Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 25.09.2014.

Vlada raspisala obvezujući natječaj za Kupare

ZAGREB - Vlada je danas odlučila raspisati javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari kod Dubrovnika, čija je ukupna investicija procijenjena od najmanje 100 milijuna eura.
Ministar turizma Darko Lorencin podsjeća da je sredinom siječnja objavljen poziv za iskazivanje interesa za pravo građenja i služnosti nad nekretninama na lokaciji Kupari te da se javilo šest potencijalnih investitora.
Za realizaciju projekta određen je dio bivšeg vojnog odmarališta Kupari. U planu je izgradnja novih hotela s 1.500 kreveta razine četiri i pet zvjezdica, a investicija je procijenjena na minimalno 100 milijuna eura odnosno 100 tisuća eura po smještajnoj jedinici.
Investitor koji pobijedi na natječaju, imat će rok za izvedbu od 48 mjeseci (četiri godine) od dobivanja svih dozvola.
Premijer Zoran Milanović ustvrdio je da je interes velik, ali da je trebalo obaviti složen pravni i administrativni posao. To, kako je rekao, prethodne vlade nisu htjele, znale ili im se nije dalo napraviti. Kaže da je taj posao kompliciran, ali samo relativno prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.09.2014.

Broj odobrenja za građenje pao nakon osam mjeseci rasta

ZAGREB - U srpnju je u Hrvatskoj izdano 466 odobrenja za građenje, što je 0,2 posto manje u odnosu na isti lanjski mjesec, čime je prekinut niz od osam uzastopnih mjeseci u kojima je broj odobrenja rastao na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu na lipanj, broj izdanih odobrenja za građenje u srpnju je smanjen za njih 33, odnosno za 6,6 posto.
U prvih sedam mjeseci, pak, broj izdanih odobrenja za građenje porastao je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 9,9 posto. Taj podatak pokazuje usporavanje rasta u odnosu na 11,6-postotni rast na godišnjoj razini ostvaren u prvih šest mjeseci.
"U drugoj polovini godine očekujemo usporavanje godišnjih stopa rasta broja izdanih odobrenja za građenje. A rast od 11,6 posto ipak nije dovoljan da bi pokrenuo oporavak u građevinskom sektoru", navode analitičari Raiffeisenbank Austria (RBA) u osvrtu na podatke DZS-a, ističući da je broj izdanih odobrenja za građenje u razdoblju od siječnja do lipnja ove, u odnosu na isto razdoblje 2008. godine, manji za 36,2 posto.
Odobrenjima za građenje izdanima u srpnju ove godine predviđaju se radovi u vrijednosti od 1,33 milijarde kuna, dok je taj iznos u srpnju prošle godine bio 1,13 milijardi kuna. Na povećanje je utjecala predviđena vrijednost radova na zgradama dok je vrijednost na ostalim građevinama pala iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.09.2014.

Ovog vikenda otvara se prvi LEGO Store u Hrvatskoj

U subotu, 13. rujna točno u 11 sati otvorit će se prvi LEGO Certified Store na području jugoistočne Europe, na više od 150 kvadratnih metara prostora u Arena Centru u Zagrebu, stoji u priopćenju za medije.
Tijekom otvorenja posjetitelji će uz voditelja Kristijana Ugrinu moći zaigrati različite nagradne igre i osvojiti LEGO nagrade, kaže se u priopćenju stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.09.2014.

Interes kupaca stanova u porastu

Prosječne tražene cijene kuća, prema podacima portala Crozilla.com, tijekom kolovoza pale su za 3,9 posto, a cijene stanova za 2,3 posto, dok je građevinskim zemljištima prosječna tražena cijena porasla za 2,4 posto.
Kolovoz je u gradu Zagrebu donio blage promjene na tržištu, naime prema podacima portala tamošnje cijene oglašavanih nekretnina bilježe porast na mjesečnoj razini: kućama je prosječna tražena cijena porasla za 1 posto, stanovima za 0,6 posto novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #