Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 13.11.2014.

Kompanija MasterCard planira ukinuti korištenje lozinki pri internetskoj kupnji

Kompanija MasterCard® objavila je svoju viziju internetskih plaćanja u kojoj nisu potrebne lozinke, čime će pojednostaviti život korisnika kartica uz istodobno povećanje sigurnosti plaćanja, navodi se u priopćenju.
Kompanija MasterCard u suradnji s partnerima, vodi projekt stvaranja novog standarda za ovjeru autentičnosti, koji će čim se usvoji, biti najveća veleprodajna nadogradnja sigurnosti internetskih plaćanja. To će ići u prilog podjednako potrošačima, trgovcima i bankama, budući da će ovjera autentičnosti postati nevidljiva, a biti će i značajno manje korištenja lozinki.
Do 2018., očekuje se da će plaćanja preko mobilnih uređaja iznositi 30% cjelokupne internetske maloprodaje što znači da će se sigurnosne infrastrukture pomicati van granica osobnih računala, prateći nadolazeće tehnologije i promjene u potrebama korisnika.
Kompanija MasterCard namjerava iskoristiti podatke o korisnicima kartica, kako bi se smanjio broj prekidanja procesa plaćanja unošenjem lozinki na prodajnim mjestima. U slučaju da je potrebna ovjera autentičnosti, korisnici kartica moći će se identificirati pomoću jednokratnih lozinki, ili biometrijskim skeniranjem otiska prsta, za razliku od dosadašnjeg pamćenja i upisivanja lozinki.
Ajay Bhalla, Predsjednik Enterprise Security Solutions, kompanije MasterCard izjavio je: "Korisnici žele iskustvo plaćanja koje je i sigurno i jednostavno. Želimo prepoznati ljude po onome što oni jesu, a ne po onome čega se sjećaju. Imamo previše lozinki koje moramo pamtiti, a to predstavlja dodatne probleme korisnicima i poduzećima."
Ovaj novi protokol, razvijen u suradnji s kompanijom Visa, mogao bi biti uveden 2015. godine i polako zamijeniti postojeći 3D Sigurnosni protokol, ističe se u priopćenju.
Ostali koraci koje kompanija MasterCard poduzima za kupovanje bez lozinki uključuju:

• Razvoj MasterCard SecureCode programa kako bi se podržao novi standard, što će rezultirati jednostavnijim i sigurnijim iskustvom za korisnike kartica;
• Testiranje komercijalnih aplikacija za prepoznavanje lica i glasa preko kojih će se identificirati korisnici kartica;
• Testiranje narukvica pomoću kojih će se korisnici kartica moći identificirati preko njihovog jedinstvenog srčanog ritma nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #