijalni "instrumentarij" velikih proizvođača robe široke potrošnje, a pogotovo kada se radi o nekom području na kojem je velika gužva i gdje se ne biraju sredstva, kao što je to slučaj npr. sa tržištem piva. Glavni domaći igrači, Zagrebačka pivovara (odnosno njen vlasnik, Molson Coors, najveća pivarska korporacija na svijetu) i Karlovačka pivovara (odnosno njen vlasnik, Heineken, druga najveća pivarska korporacija na svijetu) se natječu na sve moguće načine kako privuću čim više korisnika svojim bocama, limenkama i buradi i to se ne vidi samo u reklamama na TV-u, webu i kojegdje drugdje, već i u raznoraznoj "galanteriji" s kojom opskrbljuju lokale gdje se toči pivo.

Suncobrani i svijetleći natpisi su vrlo uobičajena "reklamna roba", čaše, podmetači za čaše, stoljnjaci, posljednjih godina su tu i stalci za parkiranje bicikala i još kojekakve druge sitnice se natječu za oko posjetilaca lokala ... a jedan od najprezrenijih takvih artikala su natpisi što činiti sa vratima pred ulazak, da li ih gurnuti ili povući. Priznajte da ih više uopće i ne uočavate, a pogotovo ne marku piva koja se reklamira na njima! wink

A ja sam pred nekoliko dana na jednom zatvorenom lokalu na tržnici Prečko uočio ova dva konkurentska natpisa, jedan do drugog, i tokom slijedećih dana i tjedana ću pokušati obratiti više pažnje na njihovu rasprostranjenost po gradu (kojeg ima više, tko im je još takmac na vratima itd) pa da vidim kakvi će biti rezultati. A vas molim da isto nabacite vaše komentare i opažanja (unaprijed hvala!)!

Za početak, obratite pažnju na drugačiji oblik poruke, Ožujsko nam poručuje "Guraj!", a Karlovačko "Gurni!"! wink

A za kraj posta - veseli me kad se takve tržišne priče ne završavaju na "duopolu" dvaju velikih takmaca već postoji i mnogo drugih malih, što je sa pivima baš i slučaj .... nek živi tisuću pivskih okusa! wink



Tržnica Prečko. Snimio: Vanja


P.S. Sviđa mi se raznobojnost pivskih brendova: Žutilo asortimana s imenom Ožujskog piva, crvenilo onoga od Karlovačkog, zelenilo svega povezanog sa Zlatorogom ... a tu su i Heineken i Staropramen (zeleno!), Union (crveno!), bihaćko Preminger pivo (crveno!), Jelen pivo (također žuto!), Nektar (crveno!), beogradsko Lav pivo (plavo!), Zaječarsko (crveno), bečki Ottakringer (žuti!), austrijski Schwechater u salzburški Stiegl (crveni!), gracerski Gösser (zeleni!) ... nastavite niz! wink

P.P.S. Bacite pogled i na neke moje prethodne postove na ovu temu: Ovdje i ovdje!

Oznake: pivo, reklame, vrata, preko, trešnjevka


- 12:16 - Komentari (7) - Isprintaj - #

22.08.2018., srijeda

Rješenje svih problema: Besplatno, legalno i sigurno

Svima koji imaju glomazne i prevelike (probleme wink) oni odvoze, besplatno, legalno i sigurno!
Zamislite da to zaista postoji, nazovete ih, predate im sve probleme, i onda to oni besplatno, legalno i sigurno sve recikliraju i pretvore u neku novu energiju!



Špansko. Snimio: Vanja


Špansko. Snimio: Vanja


Špansko. Snimio: Vanja


Špansko. Snimio: Vanja


Špansko. Snimio: Vanja

Oznake: špansko, reklame, letak, odvoz, problemi


- 15:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

26.07.2018., četvrtak

Retro-retro Hrelić

Hrelić je sam po sebi, u svojoj esenciji, retro ... gotovo sve što se tamo prodaje, u prašini, na betonskim pravokutnicima i na štandovima, je na ovaj ili onaj način dio prošlosti. A takvi su i lokali koji služe mnogobrojnu hrelićku klijentelu, uvijek kasne po uređenju (ali ne i cijenama wink) za tekućom modom ... ali ne previše, tek korak-dva.

Ali, i od toga ima još "retrastije", shvatio sam to kad sam na auto-dijelu sajma uočio jedan zapušteni lokal koji sigurno već 2-3 godine ne radi. A na njemu se nalazi zbirka staromodnih (retro-retro) natpisa kojima su se vabili kupci prije 10 pa možda i 20 godina ... pogledajte ovu zbirčicu i prisjetite se nekadašnje mode gastronomskih natpisa!



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja







Oznake: Hrelić, sajam, reklame, gostionica, retro


- 17:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

30.04.2018., ponedjeljak

Ako treba i stup po stup!



Zagrebačka avenija, kod Nehajske, Trešnjevka. Snimio: Vanja


Sigurno s vremena na vrijeme uočavate reklamne poruke zalijepljene po stupovima javne rasvjete i sličnim "javnim objektima" i, kad malo bolje pogledate, ima ih na tisuće širom grada, po svakome stupu barem po 3-4 .... A kad još malo bolje pogledate te "zagađivače" prostora i javnih objekata uočit ćete određene pravilnosti: nekad su najbrojniji bili letci koji reklamiraju kredite, no oni su sad malo-pomalo nestali. Tu su potom oni čuveni plakatići kojima raznorazne skupine neobičnih imena (od Stanlia i Olia preko Loleka i Boleka pa do Momaka od povjerenja) koja se rotiraju gotovo na tjednoj bazi, ali iza kojih se kriju uglavnom isti telefonski brojevi, pozivaju da im povjerite odvoz vašeg starog namještaja, kućanskih aparata i inih stvarčica. Ljeti su tu i pozivi na jednodnevne izlete na more, hodočašća (Tko je rekao Šurkovac? wink) i trgovačke izlete u Graz ili Trst ...

... a jedan od najokorjelijih i najdugovječnijih sudionika u tom ratu za stupove i oglasni prostor je onaj "čimbenik" koji oglašava rušenje drveća, "ako treba, granu po granu". Tih je plakatića bilo i prije nekoliko godina, a sada su se dosjetili i novom reklamnom štosu, lijepe plakate u visini najpogodnijoj vidnom polju vozača - vidi fotku lijepljenja tik uz prometnu Zagrebačku aveniju.

No, ono što me tu također zanima - zar je rušenje drveća tako lukrativan biznis???? Nikad ne bih rekao ...

Oznake: reklame, oglas, trešnjevka, Zagrebačka avenija


- 07:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.08.2016., srijeda

Kvatrich internejšnal

Ovdje se čovjek fakat mora pomučiti da pronađe koju hrvatsku riječ ... wink
(nakon detaljnog pregleda fotke pronašao sam dva izraza na domaćem jeziku ...)



Južni pogled na tržnicu Kvatrić odnosno Gorica. Snimio: Vanja

Oznake: kvatrić, tržnica, natpisi, reklame


- 13:28 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.05.2016., subota

Dobar nam tek uz horror snack!

Vjerujem da je većina vas već uočila da mi se reklame kao takve ne gade, pogotovo ako su na ovaj ili onaj način neuobičajene, zanimljive, možda estetski lijepe ili pak provokativne ... Obzirom da su reklame već tu oko nas, neizbježne, onda pokušavam na njih gledati drugim očima, ne kao na "sredstvo za indoktriniranje" masa i pražnjenje džepova, već više kao ajmo reć djela primjenjenog dizajna wink (ako neprijatelja ne možeš pobijediti ili izbjeći, onda ga bar pogledaj na drugi način wink)

No, čak i uz takvo prilično dobrohotno gledanje ponekad se pojave pojedinačni slučajevi koji mi budu bljak - jednom rječju neukusni. A ako bih morao birati lokal koji me svojim izgledom i reklamom najviše odbija, onda bih na prvo mjesto bez sumnje stavio ovaj kiosk koji se nalazi na okretištu Mihaljevac. Nisam gadljiv i prizor ove cure kako "zagriza" u kantu za smeće mi nije skandalozan sam po sebi, već mi je daleko ružnije ispreplitanje fotografije i lika na njoj sa linijama samog kioska, vrata, ormarića brojila koji prekrica jedno oko "manekenke" ... kao da je netko napravio "ne-estetski kirurški zahvat" sa namjerom čim većeg poružnjivanja.

Eto, pogledajte sami kiosk pa recite ...



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: Mihaljevac, kiosk, reklame, bljak


- 12:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.05.2016., četvrtak

Propaganda do daske



Naumovac. Snimio: Vanja


P.S. Drage i dragi moji, vjerojatno ste primjetili da me neko vrijeme nije bilo pri blogu ... razlog su bile zdravstvene tegobe koje, čini se barem tako, malo pomalo prolaze tako da vjerujem da ćemo se uskoro i redovitije čitati! Budite mi dobro i sve vas puno pozdravljam!

Oznake: reklame, naumovac, Mihaljevac


- 19:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.04.2016., srijeda

Vrijeme ostavlja ožiljke



Ćošak Amruševe i Petrinjske ulice. Snimio: Vanja

Oznake: vrijeme, centar, Amruševa, petrinjska, reklame, trgovine


- 15:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

19.02.2016., petak

Gradski oglasni stupovi: Od dobre ideje do sramote

Dođoh i do kraja ovog malog trodjelnog serijala koji se fokusirao na jedan na prvi pogled ni po čemu poseban ulični kut u Prečkom koji je ipak više nego indikativan za situaciju u gradu.

Baš sam jučer slušao vijest o prosvjedu ispred Gradske vijećnice u kojem se spomenula informacija kako je Zagreb sa tek 1% recikliranog gradskog otpada na samome dnu ljestvice evropskih gradova, dok je, recimo, Ljubljana sa 65% dobila posebno priznanje. Moja obitelj i ja se trudimo reciklirati čim više kućnog otpada i pri tome nemamo nekih posebnih problema: bio-otpad stavljamo zimi u komposter na vrtu Eko-Ekipe Prečko, a ljeti kod nas na balkonu, ispred kuće imamo kontejnere za stari papir i otpadnu plastiku u koji se može ubacivati i "prehrambeni metal" (limenke od pića i hrane), a sve ostalo odvozimo kad se nakupi u neko od gradskih reciklažnih dvorišta gdje su djelatnici u velikoj većini slučajeva vrlo ljubazni i pomažu kod razvrstavanja (najčešće svraćam u ono u Zagorskoj ulici ili pak u Španskom).

Dakle, što se toga tiče, loptica je kod građana - svi vi koji čitate ovaj post, molim vas, razmislite o recikliranju vašeg kućnog otpada i pogledajte što činite na tome planu. (iako, vjerujem da vi koji čitate ove retke već to i radite ...) Kod naše zgrade je na početku bilo zaista svega u tim kontejnerima, no stanje se u posljednje vrijeme popravilo i primjećujem da se u te kontejnere više ne baca sve odreda, već zaista ono što je i naznačeno.

No, ajmo sad malo baciti pogled na ono za što je nadležan grad. Pogledajte ponovo fotku tog kuta u Prečkom i kako su ti kontejneri zapravo nabacani uz to raskršće ... i, da sve bude još ljepše ("ljepše" wink) tu su i poštanski sandučić koji se svojom bojom taman uklopio u to društvo i ... što još vidite?



Snimio: Vanja


Tu je i informativni pano, jedan od niza onih koji su postavljeni uglavnom po novijim naseljima na rubu grada tamo negdje oko 2001.-2002. godine, ako se ne varam. S jedne strane su bili detaljni planovi kvarta, a sa druge su se dugo vremena stavljali plakati Turističke zajednice grada sa popisom događanja u Zagrebu. Planovi kvarta su vrlo korisni za one koji kvart baš ne poznaju, a i plakati TZ su bili OK. No ...

... zub vremena i mjere štednje su učinile svoje. Planovi kvartova su pod utjecajem sunca izblijedjeli, a pod utjecajem vlage se nagužvali, odlijepili .. neki više nisu ni aktualni (na karti Prečkog još uvijek nema proširene Matetićeve ulice i tramvaja, snimljeno je stanje iz 1998. godine, dakle prije 18 godina) ... dakle, trebalo bi ih zamijeniti novima. A što se tiče plakata TZ, oni su se prestali stavljati u svibnju 2011. i na nekim mjestima (recimo, baš to u Prečkom) se još uvijek nalazi taj plakat sa popisom izložbi otprije 5 godina. Lani sam kontaktirao TZ Zagreba i pitao imaju li planove za ponovno stavljanje plakata ili neku drugu upotrebu tog oglasnog prostora, no odgovoreno mi je da se plakati više ne štampaju zbog štednje, a ti oglasni stupovi nisu u njihovoj nadležnosti.

I, oglasni stupovi stoje li stoje, društvo im na posve neglamurozan način prave kontejneri za reciklažu (kao u Prečkom), zatrpani su štandovima tržnice (kao u Španskom), prave društvo kestenjaru (kao u Vrbanima, na uglu Horvaćanske i Ulice Hrvatskog sokola) ili prodavaču voća (kao u Rudešu).

Ako već i nema love za plakate, nek se barem stave nove karte, a vjerujem da bi se i za drugu stranu stupova našla neka namjena. A vjerujem da bi se i reciklažni kontejneri mogle smjestiti na mjesta gdje su potrebni na barem malko ljepši način.



"B-strana" oglasnog stupa na uglu Petrovaradinske ulice sa Gradskim vodičem iz svibnja 2011., snimljena ovih dana. Snimio: Vanja


Prednja strana tog istog stupa, kvartovskog plana nema već neko vrijeme. Snimio: Vanja


Oglasni stup u Rudešu, na uglu Jablanske i Zagrebačke ceste, u prilično očuvanom stanju (karta je okrenuta na sjeverozapad što ju je uglavnom zaštitilo od izblijeđivanja). Snimio: Vanja


Isti oglasni stup, B-strana. Snimio: Vanja


Stup u Španskom, na rubu tržnice, izblijedio i zatrpan štandovima. Snimio: Vanja


Ako želite do karte, morate zamoliti prodavača torbica za dozvolu ... Snimio: Vanja


Druga strana stupa u Španskom. Snimio: Vanja


Stup u Prečkom pored Shopping centra Prečko - još je u funkciji, nije zatrpan, ali je plan kvarta zastario ... Snimio: Vanja


S druge strane - nepoćudni znakovi i šovinističke parole ... Snimio: Vanja


Treći oglasni stup u Prečkom, pored tržnice ... još je u dosta dobrom stanju, ali ... karta više nema veze sa stvarnošću. Snimio: Vanja

Oznake: reciklaža, oglasni stupovi, reklame, plakati, trešnjevka


- 09:43 - Komentari (8) - Isprintaj - #

12.11.2015., četvrtak

Pogled unaprijed: Pred vratima nove predizborne kampanje

Tek smo se riješili jedne predizborne kampanje, političke, a već nam slijedi start druge, možda malko suptilnije i naoko nježnije, ali opet bespoštedne - odabir kod kojih ćemo trgovaca prigodno predbožićno prazniti novčanike. Ovdje se ne prijeti rezovima, ali se često (i ne bez razloga ...) igra na domoljubnu kartu i na sve druge osjećaje koje Božić budi kod nas ... ljubav, obitelj, djeca, pažnja ... ostatak dodajte sami.

Za razliku od nekih prijašnjih, direktnijih, Konzum je ove godine lansirao novi slogan koji se odnedavna može primijetiti na dućanskim vratima, "Volimo blagdane jer volimo jedni druge". Što kažete na nju?

Iako nekako lakše "klizi", mek je, čak dvaput se spominje glagol "voljeti" ... zapravo nema puno smisla (kao i većina drugih sličnih slogana). Možda bi iskrenija varijanta bila "Volimo vas jer vi volite kod nas otvarati svoje novčanike"? wink

Svejedno, ovogodišnjem sloganu dajem bod više nego prijašnjima, valjda me već počinje hvatati prigodni ugođaj? wink

(koga više zanima ova tema neka ugugla "Christmas ads" - upozorenje: bit ćete zatrpani jelkicama i dedekima mrazekima! wink)



Zagrebačka avenija, kod Zagrebačke ceste. Snimio: Vanja

Oznake: konzum, reklame, Božić, Zagrebačka avenija, trešnjevka


- 09:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.11.2015., srijeda

Pogled unazad: Predizborne huncutarije

Sada, u trenucima kada su se razigrale postizborne huncutarije (tko će s kime, zašto i pošto), zanimljivo je baciti koji pogled unazad, na vrijeme predizborne kampanje. Među glavnim strankama je bilo uobičajenog čašćenja raznim "epitetima", no, pomalo neobično, bilo je iznimno malo primjera "alternativnih pristupa" političkoj reklami. A to će reći da je za prethodnih izbora bilo puno više drljanja po plakatima, trganja, šaranja, više ili manje (ne)duhovitih protuporuka ... a sada se sve svelo na manju seriju (primjećeno desetak komada) naljepnica sa Zokijevim likom i natpisom "Game over" (najviše sam ih zapazio oko Rudeša i Jaruna), još manju seriju SDP-ovih "stickera" sa sloganom "Nema povratka na staro" (pronađen tek jedan primjerak), te jedan uočeni slučaj HDZ-ova plakata sa stencilskim dodatkom "Lažovi".

Neobično? Neočekivano?

Čini se da je usprkos svoj galami predizborna matica bila posve u koritu.

Od svega ostaloga primjetio sam i da je plakata bilo, čini mi se, manje nego obično, neke stranke (pogotovo Most i Bandićeva lista) su ih postavljale tek koji dan pred izbore, a jedini tragovi izbora koji će, na žalost, duže poživjeti su natpisi Živog zida koji su se potpisivali po zidovima grada i lijepili svoje plakate po rasvjetnim stupovima. Ostali su se pridržavali fair playa i reklamirali se plakatima i uobičajenim kartonima.

A zanimljiv detalj su mi i smajlići koje je netko crtao po svim mogućim plakatima - Don't worry, be happy, čak i uz izbore! wink




Zagrebačka avenija, kod Golikove. Snimio: Vanja


Zagrebačka avenija, kod Getroa. Snimio: Vanja


Zagrebačka avenija, Rudeš. Snimio: Vanja


Živi zid na zidu - raskršća Selske ceste i Zagrebačke avenije. Iako je ovaj žuti kvadratić vjerojatno "potpis" Živog zida poneki promatrač bi ga mogao shvatiti i kao djelić rekvijema za pokojni "National Geographic" ... Snimio: Vanja


Na stablu kod Naselja Istrana i invalida, Selska cesta. Snimio: Vanja

Oznake: izbori, plakati, reklame, trešnjevka, Zagrebačka avenija, Selska cesta


- 09:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

19.07.2015., nedjelja

Cvate ponuda osobnih usluga!



Ozaljska ulica, na čekaonici tramvajske stanice kod Nehajske ulice. Snimio: Vanja


Novigradska ulica, Trešnjevka. Snimio: Vanja


Ne propustite uočiti maštovitu ispunjaljku na prvom oglasu i znakoviti pseudonim na drugome! wink

A možda bi i Grga trebao otvoriti nekakav obrt? wink



Ulica braće Domany, Srednjaci. Snimio: Vanja

Oznake: osobne usluge, grga, Srednjaci, reklame, trešnjevka


- 12:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.02.2015., petak

Oli - Miro 4:3

Jučer kad sam gledao te plakate i smišljao prigodni post nisam sa sobom imao foto aparat pa mi se nametao naslov "Treći ljudi", jer je Oliver još bio na tri koncerta ... no, jutros, kad sam ponio foto aparat, situacija se promijenila. Očekujem daljnje obrate ... wink



Zagrebačka avenija, kod Hrgovića. Snimio: Vanja


Zagrebačka avenija, kod Selske ceste. Snimio: Vanja


Oznake: trešnjevka, plakati, reklame, Zagrebačka avenija, Oliver, škoro


- 09:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

30.11.2014., nedjelja

Spontana hijerarhija



Ulica Jarun. Snimio: Vanja


Na dnu skupljači glomaznog otpada (puta dva), iznad njih vrtlari, a na vrhu servis kompjutera ... spontano? wink

Oznake: oglasi, reklame, plakati, Otpad, Jarun, trešnjevka


- 20:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

26.11.2014., srijeda

Plavuše se bolje zabavljaju ...

... u životu možda i nije tako wink, ali u ovom izlogu je to očigledno! wink wink wink



Trgovina Lisce na ćošku Horvaćanske i Selske ceste. Snimio: Vanja

Oznake: Lisca, plavuše, crnke, Horvaćanska cesta, Selska cesta, trešnjevka, reklame


- 16:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #

09.05.2014., petak

Namigivanje je u modi!

A GP je i nadalje u formi za hvatanje super motiva - nisam mogao odoljeti ovim fotkama ... GP, hvala ti!
(sve su snimljene na 100 metara udaljenosti na Magazinskoj cesti!)


 photo namig1_zps9777ea4a.jpg
Snimio: GP

 photo namig2_zps32374355.jpg
Snimio: GP

 photo namig3_zps226ae4d6.jpg
Snimio: GP

 photo namig4_zps8fa3005e.jpg
Snimio: GP

Oznake: gp, Magazinska cesta, trešnjevka, Graffiti, reklame


- 17:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

30.12.2013., ponedjeljak

Njihove reklamice za naš praznični metabolizam wink

Sjećate li se onog legendarnog jinglea Radija 101 "Naše reklamice za vaš metabolizam!"? To mi je bio jedan od omiljenih, zajedno sa onim "Mala djeca plaču, velika djeca puše, konji pasu, a momci u plavom tinu-linu-tinu-linu ...", i bit ću vam jaaaaaaaaaaaaaaako zahvalan ako slučajno znate da se mogu čuti negdje na webu!

No, tema ovog posta ipak nisu međutci (kako je netko inspirativno preveo riječ "jingle" na novohrvatski), već reklame same po sebi i to one vezane uz praznike. Sada ih je, naravno, sva sila i, kao i uvijek, neki od njih su više, a neki manje uspješni, neki se nalaze sa prave, a neki sa krive strane granice dobrog ukusa.

Moji favoriti ove sezone (reklame kod kojih ne okrećem glavu kad ih vidim, nego im se nasmiješim) su ona dva simpa snješkića koji reklamiraju b.aktiv Dukata i nepoderivi Ivica Kostelić koji u veselom mtonu sa društvom najavljuje skijanje na Sljemenu koje se na kraju ipak neće održati.

Koji su vaši favoriti? wink



Zagrebačka avenija. Snimio: Vanja

Oznake: reklame, nova godina, Zagrebačka avenija, trešnjevka


- 20:49 - Komentari (9) - Isprintaj - #

16.09.2013., ponedjeljak

A new dog in town ("Novi cucek v gradu")

Evo nam još jednog XXXXXXL peseka, pored onih na Drvinju i Zavrtnici ............ ;o)


Nekadašnji dućan "Elgrada" na Staglišću, između Zagrebačke avenije i Našičke. Snimio: Vanja

Oznake: pesek, reklame, Zagrebačka avenija, staglišće


- 22:06 - Komentari (7) - Isprintaj - #

21.06.2013., petak

Ljeto u gradu (3): Iza zelenog šala krije se djevojka mala ...!

... tako je pjevao Ivica Šerfezi prije 37 godina, a mi pogledajmo iza čega se ovih dana skrivaju na ovome blogu već spominjane badić-ljepotice na zagrebačkim ulicama! wink

Ovim postom završavam ovu kratku badić-trilogiju, upravo na kalendarski početak ljeta, ali i na završetak niza od desetak vrelih dana .... ljetne vrućine su nas uvele u ljeto, a poplava plakata sa reklamama kupaćih kostima se malo-pomalo povlači sa zagrebačkih ulica, trgovci vjeruju da su ih već nabavili svi koji su to željeli ... pogledajmo koji će nas plakati zabavljati slijedećih tjedana!



Zagrebačka avenija/raskršće sa Ujevićevom. Snimio: Vanja


Zagrebačka avenija, blizu Ulice Hrvatskog sokola. Snimio: Vanja


Raskršće Držićeve i Branimirove. Snimio: Vanja


Ovo nije badić-tema, ali je ljepotica(?) koja reklamira (?) trgovački centar "King Cross" efikasno sakrivena između stupova podvožnjaka na Držićevoj. wink Snimio: Vanja

Oznake: reklame, plakati, ljepotica, ljeto


- 08:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.03.2013., ponedjeljak

Veliko

Dajmo riječ marketinškim stručnjacima - gdje je modelima najbolje staviti "VELIKO" pa da se roba najbrže prodaje? wink



Izlog "Bennetona", Cvjetni plac. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: reklame, benneton, cvjetni trg


- 16:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

29.12.2012., subota

Decentno ukrašeno

Mašlek i prigodna poruka. wink


Prodavaonica "Macro Micro" sa uvijek zabavnim reklamnim porukama, Drenovačka ulica na Trešnjevci. Snimio Vanja.

Oznake: reklame


- 21:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.11.2012., petak

Mijenjaj stvar!

Tko je to sivu današnjicu stavio na "Replay"???


Savska kod Slavonske avenije. Snimio: Vanja

Oznake: Savska, reklame, replay


- 22:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2024  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2024 (6)
Veljača 2024 (6)
Siječanj 2024 (5)
Prosinac 2023 (2)
Studeni 2023 (7)
Listopad 2023 (5)
Rujan 2023 (2)
Kolovoz 2023 (6)
Srpanj 2023 (8)
Lipanj 2023 (11)
Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (5)
Veljača 2023 (6)
Siječanj 2023 (3)
Prosinac 2022 (7)
Studeni 2022 (8)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (2)
Kolovoz 2022 (3)
Srpanj 2022 (14)
Lipanj 2022 (2)
Svibanj 2022 (2)
Travanj 2022 (11)
Ožujak 2022 (10)
Veljača 2022 (6)
Siječanj 2022 (9)
Prosinac 2021 (8)
Studeni 2021 (3)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (9)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (8)
Travanj 2021 (6)
Ožujak 2021 (10)
Veljača 2021 (4)
Siječanj 2021 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (6)
Srpanj 2020 (3)
Lipanj 2020 (3)
Svibanj 2020 (3)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (9)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (4)

Tema bloga:

Linkovi