Nekretnine Pula

ponedjeljak, 13.11.2017.

Ford testira bionička radna odijela

Radni prsluk tvrtke Ekso Bionics omogućava radnicima da s lakoćom podignu teret od 6,8 kilograma
po jednoj ruci nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.08.2017.

Google svoju uslugu stavljao na vrh tražilice pa mu zbog toga prijeti kazna

EK je u lipnju odrezao Googleu novčanu kaznu od rekordne 2,42 milijarde eura.
Google je zloupotrijebio dominantnu poziciju na tržištu tražilica, favorizirajući vlastitu uslugu usporedbe cijena Google shopping na štetu konkurencije
Google je dostavio detaljne planove o dokidanju povlaštene pozicije usluge usporedbe cijene i o njezinom usklađivanju s europskim propisima o ravnopravnom tržišnom natjecanju, izvijestio je europski regulator.
Glasnogovornica Europske komisije potvrdila je da su od Googlea primili informacije o mjerama usklađivanja sa zahtjevom Komisije o dokidanju povlaštene pozicije usluge 'Google Shopping' u odnosu na konkurenciju.
Bruxelles nije objavio Googleove prijedloge niti to, prema službenim planovima, namjeravaju učiniti, doznaje informativni portal specijaliziran za vijesti iz tehnološke
industrije TechCrunch.
EK je u lipnju odrezao Googleu novčanu kaznu od rekordne 2,42 milijarde eura, odredivši im rok do 29. kolovoza u ponoć da im dostave detaljne planove za dokidanje povlaštene pozicije usluge usporedbe cijena u odnosu na odgovarajuće usluge konkurencije.
"Google je zloupotrijebio dominantnu poziciju na tržištu tražilica, favorizirajući vlastitu uslugu usporedbe cijena 'Google shopping' na štetu konkurencije", izjavila je tom prilikom povjerenica za tržišno natjecanje EK Margrethe Vestager.
Istraga Europske komisije pokazala je da je Google sustavno isticao svoju uslugu pri objavi rezultata pretraživanja, stavljajući je na sam vrh liste rezultata, odnosno, blizu vrha te liste.
Konkurentske usluge usporedbe cijena stavljali su na niža mjesta popisa rezultata pretraživanja, čiji se poredak temeljio na Googleovim generičkim
algoritmima pretraživanja nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 18.07.2017.

Likan: Moguć novi balon na hrvatskom tržištu nekretnina

ZAGREB - Cijena novogradnje u prosjeku je u Hrvatskoj pala za dodatnih osam posto tijekom posljednje dvije godine, a prodajne su cijene postojećih objekata stabilnije. Zagreb je jako izgubio na
cijeni četvornog metra stana pa je, po podacima DZS-a, prodajna cijena nekretnina od 2008. do danas pala za gotovo 32 posto, a nekretnine na Jadranu imale su stabilnije cijene koje su se tijekom
krize smanjile za samo 12 posto nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.10.2016.

HDZ-u novac dalo dvjestotinjak tvrtki i obrta, SDP-u samo jedna

Tvrtka Oštrc Marinka Zadre donirala HDZ-u 200.000 kuna, a dvije tvrtke Mirka Habijaneca po 160.000 kuna.
Za razliku od ranijih izbora, na prijevremenim parlamentarnim izostala je značajnija potpora gospodarstva kampanjama političkih stranaka.
Na listama donatora koje su političke stranke objavile, SDP i njegovi koalicijski partneri naveli su ukupno 17 donatora, od čega samo jedno poduzeće,
tvrtku Doberman security sa simboličnom potporom od 101 kune, dok je na Mostovu popisu samo pet donora, privatnih osoba nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.10.2016.

Stanovi najskuplji na Tuškancu, najjeftiniji kvadrat u Brezovici

Cijene nekretnina u Hrvatskoj u rujnu 2016. godine pokazuju neznatni rast od 0,3 posto prema istom mjesecu prošle godine,
te šest posto pada u odnosu na rujan 2011. godine, pokazalo je novo istraživanje portala Njuškalo,
provedenom na uzorku od 169.000 aktivnih oglasa u rujnu nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.09.2016.

Mercedes ulaže pola milijarde eura u novi projekt

Njemačka kompanija u partnerstvu s američkim startupom razvija koncept dostave u gradovima.
Mercedesovi proizvodi uskoro će i letjeti, u skladu sa značenjem znaka te njemačke kompanije koji simbolizira dominaciju na kopnu, zraku i vodi.
Daimler je u srijedu objavio da će se povezati s američkim startupom Matternetom u razvoju bespilotnih letjelica (dronova) za svoju novu generaciju dostavnih vozila.
Radi se o inicijativi adVANce koja zamišlja novu generaciju električnih kombija koji bi na krovu imali dron. Letjelica bi služila za dostavu paketa koju kombi prevozi u područja urbanih središta gdje eventualno nije dopušten pristup vozilima ili je on otežan. K tome, vozač i dron istovremeno bi mogli dostavljati pošiljke čime se značajno ubrzava proces dostave. Cilj inicijative adVANce je pretvoriti kombije i dostavna vozila u “inteligentne, umrežene podatkovne centre”, pojasnio je za medije Volker Mornhinweg, direktor Daimlerove divizije dostavnih vozila.
U razvoj i dizajn električnih i umreženih kombija njemačka kompanija u sljedećih pet godina namjerava uložiti 500 milijuna eura. U sklopu partnerstva s kalifornijskim Matternetom Damler je stekao i “višemilijunski” udjel u toj tvrtki, otkrila je glasnogovornica njemačkog diva, a prenosi Wall Street Journal. Inače, objave američkom financijskom regulatoru otkrivaju da je Matternet do sada prikupio 9,5 milijuna dolara. Iako Daimler tvrdi kako je koncept unikatan unutar segmenta dostavnih vozila, idejom o lansiranju dronova s krova vozila bavi se i američka pošta (USPS). Prošle godine je USPS raspisao natječaj za obnovu flote svojih vozila, a američka kompanija Workhorse Group poslala je prijedlog integracije drona na poštanska vozila.
Međutim, glasnogovornik Workhorsea tvrdi kako još nije zaključen njihov ugovor s USPS-om nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 30.06.2016.

Dvorac Šaulovec ide na prodaju, početna cijena 4,4 milijuna kuna

Za dvorac koji od Hudoletnjakove smrti u ožujku ove godine zjapi prazan, zainteresirana je i općina Beretinec, u koju spada selo Črešnjevo.
Svima kojima je san živjeti u dvorcu, a imaju dovoljno novca da ga i ostvare,
uskoro će dobiti priliku nadmetati se za kupnju velebnog zdanja u Črešnjevu u općini Beretinec u Varaždinskoj županiji.
Dvorac Šaulovec, smješten na brežuljku, naći će se do kraja godine na javnoj dražbi po početnoj cijeni od 4,4 milijuna kuna.
"Na taj ga je iznos procijenio sudski vještak, što je na izvještajnom ročištu u ožujku i prihvaćeno" nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.05.2016.

Strance zanimaju stanovi u Zagrebu, Splitu i Puli

ZAGREB - Kada je u pitanju potražnja za nekretninama, po izboru posjetitelja oglasnika Crozilla.com, grad Zagreb gotovo je uvijek na prvom mjestu . Tijekom travnja kuće, stanovi i zemljišta na Crozilla.com najviše su se pretraživali upravo u Zagrebu. Pri donošenju odluke između kupnje kuće ili stana, većina će se kupaca odlučiti na život u vlastitom stanu. Izbor najčešće pada na kupnju stana u Zagrebu, a osim u glavnom gradu, tijekom travnja najčešće su se pretraživali i oni u Splitu, Zadru, Puli i Rijeci.
Kada je riječ o kućama, najtraženije su bile one na području Zagreba, zatim Zadra, Osijeka, Pule, Rijeke, Šibenika i Varaždina.
Ponuda građevinskih zemljišta oglašavanih putem portala Crozilla.com tijekom travnja se najčešće pretraživala na području glavnog grada, a zatim Zadra, Dubrovnika, Pule, Samobora i Šibenika.
Brojni potencijalni kupci iz inozemstva u travnju su pokazivali interes za nekretninama u Hrvatskoj. Najviše su iz zanimali stanovi u Zagrebu, Splitu i Puli,
a zatim kuće u Zagrebu i Crikvenici.
Ponudu kuća stranci su najviše pretraživali u Zagrebu, Crikvenici, Zadru, Puli i Novom Vinodolskom, dok su ih najviše zanimali stanovi u Zagrebu, Puli i Makarskoj.
Oglase za prodaju kuća i stanova tijekom travnja su putem oglasnika Crozilla.com najčešće pretraživali posjetitelji iz BiH, Njemačke, Austrije i Švicarke.
Brojne strance zanima i gradnja nekretnina u Hrvatskoj, a pritom najčešće pokazuju interes za kupnjom zemljišta na moru. Tako su u travnju putem portala Crozilla.com stranci pokazali
najveći interes za građevinska zemljišta u Puli, Zadru, na otoku Ugljanu i u Labinu nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 19:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.01.2016.

Američki fond preuzima vlasnike zgrada City centara u Zagrebu

Iz Agencije ističu kako će ova koncentracija imati učinke prvenstveno na tržištu posjedovanja, održavanja, upravljanja te davanja u zakup objekata za maloprodaju na području Grada Zagreba.
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je poziv za dostavljanje primjedbi i mišljenja o koncentraciji američkog fonda MSREF VIII Global nad dvjema tvrtkama u čijem su vlasništvu nekretnine trgovačkih centara City Center One East i West u Zagrebu.
Kako se navodi u javnom pozivu objavljenom na mrežnim stranicama AZTN-a, riječ je o prethodnoj prijavi namjere provedbe koncentracije, koja će u konačnici nastati
stjecanjem neizravne kontrole na trajnoj osnovi fonda MSREF nad zagrebačkim tvrtkama Gradski centar d.o.o. te Manta d.o.o., i to stjecanjem većinskog udjela u
njihovim temeljnim kapitalima.
MSREF, navodi se u javnom pozovu, je generalni partner različitim nekretninskim fondovima kojima upravlja te je u konačnici pod kontrolom investicijskih društava kojima upravlja ili ih savjetuje investicijska banka Morgan Stanley. Morgan Stanley je, pak,trenutno aktivan na hrvatskom tržištu na području upravljanja komercijalnim nekretninama samo u hotelskoj industriji. Naime, Morgan Stanley će steći neizravnu kontrolu nad društvom iz hotelske industrije, po ispunjenju prethodnih uvjeta iz relevantnih ugovora, navode iz AZTN-a.
Tvrtka Gradski centar d.o.o. registrirana je za djelatnosti kupnje i prodaje robe, projektiranje, građenje i nadzor, posredovanje u obavljanju trgovina na domaćem i inozemnom tržištu i poslovanje nekretninama, te je vlasnik nekretnine City Centar One West u Zagrebu, dok je tvrtka Manta d.o.o. registrirana za za poslovne djelatnosti poslovanja nekretninama, kupnja i prodaja robe, obavljanje trgovačkog posredovanja u domaćem i inozemnom tržištu, upravljanje nekretninama i održavanje nekretnina i drugo, te je vlasnik nekretnine City Center One East u Zagrebu.
Iz Agencije ističu kako će ova koncentracija imati učinke prvenstveno na tržištu posjedovanja, održavanja, upravljanja te davanja u zakup objekata za maloprodaju na području Grada Zagreba, na kojima djeluju Gradski centar i Manta, a MSREF će po prvi put ući na to tržište.
Stoga iz Agencije pozivaju sve poduzetnike na tom tržištu ili na tržištima na kojima bi ova koncentracija mogla imati učinaka, kao i strukovne udruge, udruge poslodavaca, udruge za zaštitu potrošača i dr., da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima koncentracije
te moguće značajne učinke te koncentracije na tržišno natjecanje nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.12.2015.

Privodi se kraju izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb

Radovi uključuju uređenje dodatnog parkinga na sto tisuća četvornih metara s novom vezom za taxi vozila na postojeće puteve, novi sustav odvodnje za svu infrastrukturu koja služi za putnike, izgradnju pristupne ceste i viadukta do novog putničkog terminala te novog vanjskog parkinga na oko 90 tisuća četvornih metara.
Očekuje se da bi putnički promet u idućim godinama postupno mogao doseći kapacitet od 8 milijuna putnika, a investicija bi trebala omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta, ugodnije putovanje i još veći dolazak turista.
Projekt vodi Zagreb Airport International Company (ZAIC), francuski konzorcij u čijem su sastavu Aeroports de Paris (20,77%), Bouygues Bâtiment International (20,77%), europski fond za energiju, klimatske promjene i infrastrukturu „Marguerite“ (20,77%),
International Finance Corporation (IFC) koja je dio grupe Svjetske banke (17,58%), TAV Airports (15%) i Viadukt (5,11%) nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.12.2015.

Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi

U Splitu se 13. studenoga, povodom završetka regionalnoga projekta „Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi“, održala konferencija Budućnost ženskog poduzetništva u Jugoistočnoj Europi 2015. – 2020…
„ŽK Split već godinama radi na poticanju i promicanju ženskoga poduzetništva, stoga smo sa zadovoljstvom i lakoćom prihvatili ovo suorganizatorstvo“, rekla je predsjednica ŽK Split Katija Buličić.
Mary Ann Rukavina Cipetić iz Inicijative za održivi rast (GTF) predstavila je stanje ženskog poduzetništva u Jugoistočnoj Europi, naglasivši da je rezultat projekta potpuna pozitivna promjena stavova najviših vlasti prema poduzetništvu žena u svim zemljama uključenima u projekt. „Hrvatska ima Strategiju razvoja ženskog poduzetništva, Crna Gora ju je nedavno donijela, a još su tri zemlje regije spremne za njeno donošenje. Makedonija se može pohvaliti riješenim načinom statističkog prikupljanja i praćenja podataka o ženskom poduzetništvu, a sve to se ne bi dogodilo, ili barem ne u ovom roku, da se nismo okupili i iskoristili zajednički okvir za djelovanje“, rekla je Rukavina Cipetić.
Konferenciji je prisustvovalo više od stotinu sudionika kojima su se obratili i Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo Grada Splita, Slobodan Aničić,
počasni konzul Kraljevine Švedske u Hrvatskoj, Dragana Đurica iz Vijeća za regionalnu suradnju te Efka Heder iz Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija
za zemlje Jugoistočne Europe nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.03.2015.

Bloomberg afirmativno o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Petnaest godina posle NATO bombardovanja, prestonica Srbije pokreće odlučujući projekat koji bi trebalo da odredi njenu budućnost,
ocenjuje Bloomberg u opširnom tekstu o "Beogradu na vodi". Urbanisti kažu da će revitalizacija 1,8 miliona kvadratnih metara trošnih udžerica
uz obalu reke privući milijarde evra i stvoriti 20.000 radnih mesta, navodi američka agencija u prilog toj oceni, prenosi RTS.
Protivnici tog projekta, navodi se, tvrde da je projekat odobren na brzinu, da se njime ignoriše opasnost od poplava i podzemnih voda, kao i
da preti da one koji žive na tom prostoru pretvori u beskućnike.
Investitori i znatiželjni građani stoje u redu u mermernom izložbenom holu u centru Beograda da bi videli kako će srpska prestonica izgledati 2030. godine,
navodi američka agencija u tekstu na naslovnoj strani sajta, koji je ilustrovan velikom fotografijom "Beograda na vodi".
Sa obale su nestali zarđala železnička pruga, ruinirane zgrade i improvizovani kiosci brze hrane, koji u ovom trenutku oivičavaju reku Savu, piše Bloomberg.
Na maketi projekta, koji će koštati četiri milijarde dolara, nalaze se visoke zgrade, kancelarije i utegnuti drvoredi koji okružuju najveći tržni centar na Balkanu,
kao i spiralni neboder koji će izgraditi i platiti kompanija iz Abu Dabija, Eagle Hills.
"Stvaramo novi način života", citira Bloomberg gradonačelnika Sinišu Malog.
Agencija takođe konstatuje da premijer Aleksandar Vučić u velikoj meri računa na investicije koje bi pomogle zemlji da izađe iz četvrte recesije od 2009. godine,
pošto je prošle godine privreda registrovala pad od 1,8 odsto.
Prema ocenama Bloomberga, Srbiji su potrebne investicije, jer je Vlada u Beogradu, u okviru obaveza iz aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom, smanjila javnu potrošnju zarad obaranja deficita i javnog duga.
U tekstu se dodaje i da je "Beograd jedan od četiri grada, zajedno sa Adis Abebom, Panama Sitijem i Rangunom, koji ima svetlu budućnost", i precizira da je to zaključak "Izveštaja o bogatstvu za 2015. godinu", koji je izradila londonska konsultantska kuća Knight Frank.
U tom istraživanju se navodi da Beograd privlači mlade posetioce, "koji se tu zadržavaju u sve većem broju, privučeni jeftinim i relativno kvalitetnim kancelarijama za razvoj internet start-ap kompanija".
U tekstu se zatim detaljno opisuje projekat "Beograd na vodi", koji je objavljen na zvaničnoj stranici kompanije Eagle Hills.
Navodi se da će taj projekat doneti 5.700 stambenih jedinica, 2.200 hotelskih soba i 12.700 kancelarija, da će biti građen u četiri faze, od kojih će prva, prema rečima predsednika Tomislava Nikolića, početi do septembra ove godine.
Arapska kompanija Eagle Hills je, kako piše Bloomberg, registrovana kao kompanija koja nema zaposlene i poseduje kapital od 1,5 miliona dirhama (410.000 dolara).
U elektronskom mejlu Bloombergu, Eagle Hills navodi da je dobro kapitalizovana kompanija i da će ovaj projekat u Beogradu biti finansiran "kroz kombinaciju kapitala i finansiranja duga".
Njujorška agencija se osvrnula i na primedbe protivnika ovog projekta, poput Akademije arhitekata Srbije,
koja ga smatra nezakonitim i tvrdi da predstavlja kršenje demokratskih procedura nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.11.2013.

Zbog tri vrhunska kino formata Arena Centar postaje jedinstven mall u Europi

Možda najbolji dokaz koliko je Arena Centar kvalitetno postavljen projekt je nedavno osvojena nagrada za izvrsnost u upravljanju projektima koju je tvrtki Trigranit udijelila Hrvatska udruga za upravljanje projektima (HUUP) i to upravo za projekt izgradnje shopping centra Arena Centar.
Kako vidite daljnji razvoj trgovačkih centara u Hrvatskoj?
Uzimajući u obzir i projekte u razvoju, zagrebačko tržište shopping centara je dosegnulo točku zasićenosti stoga će se interes developera pomaknuti prema ostalim dijelovima Hrvatske. Zagreb je relativno nedavno svjedočio zatvaranju centara Mandi i Cascade, no i otvaranju novih centara.
Kad je riječ o trgovačkim centrima jako puno toga ovisi o okruženju, lokaciji, tenant miksu, ponudi, poziciji brenda. Ukoliko ima dobro posložene osnove i kvalitetan model poslovanja, novi projekt može pronaći svoje mjesto na tržištu, ali sad je to mnogo teže nego je bilo prije 5 ili 7 godina.
Kolika je prednost, a kolika eventualno mana, što se uz Arenu Centar nalazi sportska Arena s brojnim sportskim i kulturnim događanjima?
Blizina sportske Arene je prednost koja donosi mnoge izazove. To su izazovi prvenstveno organizacijske prirode jer je potrebno u kratkom vremenu ugostiti veliku količinu posjetitelja.
Prevelika gužva može negativno utjecati na doživljaj boravka u centru vjernim posjetiteljima koji su u tom trenutku došli obaviti redovnu kupnju.
Zatim, izazov je pronaći način kako iskoristiti prisutnost posjetitelja događanja za dobrobit naših zakupaca, odnosno potaknuti posjetitelje koji su došli isključivo radi događanja u sportskoj Areni da obave kupnju u trgovinama Arena Centra, naravno, u ugodnoj atmosferi, kako bi ih motivirali i za ponovni posjet.
Naši odjeli marketinga i tehničke službe imaju posebne strategije za dane kad su događanja u susjednoj Areni i vjerujemo da naši zakupci profitiraju od njih. Bilo bi idealno kad bi u sportskoj Areni bilo puno više sportskih i kulturnih događanja nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.10.2013.

U Centar Bundek uselio se Rochester institute

Na više od 1200 četvornih metara Centra Bundek jučer se smjestio novi kampus američke visoke škole za menadžment i tehnologiju Rochester Institute of Technology Croatia.
Studentima i profesorima na raspolaganju je moderan konferencijski centar, prostorije za multimedijske sastanke, regionalni trening-centar opremljen računalima i iPadima, studijska knjižnica i čitaonica te prostor za druženje i opuštanje. Osim u Zagrebu, prestižna škola tehnologije i menadžmenta nalazi se i u Dubrovniku nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.06.2013.

Grad u skelama

Iako je u povijesnoj jezgri Dubrovnika zabranjeno obavljanje građevinskih radova na pročeljima i vanjskim dijelovima zgrada u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna te je, prema članka 113. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, u tom vremenu zabranjeno i postavljanje skela, te se odredbe ne poštuju ili se pak prekoračuje vremenski rok.
Kako su nam rekli u gradskom komunalnom redarstvu u kojem, čini se, nisu imali pojma o skelama koje su izvan roka postavljene u povijesnoj jezgri, rok za njihovo uklanjanja je 15. lipnja, a samo se u izvanrednim okolnostima može tražiti dozvola za produženje radova nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.