Nekretnine Pula

četvrtak, 31.10.2013.

Lakše do građevinskih dozvola u Donjem gradu

Grad Osijek objavio je jučer poziv za sedmodnevnu javnu raspravu o prijedlogu stavljanja izvan snage odluke o donošenju detaljnog plana uređenja središta Donjeg grada, koja će trajati od 11. do 18. studenoga.
Naime, s obzirom na to da je riječ o detaljnom planu, koji je u najvećoj mjeri realiziran prije nekoliko godina uređenjem donjogradske tržnice i Trga bana Jelačića, Grad ga sada stavlja izvan snage kako ga ne bi stalno morao usklađivati s izmjenama GUP-a, a recimo da svako takvo usklađivanje stoji od 100 do 200 tisuća kuna.
Stručnjaci napominju da će stavljanjem tog detaljnog plana izvan snage tamošnji stanari lakše dobivati građevinske dozvole, a i Grad će lakše provoditi sanaciju i nove projekte.
U slučaju da gradski oci ponovno odluče uređivati taj dio grada, morat će donijeti novi detaljan plan, a to bi morali čak i da se postojeći ne stavi izvan snage jer se od njegova donošenja promijenilo čak pet zakona vezanih uz to područje.
Inače, u vrijeme javne rasprave bit će organizirano javno izlaganje i stručna rasprava, što će se održati 15. studenoga u 11 sati u velikoj vijećnici Grada Osijeka, u Kuhačevoj 9 stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.10.2013.

Novi izvor sufinanciranja javnih projekata u turizmu

James Fond, tajni agent SC-a, u redovitim misijama poduzetnicima otkriva skrivene i manje skrivene mogućnosti financiranja njihovih projekata iz fondova EU i RH. James je uživao u posljednjim sunčanim danima bezbrižno ispijajući omiljeno piće na osami plaže, potpuno uvjeren kako će idućih nekoliko dana biti besposlen.
Također se pobrinuo za to da njegov spyphone nema signala omotavši ga debelim slojevima aluminijske folije. Ali upravo onda kad je pomislio da se svega riješio, odnekud mu je doplutala plastična bočica Senseova jogurta s papirnatom porukom umetnutom u nepromočivu foliju. Nije mogao vjerovati svojim očima, ipak su ga pronašli stanovi Varaždin

Oznake: stanovi Varaždin

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.10.2013.

U Centar Bundek uselio se Rochester institute

Na više od 1200 četvornih metara Centra Bundek jučer se smjestio novi kampus američke visoke škole za menadžment i tehnologiju Rochester Institute of Technology Croatia.
Studentima i profesorima na raspolaganju je moderan konferencijski centar, prostorije za multimedijske sastanke, regionalni trening-centar opremljen računalima i iPadima, studijska knjižnica i čitaonica te prostor za druženje i opuštanje. Osim u Zagrebu, prestižna škola tehnologije i menadžmenta nalazi se i u Dubrovniku nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.