02.12.2014., utorak

Mega projekt Stancija Grande dobio podršku umaških gradskih vijećnika

UMAG - Umaški gradski vijećnici u studenom su prihvatili izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Umaga vezano za područje Stancije Grande čime se otvaraju još jedna vrata za realizaciju mega turističkog projekta Stancije Grande blizu golf resorta na Crvenom Vrhu vrijednog 100 milijuna eura koji predviđa gradnju hotela s 200 postelja visoke kategorije i golf igralište s 18 rupa. Zanimljivo da te iste izmjene i dopune, kojima je prostorni plan Umaga usklađen sa županijskim planom, nisu prošle na sjednici vijeća lanjske godina kada su vijećnici plan stopirali zbog načina navodnjavanja golf igrališta te pitanja pomorskog dobra. A ovaj su put izglasane bez problema, piše Glas Istre.
Da se u dokumentu u odnosu na lani, kada nije prihvaćen, ništa nije promijenilo rekao je na vijeću i v.d. pročelnika upravnog za prostorno uređenje Vladimir Jakovac. Jedino je dokument, kaže, prema proceduri koju propisuje zakon, zato jer je odbijen, morao ponovno ići na javnu raspravu te na glasanje pred vijeće. Dakle, u ovom se dokumentu u odnosu na lani jedino promijenio datum održavanja javne rasprave. S time da primjedbi na plan u toku javne rasprave nije bilo. Isto je kazao i autor plana Dragan Radolović iz pulske tvrtke Urbis. Isto tvrdi i tamošnji vijećnik Marino Kocijančić koji je, kako kaže, bio suzdržan oko izglasavanja tog plana, te mu se čitava situacija čini čudnom.
S druge strane gradonačelnik Umaga Vili Basanesse pojašnjava da plan prvi put nije prošao jer neki elementi koji su se ticali obalnog pojasa te navodnjavanja nisu bili u skladu s umaškim prostornim planom te da je to sada riješeno.
- Primjedbe vijećnika bile su vezane za pojas uz more i ulazi li projekt u pomorsko dobro te su smatrali da je bitno da imamo pristup pomorskom dobru. Druga primjedba vijećnika odnosila se na navodnjavanje golf igrališta. Prije nekoliko godina imali smo velikih problema sa sušom kada je nastao problem oko navodnjavanja, a i imali smo neka negativna iskustva oko postojećeg golf terena baš po tom pitanju. A problem se javlja i kod poplava. Ove dvije sporne točke su sada riješene, tvrdi Basanesse prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #