Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Zbog tri vrhunska kino formata Arena Centar postaje jedinstven mall u Europi

Možda najbolji dokaz koliko je Arena Centar kvalitetno postavljen projekt je nedavno osvojena nagrada za izvrsnost u upravljanju projektima koju je tvrtki Trigranit udijelila Hrvatska udruga za upravljanje projektima (HUUP) i to upravo za projekt izgradnje shopping centra Arena Centar.
Kako vidite daljnji razvoj trgovačkih centara u Hrvatskoj?
Uzimajući u obzir i projekte u razvoju, zagrebačko tržište shopping centara je dosegnulo točku zasićenosti stoga će se interes developera pomaknuti prema ostalim dijelovima Hrvatske. Zagreb je relativno nedavno svjedočio zatvaranju centara Mandi i Cascade, no i otvaranju novih centara.
Kad je riječ o trgovačkim centrima jako puno toga ovisi o okruženju, lokaciji, tenant miksu, ponudi, poziciji brenda. Ukoliko ima dobro posložene osnove i kvalitetan model poslovanja, novi projekt može pronaći svoje mjesto na tržištu, ali sad je to mnogo teže nego je bilo prije 5 ili 7 godina.
Kolika je prednost, a kolika eventualno mana, što se uz Arenu Centar nalazi sportska Arena s brojnim sportskim i kulturnim događanjima?
Blizina sportske Arene je prednost koja donosi mnoge izazove. To su izazovi prvenstveno organizacijske prirode jer je potrebno u kratkom vremenu ugostiti veliku količinu posjetitelja.
Prevelika gužva može negativno utjecati na doživljaj boravka u centru vjernim posjetiteljima koji su u tom trenutku došli obaviti redovnu kupnju.
Zatim, izazov je pronaći način kako iskoristiti prisutnost posjetitelja događanja za dobrobit naših zakupaca, odnosno potaknuti posjetitelje koji su došli isključivo radi događanja u sportskoj Areni da obave kupnju u trgovinama Arena Centra, naravno, u ugodnoj atmosferi, kako bi ih motivirali i za ponovni posjet.
Naši odjeli marketinga i tehničke službe imaju posebne strategije za dane kad su događanja u susjednoj Areni i vjerujemo da naši zakupci profitiraju od njih. Bilo bi idealno kad bi u sportskoj Areni bilo puno više sportskih i kulturnih događanja nekretnine Gorski Kotar



Post je objavljen 08.11.2013. u 15:45 sati.