Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Nedovoljna količina mlijeka je problem proizvođača u Hrvatskoj

Tomislav Puđa spada medu rijetke poduzetnike iz Bosne i Hercegovine koji su u ova krizna vremena investirali značajan novac u Hrvatsku. Investicija obitelji Puđa posebno je zanimljiva zato što su ovi poduzetnici uložili novac u podizanje novog proizvodnog pogona. Obitelj Puđa ima dugu tradiciju proizvodnje sira.
Tradicionalna receptura pripreme livanjskog sira tu se prenosila s generacije na generaciju. Prekretnica u radu ove obitelji dogodila se 2003. godine, kada je otvoren suvremeni pogon za preradu mlijeka i proizvodnju sira u selu Misi kod Livna, a polovinom srpnja ove godine predsjednik Republike Hrvatske otvorio je njihov novi pogon u poslovnoj zoni u Čaporicama kraj Trilja.
Zašto ste izgradili pogon u Čaporicama i koliko ste uložili novca? Mi smo gotovo polovinu proizvodnje iz naše livanjske sirane plasirali u Hrvatsku. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju imali bismo otežan plasman i da nismo izgradili ovaj pogon, izgubili bismo dobar dio hrvatskog tržišta. Stoga smo uložili 15 milijuna kuna u gradnju novog pogona.
Sirana u Čaporicama trenutno zapošljava 10 radnika. Ukupni kapacitet sirane je prerada 10.000 litara mlijeka dnevno. Zaposlenost će rasti jer namjeravamo ulagati u naše kooperante kako bismo povećali otkupne količine mlijeka. Tvrtka posluje po svim standardima i ima sve certifikate za poslovanje na tržištu EU. Zašto ste se odlučili izgraditi pogon u poslovnoj zoni Čaporlce?
Osim što nam nije daleko, na ovu poslovnu zonu smo se odlučili zbog odličnih uvjeta za proizvodnju. Radi se o jedinoj zoni u blizini koja ima pročistač i kanalizaciju, odnosno svu potrebnu infrastrukturu. Isto tako, i čelnici Grada Trilja su nam bili na usluzi i podupirali su naš dolazak. Zato mogu reći samo riječi hvale o njima stanovi Zamet


Post je objavljen 17.09.2013. u 15:00 sati.