Nekretnine Pula

četvrtak, 31.10.2013.

Lakše do građevinskih dozvola u Donjem gradu

Grad Osijek objavio je jučer poziv za sedmodnevnu javnu raspravu o prijedlogu stavljanja izvan snage odluke o donošenju detaljnog plana uređenja središta Donjeg grada, koja će trajati od 11. do 18. studenoga.
Naime, s obzirom na to da je riječ o detaljnom planu, koji je u najvećoj mjeri realiziran prije nekoliko godina uređenjem donjogradske tržnice i Trga bana Jelačića, Grad ga sada stavlja izvan snage kako ga ne bi stalno morao usklađivati s izmjenama GUP-a, a recimo da svako takvo usklađivanje stoji od 100 do 200 tisuća kuna.
Stručnjaci napominju da će stavljanjem tog detaljnog plana izvan snage tamošnji stanari lakše dobivati građevinske dozvole, a i Grad će lakše provoditi sanaciju i nove projekte.
U slučaju da gradski oci ponovno odluče uređivati taj dio grada, morat će donijeti novi detaljan plan, a to bi morali čak i da se postojeći ne stavi izvan snage jer se od njegova donošenja promijenilo čak pet zakona vezanih uz to područje.
Inače, u vrijeme javne rasprave bit će organizirano javno izlaganje i stručna rasprava, što će se održati 15. studenoga u 11 sati u velikoj vijećnici Grada Osijeka, u Kuhačevoj 9 stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.