05.07.2013., petak

Razvoj tržišta logističkih kompanija tek se očekuje

Iako su skladišta u prošlosti bila često jeftina zdanja koja su se sastojala samo od betonskih zidova, u današnje doba je gotovo nezamislivo da netko svoju robu čuva u takvim prostorima. Istodobno je došlo do potrebe za specifičnim skladišnim prostorima, ali i tehnologijom građenja te većeg izbora pristupačnih materijala.
Siniša Dadić, pomoćnik direktora Jones Lang LaSalle u Hrvatskoj, američke nekretninske agencije koja u našoj zemlji, između ostalog, ima 90 tisuća četvornih metara suvremenog skladišnog prostora u Svetoj Nedjelji kod Zagreba, ističe da je danas glavna karakteristika novih skladišta da ona budu fleksibilna, u svakom pogledu.
Iako se i dalje grade skladišni prostori visine do sedam metara, sve je više zahtjeva za onima koji su u visini i viši od 20 ili 30 metara. Prema Dadićevim iskustvima, suvremeno skladište se gradi devet do 12 mjeseci, a ona specijalizirana i do 18 mjeseci. Cijena ovisi o mnogo faktora, no činjenica je da je zbog krize građevinskog sektora u zadnjih nekoliko godina pala za 20-ak posto nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #