Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 24.04.2014.

Cijene nekretnina se stabiliziraju, raste broj stranaca koji kupuju u Hrvatskoj

Cijene nekretnina se stabiliziraju, a pad prometa zaustavlja, izjavio je danas predsjednik udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović na desetoj godišnjoj Međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina.
Ranilović smatra da je stabilizacija cijena rezultat dosegnute razine s koje više ne mogu padati immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.04.2014.

Španjolci otvorilii svoju najveću trgovinu u Hrvatskoj

To je već treće proširenje trgovina poznatih brendova u Arena Centru ove godine.
Španjolski modni lanac Mango povećao je broj kvadrata i ponovno otvorio svoju proširenu trgovinu u Arena Centru, koja se sada prostire na više od 730 metara četvornih te je time trgovina u Arena Centru postala najveća u Hrvatskoj, priopćili su. Osim proširenje prostora, Mango je proširio i ponudu te se u sklopu ove trgovine može prvi put naći i Mango Kids kolekcija stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.04.2014.

Udruga Franak traži moratorij na ovrhe jedine nekretnine do uvođenja osobnog bankrota

ZAGREB - Udruga Franak pozvala je danas Vladu da proglasi moratorij na ovrhe jedine nekretnine sve dok se u Saboru ne usvoji zakon o osobnom bankrotu, a Hrvatsku narodnu banke (HNB) da objavi podatke koliko je dužnika sa stambenim kreditima vezanima uz švicarski franak (CHF) pod ovrhom jedine nekretnine. U svom priopćenju Udruga Franak podsjeća na nepravomoćnu presudu u kolektivnom postupku protiv osam banaka kojom su utvrđene nezakonitosti u poslovanju banaka, koje su, kako navode, u kombinaciji s ekonomskom krizom uzrokovale povećani udio nenaplativih kredita u ukupnom kreditiranju stanovništva, što je za posljedicu dovelo do velikog porasta ovrha građana.
HNB-ovi privremeni rezultati pregleda kvalitete kredita prema valuti i vrsti na dan 31. prosinca 2013. godine, ističu iz Udruge Franak, ukazuju na značajno veći udio nenaplativih kredita u CHF, u odnosu na udio nenaplativih kredita u euru.
Naime, ti podaci pokazuju da je na kraju 2011. udio tzv. loših kredita vezanih uz CHF iznosio 7,27 posto, a onih vezanih uz euro 3,29 posto. Godinu kasnije udio nenaplativih kredita u CHF raste na 9,15 posto, a u euru na 3,67 posto, da bi krajem 2013. godine loših kredita u CHF bilo 12,36 posto, a u euru 4,88 posto.
Iz Udruge Franak stoga pozivaju središnju banku da od banaka zatraži i objavi podatke koliko je dužnika sa stambenim kreditima u CHF pod ovrhom jedine nekretnine zbog nepodmirenja dugovanja kredita u CHF stanovi

Oznake: stanovi

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.04.2014.

Supernova se otvara 22. svibnja

Trenutno je zakupljeno devedeset posto prostora Supernove Zagreb, a neki od značajnih zakupaca su: Interspar, Müller, dm, C&A, Mass, Deichmann te mnogi drugi koji svojom ponudom omogućuju ciljanu kupnju.
Zagreb će tako dobiti svoj prvi shopping park koji će u mnogočemu promijeniti stil kupnje i dodatno privući posjetitelje različitih društvenih skupina nekretnine Zagreb Centar

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.04.2014.

Cijene novih stanova u godinu dana pale 9,5 posto

Prosječna cijena četvornog metra novih stanova koje su prošle godine prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u Hrvatskoj iznosila je 10.662 kune, što je 9,5 posto ili za 1.112 kuna manje u odnosu na 2012. godinu, pokazuju danas objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Pritom je prosječna cijena kvadrata u Zagrebu lani iznosila 11.104 kune, a to je 1.420 kuna ili 11,3 posto manje nego u godini prije prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #