Nekretnine Pula

utorak, 24.03.2015.

Poljski GTC zaključio 2014. s gubitkom, planira prodaju Avenue Malla u Osijeku

VARŠAVA - Poljska kompanija za razvoj nekretnina GTC zaključila je 2014. s neto gubitkom zbog otpisa i pada vrijednosti imovine pa u ovoj godini planiraju prodati imovinu, uključujući trgovački centar Avenue Mall u Osijeku, i fokusirati se na glavne gradove. Prihodi od najma i usluga stagnirali su u 2014. i iznosili su 110 milijuna eura. Zbog otpisa i pada vrijednosti imovine u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj u ukupnom iznosu 193 milijuna eura kompanija je i prošlu godinu zaključila s neto gubitkom, i to u iznosu od 207,4 milijuna eura. To je 17 posto više od neto gubitka koji su zabilježili godinu ranije.
Zato u ovoj godini najavljuju prodaju imovine. "S obzirom na kretanja na tržištu, promijenili smo strategiju za netemeljnu imovinu pa je načelo 'zadrži i razvijaj' zamijenjeno načelom 'prodaj po najboljoj mogućoj cijeni'", navodi GTC u pismu dioničarima.
"U skladu s time, odlučili smo staviti na prodaju dio te netemeljne imovine i zemljišta kako bismo oslobodili kapital i kontstruktivnije ga rasporedili radi poticanja daljnjeg rasta", dodaje se.
Na popis "niza neprofitabilnih projekata" koji su određeni za prodaju nalazi se i
osječki trgovački centar Avenue Mall stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.