Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Hoto Grupa uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni

Kažu kako je riječ o prvom projektu revitalizacije zapuštenoga zagrebačkoga donjogradskog bloka, smještenog u najužem središtu Zagreba. Okružuju ga Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg), Varšavska ulica, Gundulićeva ulica, Ilica i Preobraženska ulica te je samo nekoliko minuta hoda udaljen od Trga bana Josipa Jelačića i Trga maršala Tita.
Hoto Grupa ističe kako je projekt Cvjetni "neposredno nakon otvaranja 2011. godine posve zaživio unutar zagrebačkoga urbanog tkiva i pridonio oživljavanju Cvjetnog trga i cijele pješačke zone, čiji je sastavni dio. Sastoji se od: ekskluzivnoga stambenog dijela sa 56 stambenih jedinica površine 10.585 četvornih metara, trgovačkog centra na četiri etaže na više od 8000 četvornih metara i garaže bruto površine 16.594 četvornih metara s ukupno 420 garažno-parkirališnih mjesta".
Taj projekt je svojedobno izazvao prosvjede predvođene aktivistima udruga Zelene akcije i Prava na grad. Prosvjedovalo se za očuvanje pješačke zone u Varšavskoj ulici, a protiv gradnje podzemne garaže na Cvjetnom trgu, privatnog investitora Tomislava Horvatinčića.
Nedavno je Tomislav Horvatinčić imao problema i s postavljanjem terase za svoj ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu, koju je morao srušiti nakon što su se ponovno građani, udruge i političke stranke tome suprotstavili, pa je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naredio uklanjanje te terase. Drugačija terasa je ponovno postavljena prema novim parametrima uz dozvolu Grada Zagreba.
U Hoto Grupi kažu da su najveća hrvatska poslovna grupacija za razvijanje projekata vezanih za gradnju, zakup i prodaju ekskluzivnih poslovnih i stambenih prostora nekretnine Gorski Kotar

Post je objavljen 06.12.2016. u 19:36 sati.