Nekretnine Pula

petak, 13.03.2015.

Milanović: Nismo obećali EK uvođenje poreza na nekretnine

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović izjavio je u petak u HTV-ovoj emisiji "Javna stvar" da Vlada Europskoj komisiji nije obećala da će ove godine biti uveden porez na nekretnine. Za uvođenje poreza na nekretnine Milanović je rekao da je to veliko pitanje, no ustvrdio je da to nije obećano Komisiji.
"Nikakvog obećanja nije bilo. Mogu dati obećanje hrvatskoj javnosti, biračima i građanima. Europskoj komisiji možemo dati određeni plan i onda ga manje ili više ispuniti", rekao je Milanović, dodavši da Hrvatska nije Grčka.
Vezano uz odluku Vlade da, nakon što je prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, odustane od monetizacije autocesta, Milanović je rekao da je riječ o monetizaciji javnog duga od čega nisu odustali.
Ustvrdio je da su ljudi bili slabo informirani o planu "A", odnosno namjeri Vlade da smanjiti preveliki javni dug za javne ceste kako ne bi plaćali kamate, kako "nas ne bi kamatarili sljedećih 25 godina".
Namjera je bila ranije se riješiti tog duga kako bi se taj novac preusmjerio u željeznice i hrvatske autoceste, no kako je prikupljeno dovoljno potpisa, Milanović kaže da ne vidi načina da Ustavni sud zabrani taj referendum koji je legalan.
Ustvrdio je međutim da to ne ide u hrvatsku korist ali da to mora poštivati. To što su građani bili slabo informirani o namjeri Vlade, Milanović kaže da je njihova greška. Upitan tko je odgovoran, Milanović je rekao da je on odgovoran. Rekao je kako se osjeća loše kad Hrvatskoj uz glavnicu od 4,5 milijarde eura u idućih 25 godina prijeti i više od 4,5 milijardi eura kamata.
Upitan zašto nije bilo zajedničke fotografije na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), na kojoj je bila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekao je da on to nije zabranio, te da mu je bilo loše kad je vidio što je bitno nakon te sjednice.
"Iz poštovanja prema predsjednici meni je o tome smiješno razgovarati. Mi smo tamo radili ozbiljan posao", rekao je Milanović.
Dodao je da skoro nimalo nije polemizirao s predsjednicom ni u kampanji ni nakon kampanje, ali da ne vidi svoju ulogu u tome da se svaki potez i mig estradizira. Smatra kako postoji razlog zašto na taj sastanak ne ulaze mediji.
Piloti su dobili ponudu bogate države i to je kompliment iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.