Nekretnine Pula

ponedjeljak, 30.03.2015.

Hrvatska pošta prodaje 36 nekretnina

ZAGREB - Hrvatska pošta na javnom natječaju prodaje 36 nekretnina ukupne procijenjene vrijednosti oko 13 milijuna eura, javlja Poslovni dnevnik. Riječ je o različitim tipovima nekretnina,
a svima je zajedničko što nisu adekvatne za poslovanje.
Tvrde tako u HP, a kupce traže za nekretnine diljem zemlje, i to za poslovne prostore, stanove i zemljišta,
ali ponovo i za odmaralište u Sukošanu procijenjeno na 2,8 milijuna eura, te poslovne zgrade u središtu Rijeke i Šibenika, te na Pilama u Dubrovniku.
Riječka je procijenjena na pet milijuna eura, šibenska na 1,4 milijuna eura,
a poštanska palača u Dubrovniku za početnih dva milijuna eura apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.03.2015.

Pomeren početak zasedanja o Beogradu na vodi

Poslanici će razmatrati i Predlog tumačenja odredbe Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podneo skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.
"Leks specijalis" - poseban zakon za utvrdjivanje javnog interesa i posebnih postupaka eksproprijacije i izdavanja gradjevinske dozvole za "Beograd na vodi" je poslednja tačka dnevnog reda sednice i najverovatnije će doći na red 3. aprila.
Treće redovno zasedanje Narodne Skupštine počinje 2. aprila u 10 sati stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.03.2015.

Poljski GTC zaključio 2014. s gubitkom, planira prodaju Avenue Malla u Osijeku

VARŠAVA - Poljska kompanija za razvoj nekretnina GTC zaključila je 2014. s neto gubitkom zbog otpisa i pada vrijednosti imovine pa u ovoj godini planiraju prodati imovinu, uključujući trgovački centar Avenue Mall u Osijeku, i fokusirati se na glavne gradove. Prihodi od najma i usluga stagnirali su u 2014. i iznosili su 110 milijuna eura. Zbog otpisa i pada vrijednosti imovine u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj u ukupnom iznosu 193 milijuna eura kompanija je i prošlu godinu zaključila s neto gubitkom, i to u iznosu od 207,4 milijuna eura. To je 17 posto više od neto gubitka koji su zabilježili godinu ranije.
Zato u ovoj godini najavljuju prodaju imovine. "S obzirom na kretanja na tržištu, promijenili smo strategiju za netemeljnu imovinu pa je načelo 'zadrži i razvijaj' zamijenjeno načelom 'prodaj po najboljoj mogućoj cijeni'", navodi GTC u pismu dioničarima.
"U skladu s time, odlučili smo staviti na prodaju dio te netemeljne imovine i zemljišta kako bismo oslobodili kapital i kontstruktivnije ga rasporedili radi poticanja daljnjeg rasta", dodaje se.
Na popis "niza neprofitabilnih projekata" koji su određeni za prodaju nalazi se i
osječki trgovački centar Avenue Mall stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.03.2015.

Bloomberg afirmativno o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Petnaest godina posle NATO bombardovanja, prestonica Srbije pokreće odlučujući projekat koji bi trebalo da odredi njenu budućnost,
ocenjuje Bloomberg u opširnom tekstu o "Beogradu na vodi". Urbanisti kažu da će revitalizacija 1,8 miliona kvadratnih metara trošnih udžerica
uz obalu reke privući milijarde evra i stvoriti 20.000 radnih mesta, navodi američka agencija u prilog toj oceni, prenosi RTS.
Protivnici tog projekta, navodi se, tvrde da je projekat odobren na brzinu, da se njime ignoriše opasnost od poplava i podzemnih voda, kao i
da preti da one koji žive na tom prostoru pretvori u beskućnike.
Investitori i znatiželjni građani stoje u redu u mermernom izložbenom holu u centru Beograda da bi videli kako će srpska prestonica izgledati 2030. godine,
navodi američka agencija u tekstu na naslovnoj strani sajta, koji je ilustrovan velikom fotografijom "Beograda na vodi".
Sa obale su nestali zarđala železnička pruga, ruinirane zgrade i improvizovani kiosci brze hrane, koji u ovom trenutku oivičavaju reku Savu, piše Bloomberg.
Na maketi projekta, koji će koštati četiri milijarde dolara, nalaze se visoke zgrade, kancelarije i utegnuti drvoredi koji okružuju najveći tržni centar na Balkanu,
kao i spiralni neboder koji će izgraditi i platiti kompanija iz Abu Dabija, Eagle Hills.
"Stvaramo novi način života", citira Bloomberg gradonačelnika Sinišu Malog.
Agencija takođe konstatuje da premijer Aleksandar Vučić u velikoj meri računa na investicije koje bi pomogle zemlji da izađe iz četvrte recesije od 2009. godine,
pošto je prošle godine privreda registrovala pad od 1,8 odsto.
Prema ocenama Bloomberga, Srbiji su potrebne investicije, jer je Vlada u Beogradu, u okviru obaveza iz aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom, smanjila javnu potrošnju zarad obaranja deficita i javnog duga.
U tekstu se dodaje i da je "Beograd jedan od četiri grada, zajedno sa Adis Abebom, Panama Sitijem i Rangunom, koji ima svetlu budućnost", i precizira da je to zaključak "Izveštaja o bogatstvu za 2015. godinu", koji je izradila londonska konsultantska kuća Knight Frank.
U tom istraživanju se navodi da Beograd privlači mlade posetioce, "koji se tu zadržavaju u sve većem broju, privučeni jeftinim i relativno kvalitetnim kancelarijama za razvoj internet start-ap kompanija".
U tekstu se zatim detaljno opisuje projekat "Beograd na vodi", koji je objavljen na zvaničnoj stranici kompanije Eagle Hills.
Navodi se da će taj projekat doneti 5.700 stambenih jedinica, 2.200 hotelskih soba i 12.700 kancelarija, da će biti građen u četiri faze, od kojih će prva, prema rečima predsednika Tomislava Nikolića, početi do septembra ove godine.
Arapska kompanija Eagle Hills je, kako piše Bloomberg, registrovana kao kompanija koja nema zaposlene i poseduje kapital od 1,5 miliona dirhama (410.000 dolara).
U elektronskom mejlu Bloombergu, Eagle Hills navodi da je dobro kapitalizovana kompanija i da će ovaj projekat u Beogradu biti finansiran "kroz kombinaciju kapitala i finansiranja duga".
Njujorška agencija se osvrnula i na primedbe protivnika ovog projekta, poput Akademije arhitekata Srbije,
koja ga smatra nezakonitim i tvrdi da predstavlja kršenje demokratskih procedura nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.03.2015.

Nova afera 'Krašograd': Zagreb oštećen za 69 milijuna kn, osumnjičeni Bandićevi pomoćnici

Kako bi ostvarili plan tvrtke su Gradu Zagrebu, smatra Uskok, podnosile prijedloge za zamjenu zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za zemljište u
gradskom vlasništvu, a sve na temelju "nerealnih procjena zemljišta" koje je navodno izradio ovlašteni sudski vještak Mirko Kožulj.
Na temelju zaprimljenih prijedloga Kisjelica je "sastavljao prijedloge za donošenje Zaključka o sklapanju nagodbe između Grada Zagreba i navedenih društava",
koje je Ninoslava Zeković na sjednicama Gradskog poglavarstva obrazlagala kao osnovane i u interesu Grada Zagreba, iako je, po Uskokovim sumnjama,
zajedno sa svojim zamjenikom znala da su procjene nerealne.
"Nakon što je Gradsko poglavarstvo, u uvjerenju da su predmetne nekretnine realno procijenjene i da je predložena zamjena u interesu Grada Zagreba,
donijelo Zaključke o sklapanju nagodbi, sklopljene su nagodbe o zamjeni zemljišta", ističu u tužiteljstvu. Ukupan iznos kojim su se na gradsku
štetu okoristile tri tvrtke tužiteljstvo procjenjuje na 69.2 milijuna kuna.
Za zemljište u Sesvetskom Kraljevcu na kojem su kasnije, uz privatno naselje, gradskim novcem izgrađeni vrtić,
škola i drugi javni objekti Zagreb je dao parcele na Trnju, Jankomiru, Vrapču i Peščenici nekretnine Rijeka

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.03.2015.

Milanović: Nismo obećali EK uvođenje poreza na nekretnine

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović izjavio je u petak u HTV-ovoj emisiji "Javna stvar" da Vlada Europskoj komisiji nije obećala da će ove godine biti uveden porez na nekretnine. Za uvođenje poreza na nekretnine Milanović je rekao da je to veliko pitanje, no ustvrdio je da to nije obećano Komisiji.
"Nikakvog obećanja nije bilo. Mogu dati obećanje hrvatskoj javnosti, biračima i građanima. Europskoj komisiji možemo dati određeni plan i onda ga manje ili više ispuniti", rekao je Milanović, dodavši da Hrvatska nije Grčka.
Vezano uz odluku Vlade da, nakon što je prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, odustane od monetizacije autocesta, Milanović je rekao da je riječ o monetizaciji javnog duga od čega nisu odustali.
Ustvrdio je da su ljudi bili slabo informirani o planu "A", odnosno namjeri Vlade da smanjiti preveliki javni dug za javne ceste kako ne bi plaćali kamate, kako "nas ne bi kamatarili sljedećih 25 godina".
Namjera je bila ranije se riješiti tog duga kako bi se taj novac preusmjerio u željeznice i hrvatske autoceste, no kako je prikupljeno dovoljno potpisa, Milanović kaže da ne vidi načina da Ustavni sud zabrani taj referendum koji je legalan.
Ustvrdio je međutim da to ne ide u hrvatsku korist ali da to mora poštivati. To što su građani bili slabo informirani o namjeri Vlade, Milanović kaže da je njihova greška. Upitan tko je odgovoran, Milanović je rekao da je on odgovoran. Rekao je kako se osjeća loše kad Hrvatskoj uz glavnicu od 4,5 milijarde eura u idućih 25 godina prijeti i više od 4,5 milijardi eura kamata.
Upitan zašto nije bilo zajedničke fotografije na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), na kojoj je bila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekao je da on to nije zabranio, te da mu je bilo loše kad je vidio što je bitno nakon te sjednice.
"Iz poštovanja prema predsjednici meni je o tome smiješno razgovarati. Mi smo tamo radili ozbiljan posao", rekao je Milanović.
Dodao je da skoro nimalo nije polemizirao s predsjednicom ni u kampanji ni nakon kampanje, ali da ne vidi svoju ulogu u tome da se svaki potez i mig estradizira. Smatra kako postoji razlog zašto na taj sastanak ne ulaze mediji.
Piloti su dobili ponudu bogate države i to je kompliment iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.03.2015.

PEKING POKUŠAVA RESTARTIRATI USPAVANO TRŽIŠTE STAMBENIH NEKRETNINA

Sa stagnirajućim tržištem stambenih nekretnina Peking je povisio fond kredita s javnom ponudom za stambene nekretnine s 800 tisuća (130 tisuća američkih dolara)
na 1,2 milijuna yuana kako su u srijedu objavile nadležne lokalne službe…
Fond kredita s javnom ponudom sastoji se od dugoročnih štednih pologa od strane zaposlenika i radnika koji se izdvajaju svakog mjeseca. Njega radnici mogu iskoristiti
jedino za kupnju kuće ili stana, a ako ga ne iskoriste on im se vraća nakon što napuste radno mjesto ili odu u mirovinu.
Kamatna stopa na pet godina za taj fond u ovom trenutku iznosi 4,25% u usporedbi s 6,15% kojih nude komercijalne banke. Gornja granica od 1,2 milijuna yuana u Pekingu
u ovom je trenutku najviša je u Kini, a u kineskoj prijestolnici stan od 100 metara četvornih inače košta više od 3 milijuna yuana.
Oni koji po prvi puta kupuju stambenu nekretninu koja ne prelazi 90 metara četvornih mogu se prijaviti za do 1,2 milijuna yuana od 1. siječnja ove godine,
sudeći prema navodima upravitelja za lokalne fondove. Za one koji po drugi puta kupuju stan ili kuću gornja granica je 800 tisuća yuana.
Nova mjera trebala bi potaknuti tržište nekretnina s obzirom da su se nakon više godina dvoznamenkastog rasta cijene počele spuštati krajem prošle godine.
To se nastavilo i u ovoj godini šireći se na najveće kineske gradove.
Broj novogradnji koje su se ove godine prodale u Pekingu bio je manji od 93 tisuće što je manje za 21%. U 2014. prodano je nešto više od 94 tisuće nekretnina
starije gradnje što je smanjenje za 37%, sudeći prema podacima agencija za nekretnine.
Kako bi se izbjegao oštar pad na tržištu nekretnina, Kineska narodna banka, središnja banka najmnogoljudnije zemlje svijeta, zajedno je s kineskom Upravom za
regulaciju rada banaka objavila 30. rujna kako će ublažiti hipotekarne mjere za one koji se odluče kupovati stambene nekretnine. Od tog trenutka hipoteke na nekretnine
”iz druge ruke” tretiraju se kao prva hipoteka, ako kupac nema još jednu nenamirenu.
Prije ublažavanja pravila, 41 od 46 gradova uklonilo je ograničenja za kupnju, no Peking i dalje brani svojem stanovništvu kupnju treće nekretnine,
a onima koji nisu iz prijestolnice dozvoljena je samo kupnja jedne.
Prema posljednjim mjesečnim podacima nove cijene stambenih nekretnina pale su u 67 od 70 gradova u studenom prošle godine,
a ukupno je 68 gradova svjedočilo padanju cijena u odnosu na razine zabilježene u 2013, prenosi CRI prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.03.2015.

Državni fondovi pomamili se za poslovnim nekretninama

Najveći na svijetu, s imovinom pod upravljanjem od 893 milijarde dolara, norveški je fond početkom veljače stekao udjel u poslovnom neboderu na njujorškom Manhattanu.
Vrijednost transakcije procjenjuje se na 1,4 milijarde dolara, piše ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.03.2015.

Starwoods planira ekspanziju diljem Europe, pa i u Hrvatskoj

ZAGREB - Kompanija Starwood Hotels&Resorts Worldwide, brand koji posjeduje više od 1.200 nekretnina u gotovo 100 zemalja, sljedećih pet godina planira daljnji rast i širenje na
više od 40 novih hotela i odmarališta diljem Europe, uključujući i u Hrvatskoj. Kako je objavljeno iz te kompanije, planiraju povećati svoj portfelj za 30 posto, a strategija
im je ulagati na brzorastuća, ali i već uspostavljena tržišta.
"Godina 2014. bila je rekordna po potpisanim ugovorima za Starwood u Europi uz dosljedan, održiv rast kvalitetnog portfelja na ključnim europskim tržištima i traženim destinacijama immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.