Nekretnine Pula

srijeda, 21.02.2018.

Ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab se priprema za novu sezonu

Infrastrukturnim ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab ulazi u novu turističku sezonu. Uređuju se hoteli i javne površine, a radi se
i na boljoj povezanosti s kopnom stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.09.2017.

Hrvatskom turizmu će iduće godine trebati 15 tisuća radnika koje Hrvatska nema

Obrazovni sustav proizvodi ljude za burzu ili odlazak. Ne radi se samo o mozgovima, Hrvatsku napuštaju i 'ruke', kazao je Želimir Kramarić.
O problemu u strukovnom obrazovanju, predrasudama prema školama i nedovoljnom cijenjenju same struke u Studiju 4 govorili su pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo i potpredsjednik HGK Želimir Kramarić.
Vlado Prskalo kazao je da ministrica znanosti i obrazovanja želi stvari promijeniti te kako se radi niz zakonskih promjena da bi strukovno obrazovanje mladi ljudi prepoznali kao priliku za sebe.
"Hrvatska dugo živi u strukturnom paradoksu. Imamo više od 200.000 nezaposlenih a cijele nam
obitelji odlaze u inozemstvo stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.05.2016.

H&M zadržao vodeću poziciju, Sportina raste, Varteks pada

Sve manje izvorno hrvatskih tvrtki u odjevno-tekstilnom sektoru.
Modni lanac Hennes&Mauritz (H&M) zadržao je i za 2015. godinu, kako otkriva publikacija Lidera 1000 po prihodu najvećih tvrtki, prvu poziciju na odjevno-tekstilnom tržištu. Najviše razloga za slavlje, međutim, imaju u New Yorkeru: lani su zabilježili najveći postotak rasta prema 2014. Prihod je skočio 20,5 posto, na 281 milijun kuna, dok je H&M prihod povećao tek 1,8 posto, na 587 milijuna kuna. U H&M-u bi ipak morali biti zadovoljni prošlom godinom s obzirom na to da su u 2014. u odnosu na rezultat iz 2013. imali pad prihoda sa 670 na 577 milijuna kuna.
Na top listi pet po prihodu najvećih tvrtki s negativnim trendom je samo Mercator Hrvatska, no finalna situacija na toj adresi ipak nije tako negativna kako to ilustriraju sirove brojke. Naime, u portfelju te tvrtke bili su i brendovi Modiana i Intersport.
Oni su, nakon što je Agrokor integrirao (ne)prehrambeni dio Mercatora u Konzum, na tržištu RH nastavili samostalno poslovati zadržavajući staro ime tvrtke.
Činjenica da su ta dva brenda u 2015. prodala asortiman u vrijednosti većoj od 500 milijuna kuna potvrđuje odličan učinak stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.12.2015.

Božićna bajka u centru Zagreba

Posjetitelji su imali priliku uživati u prvom zagrebačkom "snijegu" ove sezone
Zagreb u vrijeme Adventa diše punim plućima, a blagdanski ugođaj osjeti se na sve strane. Broj šarmantnih i zanimljivih događaja svake je godine je sve veći i
raznovrsniji pa je tako ovaj vikend svečano otvorena i Zagrebačka božićna bajka na Trgu bana Jelačića.
Naime, ispred kavane Johann Franck postavljene su božićne jelke prekrivene snijegom i kućice koje "skrivaju" odličnu gastronomsku ponudu. Svoje specijalitete nude, uz kavanu i Kuća božićnog piva, Mala kavana, Okrugljak, PIK Vrbovec, Zagrebačka kuća, Food Lab, restoran Tač, slastičarnica Zagreb, Gost&ona i Aida - bečka kavana i slastičarnica.
Također, posjetitelji su specijalno za tu prigodu imali priliku uživati u prvom zagrebačkom "snijegu" ove sezone.
Da sve bude "onak' kak' se šika", kako bi rekli pravi Purgeri, najljepše božićne pjesme izvodili su Joe Pandur na gitari i pjevačica Jana Fabijanić. Tu se našao i DJ Robert Mareković,
koji je uz najbolje hitove izvodio i svoju nazaobilaznu uspješnicu Sretan Božić svakome stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 23:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.08.2015.

Zagreb: Cijene zakupa poslovnog prostora blago će rasti

ZAGREB - Najnovije izvješće međunarodne nekretninske grupacije Colliers International pokazuje da je najveći rast cijena zakupa uredskih prostora u Europi u prvoj polovici 2015. godine imao Dublin, gdje su cijene zakupa u šest mjeseci porasle za čak 25 posto. – Razlog uspjeha dublinskog tržišta leži u pouzdanosti i zrelosti tog tržišta, te dodatnom jačanju gospodarstva – upravo elementima koji sustavno nedostaju našem tržištu komercijalnih nekretnina, kao i tržištu općenito. U Zagrebu su cijene zakupa uredskog prostora od početka godine ostale gotovo nepromijenjene, što je posljedica osjetne neaktivnosti na tom tržištu te iščekivanju novog razvojnog ciklusa tržišta nekretnina – kaže Vedrana Likan, direktorica Colliers International Hrvatska.
U Zagrebu su cijene zakupa relativno stabilne i u ovoj godini za najkvalitetnije uredske prostore dosežu cijenu od 14 do 15 eura po m2 na mjesec plus PDV. Prosječna cijena ureda A je oko 12 eura, a ureda B od
osam do 11 eura po m2 plus PDV. U nadolazećem periodu očekuje se daljnje blago smanjenje nepopunjenosti prostora što bi moglo dovesti i do postepenog blagog rasta cijena zakupa, ocjenjuju u Colliersu Hrvatska,
prenosi Večernji list
Kretanje cijena zakupa uredskih prostora, smatraju, u skladu je s ekonomskom klimom i okruženjem. Pa se u zapadnoj Europi sve više osjeća rast cijena zakupa, a na tržištima srednje i
istočne Europe nije bilo značajnijih promjena, osim u Bratislavi gdje su cijene porasle, ali su manje u Varšavi. Daljnje povećanje cijena očekuje se u Dublinu, na svim tržištima poslovnih prostora VelikeBritanije,
kao i nekim tržištima južne Europe, a pad cijena na istočnom rubu kontinenta tj. tržištima Rusije i Ukrajine stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.03.2015.

Pomeren početak zasedanja o Beogradu na vodi

Poslanici će razmatrati i Predlog tumačenja odredbe Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podneo skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.
"Leks specijalis" - poseban zakon za utvrdjivanje javnog interesa i posebnih postupaka eksproprijacije i izdavanja gradjevinske dozvole za "Beograd na vodi" je poslednja tačka dnevnog reda sednice i najverovatnije će doći na red 3. aprila.
Treće redovno zasedanje Narodne Skupštine počinje 2. aprila u 10 sati stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 28.11.2014.

U Hrvatskoj izgrađena 21 pasivna kuća; u Europi ih je već 150.000

ZAGREB - U Hrvatskoj je dosad izgrađena 21 pasivna kuća, u kojima stanari troše čak 80 posto manje energije za grijanje ili hlađenje nego u klasičnim kućama, dok Europi već postoji 150.000 pasivnih stambenih i poslovnih zgrada, bolnica, dječjih vrtića, škola, autobusnih kolodvora, šoping centara, sportskih dvorana i crkava. U Hrvatskoj u pasivnoj i niskoenergetskoj gradnji prednjači Koprivnica, a tu su i Zadar, Osijek, Sveta Nedelja i drugi. Popis gradova s pasivnim kućama iz godine u godinu sve je veći, no još uvijek čekamo obnovu u niskoenergetskom standardu, kaže voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska Ljubomir Miščević.
Dani pasivne kuće u Hrvatskoj sedmu godinu zaredom održani su početkom studenog na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje su sudionici educirani o prednostima pasivne gradnje i upotrebi materijala za takvu gradnju. Ove godine okupili su stručnjake iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Austrije, Njemačke, Turske i Grčke, a osim u Zagrebu, Dani pasivne kuće paralelno su prvi put održani u Koprivnici, Zadru, Osijeku i Žminju, što im je osiguralo regionalni karakter.
Koprivnica želi postati energetski neovisnim gradom
Koprivnica se, kaže Miščević, osobito ističe jer su tri "šparne hiže" napravljene u okviru POS-a, stambeno poticane stanogradnje, što je rijedak primjer, ne samo u Hrvatskoj, nego i u okolici stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.10.2013.

Lakše do građevinskih dozvola u Donjem gradu

Grad Osijek objavio je jučer poziv za sedmodnevnu javnu raspravu o prijedlogu stavljanja izvan snage odluke o donošenju detaljnog plana uređenja središta Donjeg grada, koja će trajati od 11. do 18. studenoga.
Naime, s obzirom na to da je riječ o detaljnom planu, koji je u najvećoj mjeri realiziran prije nekoliko godina uređenjem donjogradske tržnice i Trga bana Jelačića, Grad ga sada stavlja izvan snage kako ga ne bi stalno morao usklađivati s izmjenama GUP-a, a recimo da svako takvo usklađivanje stoji od 100 do 200 tisuća kuna.
Stručnjaci napominju da će stavljanjem tog detaljnog plana izvan snage tamošnji stanari lakše dobivati građevinske dozvole, a i Grad će lakše provoditi sanaciju i nove projekte.
U slučaju da gradski oci ponovno odluče uređivati taj dio grada, morat će donijeti novi detaljan plan, a to bi morali čak i da se postojeći ne stavi izvan snage jer se od njegova donošenja promijenilo čak pet zakona vezanih uz to područje.
Inače, u vrijeme javne rasprave bit će organizirano javno izlaganje i stručna rasprava, što će se održati 15. studenoga u 11 sati u velikoj vijećnici Grada Osijeka, u Kuhačevoj 9 stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.09.2013.

Nedovoljna količina mlijeka je problem proizvođača u Hrvatskoj

Tomislav Puđa spada medu rijetke poduzetnike iz Bosne i Hercegovine koji su u ova krizna vremena investirali značajan novac u Hrvatsku. Investicija obitelji Puđa posebno je zanimljiva zato što su ovi poduzetnici uložili novac u podizanje novog proizvodnog pogona. Obitelj Puđa ima dugu tradiciju proizvodnje sira.
Tradicionalna receptura pripreme livanjskog sira tu se prenosila s generacije na generaciju. Prekretnica u radu ove obitelji dogodila se 2003. godine, kada je otvoren suvremeni pogon za preradu mlijeka i proizvodnju sira u selu Misi kod Livna, a polovinom srpnja ove godine predsjednik Republike Hrvatske otvorio je njihov novi pogon u poslovnoj zoni u Čaporicama kraj Trilja.
Zašto ste izgradili pogon u Čaporicama i koliko ste uložili novca? Mi smo gotovo polovinu proizvodnje iz naše livanjske sirane plasirali u Hrvatsku. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju imali bismo otežan plasman i da nismo izgradili ovaj pogon, izgubili bismo dobar dio hrvatskog tržišta. Stoga smo uložili 15 milijuna kuna u gradnju novog pogona.
Sirana u Čaporicama trenutno zapošljava 10 radnika. Ukupni kapacitet sirane je prerada 10.000 litara mlijeka dnevno. Zaposlenost će rasti jer namjeravamo ulagati u naše kooperante kako bismo povećali otkupne količine mlijeka. Tvrtka posluje po svim standardima i ima sve certifikate za poslovanje na tržištu EU. Zašto ste se odlučili izgraditi pogon u poslovnoj zoni Čaporlce?
Osim što nam nije daleko, na ovu poslovnu zonu smo se odlučili zbog odličnih uvjeta za proizvodnju. Radi se o jedinoj zoni u blizini koja ima pročistač i kanalizaciju, odnosno svu potrebnu infrastrukturu. Isto tako, i čelnici Grada Trilja su nam bili na usluzi i podupirali su naš dolazak. Zato mogu reći samo riječi hvale o njima stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.02.2013.

U Kolbinu ulicu stigli predstavnici Ministarstva, APN-a i izvođača radova

Od toga dana, pa sve do danas, stanari svako malo uoče neki graditeljski propust koji im iz džepova izbija nemale iznose za popravke i izmjene. Što će utvrditi, te najvažnije, što će učiniti mjerodavni, ostaje za vidjeti. No sudeći po dugačkom popisu nedostataka kojega su pomno sastavili stanari stanovi Zamet , izvođač radova neće imati ni pedlja prostora za uzmicanje pred vlastitom odgovornošću.
,

Oznake: stanovi Zamet

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.