Fritule (frite)

05

veljača

2008

- 8 žlica brašna
- prašak za pecivo
- jogurt
- 2 jaja
- malo ruma
- vanilin šećer
- ribana korica limuna
- 1 naribana jabuka
- grožđice po želji

Sve zajedno izmiješati. Fritule oblikovati žlicom i peći u vrelom ulju dok ne postanu zlatnožute. Posuti ih šećerom u prahu.

Svakako ih dati maškarama ako pozvone.

Ako meni pozvone, dati ću im neke sitne novce jer na žalost frite danas nisam pekla a kupljene krafne su tako tvrde da me je sram ponuditi ih. Jedne godine dali smo im jabuke koje smo za par dana našli u mojem cvijeću koje se nalazi u haustoru na međukatu.
Kada sam ja kao mala išla u maškare, dobivali smo krafne, slatkiše ili sitne novce. Jedan susjed uvijek nam je davao jaja i krumpire. Većina mama nudila nas je krasnim krafnama, a na sedmom katu, kod moje mame, bile su frite. Znalo me je biti malo sram, jer fritule nisu nikada tako lijepo izgledale kao krafne, što ne znači da nisu jako ukusne.
Kod njih, izgledom, svaka vodi svoju politiku.

<< Arhiva >>