05.03.2018., ponedjeljak

Zagreb dobiva dva luksuzna hotela uz centru grada

ZAGREB - Dva nova luksuzna hotela, iza kojih su investitori iz Hrvatske i Albanije, trebala bi se do kraja godine otvoriti
u strogom centru Zagreba.
Jedan će biti smješten na uglu Palmotićeve i Jurišićeve ulice, a iza njega stoji Ugo grupa, hrvatska tvrtka u vlasništvu poduzetnika Veljka Župana, dok bi se drugi hotel trebao otvoriti u Praškoj 4, a iza njega je, pak, hrvatska tvrtka Abau koju je osnovala albanska grupacija Gener 2 koja
se bavi građevinom i energetikom nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2018., petak

Nakon Štedbanke, još jedna banka u Hrvatskoj ide u likvidaciju

Nakon vijesti s kraja prošle godine o likvidacije Štedbanke osnovane 1994. godine, Hrvatska narodna banka potvrdila je Novom listu da su »većinski dioničar i Uprava Primorske banke d.d. najavili mogućnost donošenja odluke o redovnoj likvidaciji kreditne institucije
odnosno prestanku poslovanja nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2016., utorak

Hoto Grupa uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni

Kažu kako je riječ o prvom projektu revitalizacije zapuštenoga zagrebačkoga donjogradskog bloka, smještenog u najužem središtu Zagreba. Okružuju ga Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg), Varšavska ulica, Gundulićeva ulica, Ilica i Preobraženska ulica te je samo nekoliko minuta hoda udaljen od Trga bana Josipa Jelačića i Trga maršala Tita.
Hoto Grupa ističe kako je projekt Cvjetni "neposredno nakon otvaranja 2011. godine posve zaživio unutar zagrebačkoga urbanog tkiva i pridonio oživljavanju Cvjetnog trga i cijele pješačke zone, čiji je sastavni dio. Sastoji se od: ekskluzivnoga stambenog dijela sa 56 stambenih jedinica površine 10.585 četvornih metara, trgovačkog centra na četiri etaže na više od 8000 četvornih metara i garaže bruto površine 16.594 četvornih metara s ukupno 420 garažno-parkirališnih mjesta".
Taj projekt je svojedobno izazvao prosvjede predvođene aktivistima udruga Zelene akcije i Prava na grad. Prosvjedovalo se za očuvanje pješačke zone u Varšavskoj ulici, a protiv gradnje podzemne garaže na Cvjetnom trgu, privatnog investitora Tomislava Horvatinčića.
Nedavno je Tomislav Horvatinčić imao problema i s postavljanjem terase za svoj ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu, koju je morao srušiti nakon što su se ponovno građani, udruge i političke stranke tome suprotstavili, pa je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naredio uklanjanje te terase. Drugačija terasa je ponovno postavljena prema novim parametrima uz dozvolu Grada Zagreba.
U Hoto Grupi kažu da su najveća hrvatska poslovna grupacija za razvijanje projekata vezanih za gradnju, zakup i prodaju ekskluzivnih poslovnih i stambenih prostora nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 19:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.02.2016., ponedjeljak

Berlin ne zna što bi s Goebbelsovom vilom

BERLIN - Nekadašnja vila bivšeg nacističkog ministra propagande Josepha Goebbelsa teret je njezinom vlasniku, gradu Berlinu, koji je odustao od toga da proda imanje kako ne bi palo u "pogrešne ruke". "Stvarno sam zabrinuta da bi imanje moglo postati mjesto hodočašća neonacista i mislim da ne smijemo riskirati", rekla je Birgit Moehring, izvršna direktorica Berlinske uprave za nekretnine (BIM) koja uprava gradskom imovinom.
Tu veliku prizemnicu, smještenu u Brandenburškoj šumi pokraj malog jezera Bogenseea, Goebbels je koristio kao vikendicu, "za bijeg iz užurbanog i bučnog Berlina". Od središta grada kuća je udaljena 40 kilometara.
Baš je grad Berlin 1936. poklonio to zemljište Goebbelsu za 39. rođendan. Hitlerov 'spin doktor' zaljubio se lokaciju i izgradio mnogo veću kuću nego što je bilo planirano. Gradnju je financirala UFA, njemačka filmska kompanija kojom je Goebbels upravljao željeznom rukom.
U luksuzno uređenoj kući, koje je imalo i privatno kino, Goebbels je primao filmske zvijezde i ljubavnice.
Dio luksuznog interijera i danas je vidljiv, poput mramorne kupaonice, ali kuća nagrizena vlagom i hladnoćom ubrzano propada, rekao je čuvar Robert Mueller
koji o njoj vodi brigu od 1984. BIM je posljednjih godina nekoliko puta neuspješno pokušavao prodati imanje. Nakon zadnjeg propalog natječaja u prosincu,
grad je definitivno odustao.
Rješavanje pitanja Goebbelsove vile komplicira i to što se na istom zemljištu nalazi još jedan podsjetnik na turbulentnu njemačku prošlost. Početkom 50-ih godina prošlog stoljeća tadašnje istočnonjemačke vlasti izgradile su kompleks zgrada koje su služile kao centar za obuku FDJ-a, organizacije komunističke mladeži. Kompleks je služio i za smještaj partijskog kadra iz "bratskih zemalja" poput Kube, Vijetnama ili Angole. U to je doba susjedna Goebbelsova vila pretvorena u supermarket za studente FDJ-a. Četiri glavne zgrade čini ukupno 1400 četvornih metara u kojima su smještene spavaonice, konferencijske dvorane i drugi prostoi. Sve to iz dana u dan propada.
"Sada ondje nema grijanja, nema vode, nastala su velika oštećenja na fasadi i na krovištu. A i unutrašnjem dijelu ima dosta posla. Obnova bi nesumnjivo bila skupa", rekla je Moehring.
Direktorica BIM-a ipak smatra da za taj grad duhova koji se rijetko koristi za rijetka filmska snimanja ipak ima budućnosti.
"Bili bismo zainteresirani kad bi netko došao s pametnim konceptom revitalizacije (putem najma ili uprave) tog povijesnog mjesta", kaže Moehring i kao primjer navodi hotelski kompleks ili konferencijski centar.
Problem je i u tome što su i Goebbelsova villa i četiri glavne zgrade komunističke škole imaju status povijesnih spomenika.
Moehring kaže da to otežava njihovo stavljanje u funkciju i zalaže se da se taj status opozove.
"Ja ću uvijek braniti važnost zaštite povijesnih dobara, ali mislim da se moramo zapitati treba li uistinu određene zgrade smatrati povijesnim spomenicima", rekla je nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2015., ponedjeljak

Uskoro nova dražba za objekte na Bjelolasici

Lokacija Sabljaci pobuđuje najveći interes potencijalnih investitora, ističe gradonačelnik Ogulina Jure Turković.
"Čudi me što se više ljudi interesira za Sabljake, a zasad, barem koliko je meni poznato, nitko za Bjelolasicu. Stečajni upravitelj mi je rekao da ima zainteresiranih i za paviljone,
vidjet ćemo hoće li se itko javit na natječaj. Činjenica je da ovo sve skupa beskrajno dugo traje, a mi silno želimo da se Bjelolasici što prije vrati stari sjaj.
Učinit ćemo sve što je u našoj moći da budućim investitorima pomognemo na svaki način i da im maksimalno olakšamo posao", kaže Turković nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.10.2014., utorak

U 2015. novih 266 metara Radničke, ali i nadvožnjak

Za proširenje cijele avenije do Domovinskog mosta preostaju još tri faze, za treću se čeka dobivanje lokacijske dozvole.
Za mjesec dana u Gradskoj skupštini zastupnici će odlučivati o proračunu za 2015. godinu u kojem bi se trebao osigurati novac i za nastavak radova na proširenju Radničke ceste.
Tako je barem najavljivao gradonačelnik Milan Bandić otvarajući u proljeće ove godine proširenu Radničku od Koledovčine do nadvožnjaka iznad željezničke pruge Velika Gorica – Sesvete u dužini 1,5 kilometara nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2013., petak

Dubrovački Belvedere ide na dražbu po cijeni od 24,3 milijuna eura

Dubrovački hotel Belvedere d.d. u stečaju prodavat će se putem javnobilježničke dražbe u Zagrebu 5. studenog ove godine s početnom cijenom od 24,3 milijuna eura, što je vrijednost te nekretnine prema procjeni sudskog vještaka.
Poziv za javnu dražbu objavila je u današnjem tisku javna bilježnica Jožica Matko-Ruždjak, u čijem će se uredu u Zagrebu dražba i održati, a na zahtjev Ine kao fiducijarnog vjerovnika, prethodnog vlasnika i na temelju odredbi Ovršnog zakona (koje su bile na snazi u vrijeme sklapanja sporazuma o osiguranju).
Početna cijena na javnoj dražbi određena je temeljem procjene sudskog vještaka i iznosi 24,3 milijuna eura, a prema pozivu na prvoj se dražbi nekretnine koje su predmet prodaje ne mogu prodati ispod dvije trećine oglašene početne cijene.
U pozivu za javnu dražbu naglašava se i da je Gradsko vijeće Dubrovnika 6. travnja ove godine donijelo odluku o detaljnom planu uređenja Belvederea pa se potencijalni kupci pozivaju da prije dražbe pogledaju taj plan.
Također, uz opis nekretnine, upisane zabilježbe i plombe navode se i zakonska ograničenja te se napominje da će se kao bitan sastojak kupoprodajnog ugovora ugovoriti da sav rizik u postupku utvrđivanja granice pomorskog dobra preuzima kupac nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.07.2013., utorak

U Beogradu se skeniraju snimke koje će otkriti divlju gradnju u RH

Srbi posjeduju dva skenera i počeli su s poslom 5. lipnja ove godine. Međutim, onda su naši stručnjaci iz Ministarstva graditeljstva i Državne geodetske uprave shvatili da posao ide presporo. Nakon dugih diplomatskih razgovora, u koje se uključilo i Ministarstvo pravosuđa te Ministarstvo vanjskih poslova, jedan skener su nam posudili Makedonci, a drugi Slovenci.
Oni su upravo na putu prema Beogradu. Trenutačno tamo posao odrađuje desetak srpskih geodeta, a zbog dvaju novih skenera morat će ih zaposliti još barem toliko nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #