27.07.2012., petak

Pavo Zubak ulaže 55 milijuna kuna u gradnju luksuznog hotela i marine

Nakon što je za sad odlučio odustati od taxi biznisa u Zagrebu, Pavo Zubak okrenuo se luksuznom poslovnom turizmu u Žrnovnici kod Senja, gdje upravo kreće u izgradnju još jednog hotela i marine, u što tvrtka AutoZubak Zagreb planira uložili oko 55 milijuna kuna.

Posao izgradnje hotela Vila Velebita dobila je zagrebačka Tehnika koja se u četvrtak na Zagrebačkoj burzi mogla pohvaliti s još jednim vrijednim ugovorom s farmaceutskom kompanijom Plivom stanovi Zagreb, o čemu također pišemo u današnjem Poslovnom dnevniku. Ugovor Tehnike sa Zubakom težak je 27 milijuna kuna, tako da se ukupan iznos oba ugovora popeo na više od 70 milijuna kuna, što je dalo povoda za neznatan rast dionice Tehnike tijekom jučerašnjeg trgovanja, no uz vrlo slab promet.

Novi i još više sigurni poslovi Tehnici itekako trebaju kako bi ublažila šokove iz prve polovice ove godine, o kojima svjedoče jučer objavljeni rezultati tvrtke. Prihod Tehnike u prvih šest mjeseci rastao je desetak posto u odnosu na lani, no to je za čak 35% manje planiranog, najvećim dijelom zbog zastoja na izgradnji trgovačkog centra Supernova Buzin. Zato se i planirana dobit Tehnike od 10 milijuna kuna u prvoj polovici godine pretvorila u šest milijuna kuna gubitka.

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #