AnaM nešto novo nešto staro

29.03.2011., utorak

Ekološka hrana



Uploaded with ImageShack.us
Prošetala ja pijacama i samoposlugama, pogledala novine.
Ne znaš gde je veća skupoća, a gde veća zagadjenost hrane. Dobro, ne kaže se zagadjenost nego modifikacija . Šta li misle pod tim??
Sigurno više nije moderno jesti ono što smo jeli mi i naši stari pa to treba modifikovati. Ruku na srce ni krinoline više ne oblačimo, a i konj je prestao da bude glavno prevozno sretstvo. Znači moderna hrana, savremena, kuca na naša vrata. Da kuca, razvaljuje vrata da udje i raskomoti se po rafovima...
Ne znam zašto, ali ja bih radje onu običnu, nemodernu hranu.
Rešila sam problem, zasadiću sve ekološki.
Uzela sam saksije, natrpala zemlju i posadila. U jednoj je krompir, u drugoj pet zrna pasulja, a u treću ću paradajz i krastavce, volim salatu.
Ne znam koliko mu treba za prvi ručak, ali do nedelje će valjda stići??
Sad sam mirna cele godine. Prijateljima ću davati za poklon hranu iz saksije, a ostaviću malo i za zimu...
Samo brinem da ne propadnu trgovci uvoznici i ostali koji žive na račun razno raznih modifikacija...

- 10:10 - Komentari (11) - Isprintaj - #

27.03.2011., nedjelja

Dolazi proleće, moraju se skinuti svi oni šalovi, prsluci i ostale zaštite od nagomilanih grehova preko zime.
Postoje razne dijete.
Gladovanje (dogodi mi se da se probudim ured noći sa krompirićima koje sam spavajući ispekla)
Tabletice (nisam oduševljena sa popratnim pojavama, glavno im je dejstvo da sediš u kupatilu, ne u slastičarni, ceo dan)
Vežbanje (malo me odbija što moraš pretrčati 2o km, da bi oslabio 1o grama)
Razmišljam ja šta ću i kako ću. Obožavam morence, daje mi snagu, ali i tamo se mora skinuti poprilično (a bilo bi nezgodno plivati u zimskom kaputu)
I pronadjoh rešenje... zalepila sam ovu sliku iz Googla na frižider, kako nisam mazohista, ipak nisam htela da zalepim svoju.
Sve dobro ide, držim dijetu već dva sata, ako se ne računa onaj kolačić od 500grama koji mi je donela komšinica, a ja ga smazala još na vratima)
Za svaki slučaj, izmičite od mene hranu, i kućne ljubimce, jer glad nema obzire...




Uploaded with ImageShack.us

- 21:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

23.03.2011., srijeda

visibabe



Uploaded with ImageShack.us

Otvorim ja jutros vrata, a pred njima buket cveća. Ja se obradovala, sva se raznežila... visibabe... Setih se detinjstva, prvih vesnika proleća... Ko li me se to setio??
Ljudi su divni, zagrlila bih ceo svet.
Ponosno uzeh buketić, stavih ga u vazu u koju idu samo visibabe ili ljubice, u sretna vremena ciklame... kafica, novine, predivno započet dan.
Smeškam se celom svetu i ... novine.
Srećom nisam muško da čitam prvo naslovnicu, nego onako z brda s dola. Uzeh kaficu da srknem, i... nije bilo u po burne noći, niti sam ja Feruz paša, ali sama ruka šolju diže... a te vesti smejaše se Bog da prosti...
Kakv obožavalac, kakav sused... to neki dušman doneo visibabetine pred vrata, sad kad su lepo zakonom zabranjene. E teško meni, što ima zlog sveta...
Oni cvetići u vazi oborili glavice, sramežljivo, i njima neprijatno...
Kad sam se malo smirila, razmišljam kome su stale visibake na žulj??
Tako mu i dodje kad su se skromno sakrile u šumici pod snegom pa stidljivo gvirnule. Da su one neki vikači, bukači, kao ruže, pa razvile transparente, naoštrile bodlje, niko ih ne bi ni pipnuo. Ni cveće nije što je nekad bilo, i njega turili u zakon...
nešto mi se i ne grli svet...
- 15:00 - Komentari (11) - Isprintaj - #

22.03.2011., utorak

Kemijska analiza žene



KEMIJSKA ANALIZA ŽENE

Meni došlo mejlom,
zasmijalo me,
pa da podelim sa vama...

Kemijski element: Žena
Kemijski simbol: Že
Otkrio: Adam
Atomska težina: Optimalna 60 kg , ali postoje izotopi koji variraju od 40 do 250 kg .
Učestalost pojavljivanja elemenata: Veče količine se mogu naći u urbanim sredinama, ali se kemijski čišći primjerci mogu naći u udaljenim brdskim područjima.
Fizička svojstva: Površina obično premazana bojom i kremom. Javlja se u svim agregatnim i drugim stanjima.
Proključa odjednom, zamrzne se bez razloga.
Topi se ako se primjeni odgovarajući postupak.
Kemijska svojstva: Lako se spaja sa zlatom, srebrom i drugim plemenitim i poluplemenitim metalima, te sa dragim kamenjem.
Apsorbira velike količine skupih materijala.
Može eksplodirati iznenada, bez prethodnog upozorenja i bez poznatog razloga.
Ne otapa se u vodi, ali joj se sklonost ka spajanju znatno povećava ako se natopi kvalitetnim alkoholom.
Najefikasnije je poznato sredstvo za upijanje novca.
Element je koji se vrlo rijetko nalazi u djevičanski čistom stanju.
Najčešća upotreba: Prije svega kao ukras, naročito u otmjenim vilama i skupim sportskim automobilima.
Odličan je medikament za relaksaciju i vrlo efikasno sredstvo za čišćenje.
Izvršeni pokusi: Pocrveni kad se zatekne bez ambalaže. Pozeleni kad se stavi pored boljeg uzorka.
Opasnost: Vrlo je opasan element, osim u rukama stručnjaka, koji ima odgovarajući alat.
Ilegalno je imati više od jedne, iako se može posjedovati i više, pod uvjetom da se drže na različitim lokacijama i pazi da elementi ne dođu u direktni dodir.
--

- 14:45 - Komentari (8) - Isprintaj - #

18.03.2011., petak

Kanta za smeće je kanta, zar ne?



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
- 14:00 - Komentari (13) - Isprintaj - #

10.03.2011., četvrtak

Savremena arhiktetura



Uploaded with ImageShack.us


Gde god nadješ zgodno mesto
tu kuću posadi
- 18:16 - Komentari (15) - Isprintaj - #

08.03.2011., utorak

Kuglof

- 17:38 - Komentari (5) - Isprintaj - #

jubilarni datum



Uploaded with ImageShack.us

U šumi gužva, sprema se slavlje, važan datum se približava.
Sad, neke hoće da slave 8 mart, neki 9 mart. Poneka životinjka pljuje po 8-mom, poneka po 9-om, ali kad razmislim, ni jedan nije ko zna šta doneo životinjkama. I jedni i drugi su očekivali više, a dobili, šta su dobili. Nadali se pobedi i kiti cveća, ali lija , zečica, i lasica dobile po cvet, cvetkovića i nisu očekivale, sam došao. Verovatno se nisu dobro formulisale svoje želje, šta ćeš, ženska pamet, a i muška je tu negde.
Da bi zavladao mir u šumi, predlažem da se umesto ovih nezgodnih datuma, slavi 9 maj... tad je bar neka pobeda doneta...

- 10:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

07.03.2011., ponedjeljak

Reorganizacija šume

Reorganizacija šume
Šuma kao šuma, stalno se nešto dešava.
Zima izmiče, a životinjice se nešto bune, zimsko krzno im se ofucalo, nikako novo da nabave, vevericama neko prodao stabla, a kao bonitet dao njihove lešnjake i orahe, medved iz daleke šume stavio šapu na jedino stablo u kome je bilo meda, a u pregovoru su, tamo neki, da prodaju i zeca, mnogo prenosi tračeve po šumi. Uf, taj „neko“. Za zeca prenosioca, uzeće neku paricu, možda i ne sitnu, tek da zakrpe rupe, da ne bude zakrpa do zakrpe. Kad razmislim, šta ima te šumske životinje toliko da pričaju, a ako hoće, neka se deru, laju, guguću, ne treba im zec za to.
Životinje kao životinje, pojma nemaju, pa se pobunile. Kažu da ris, lav, vuk, mnogo troše na svoje održavanje pa bi sve moglo da se reorganizuje i tako smanji glomazan aparat. Uplašiše se ovi da će izgubiti svoje pozicije, što će reći grane na kojima baš udobno sede, pa po hitnom postupku rešiše situaciju. Sad, lako je odlučiti, ali ko seče granu na kojoj sedi?? Grana slatka, zelena, puna lišća, svašta se tu može da sakrije.
Šta se mora nije teško, naročito ako se radi po ključu za rešenje tih problema. I.... Donesoše pametnu odluku. Smanjenje, nego šta, drastično. Da bi i vuk bio sit, a za ovce ko te pita, uzeše jedan šešir, staviše u njega svoja imena i dobro zamešaše, da bude pošteno, pa šta kome dopadne.
Soma postaviše da upravlja kulturom šume, kultura je i onako davno potonula negde u podzemne vode. Zeca, brata od onog što prenosi tračeve, okačiše na najvišu jelu da nadgleda dolazak buva sa Himelaja. Lečenje, ili što bi rekli zdravstvo, izvuče ris i jaguar, što je dobro, smanjiće bolovanja jednim njam njam. Krtice podigoše na njaviše brdo da nadgledaju napredak privrede, nje i onako nema, pa i vid nije neophodan. Ptice strpaše u rudnik da iskopaju šta se iskopati još može.
I tako sad svi očekuju da šuma olista ne bi li nekom prodali mlade pupoljke i zeleno lišće. Sigurni su u uspeh, smeća je dosta uvek bilo. Važno je da su svi zadržali neke položaje, naučiće se za koju godinicu šta treba da rade, dobra ta rotacija, postaješ svsetran.
Životinje??
One su samo gnjavatori, do sada su mogle da nauče da im jazbine nisu sigurne, a i dosadne su, svaki dan hoće da jedu...

- 11:07 - Komentari (8) - Isprintaj - #

05.03.2011., subota

Dvor



Uploaded with ImageShack.us
Dvor
Moderno je napraviti realiti šou. Kad mogu svi, da napravim i ja?
Zašto i moja šuma ne bi imala jedan.
Nije to mnogo komplikovano. Treba samo odabrati prave Životinje.
Bez ptice pevačice, ništa. To moram pod hitno da obezbedim, naravno slavuja koji će svojom umilnom pesmom razgaliti celo društvo, a pogotovo posetioce šume. Ali, kao što se zna devojci sreću kvari, pa je i moj slavuj bio angažovan gostovanjima u drugim šumama i učtivo je odbio svaku moju primamljivu ponudu. Ma, nema veze, ima još ptica pevačica mislim ja. Tuc muc, na kraju ostade samo dilema koga da izaberem izmedju pauna koji se šepuri svojim novim silikonima u repu i svrake koja je sigurna da kad stavi paunov rep na glavu peva bolje od svih ptica. Mislila sam mislila i uzela obe ptice to će biti pravi šou od pevanja.
Ugurao se, ne znam ni sama kako, puž. Odgovorila sam da nije zgodno, patrijarharna smo šuma, a on... Pokazao mi je svoju kućicu koju je oblepio haljinicama, perlicama, lepezicama, mindjušicama i ostalim znakovima svoje muškosti, a kad je pokazao da ima i rogove, kapitulirala sam i primila ga u društvo. Kad pomislim, nije to ni loše, sa jednom životinjkom dobila sam pretstavnika i muškog i ženskog pola.
Da ne otskače skup od svakog društva, uzela sam i truta. Ionako će se svi ponašati po njegovim pravilima, pa da se uče od najiskusnijeg. Samo se bojim da ostali od njegovih osobina ne uzmu samo ljubav za ićim i pićem, a ono što se najviše traži u šou, sex, zapostave . Obično su bolji na priči nego na delu. Videćemo, možda se i digne... neka afera, ljubavna. Možda se i neki tetreb javi, pa se zaljubi u gusku videći je kao kraljicu svojih maštarija.
Ćurka je dolepršala tvrdeći da je neophodna jer će svojom pameti podići šou na intelektualni nivo što je važno za ove kulturno-vaspitne emisije. Složila sam se sa njom, honorar joj neću isplatiti, dosta što je ušla da se pokaže.
U planu je bilo da uzmem liju ili svinju, bez njih nema ko da organizuje dvor. Ništa bez dobrog upravitelja. Nikako nisam mogla da odlučim ko je bolji u rukovodjenju i ko će bolje u dvoru pokazati svoje prave vrednosti i planove. Svaka je imala svoje prednosti. Dok sam se ja kolebala, lija i svinja sklopiše koaliciju i uguraše se u dvor kao pretstavnici cele šume.
Sad kad su se u toru sakupile sve vredne i zaposlene životinje bez kojih šuma ne bi mogla da funkcioniše ni tri dana da nestanu, mogu da zatvorim vrata i da se jedno tri meseca vi prepustitite 24 časovnom uživanju gledanja, a moje slatke životinjice, 24 satnom opijanju, psovanju, pljuvanju, gadjanju flašama, podmetanjima , ogovaranjima i ostalim plemenitim veštinama koje su im urodjene.
Još samo naslov na početak: Spasavajte se ko može i zabranjeno za uzrast od 2- 102 godine

- 20:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

01.03.2011., utorak

Kelj na moj način

Svi pišu recepte, pa da ne otskačem i nešto "skuvala"
Slikice nema... šerpa nije zagorela, znam jedna slika umesto 1000 reči, ali napisala sam manje reči pa ako može....

Kelj na sirotinjsko-brzinski način

Nekad je prvi u mesecu značio dolazak parica. Sada je to samo jedan dan u mesecu.
Odavno smo ja i moj novčanik u zavadi. On se buni što ga ne punim redovno, a ja što je večito prazan. Neko je tu kriv, ja sigurno nisam.
Sa karticom sam momentalno status quo, što će reći, nemam ko zna kakve kontakte sa prilivom, a bankari se raduju ostvarenim kamatama sa mojim minusima... bar neko da se raduje...
Elem, krenem ja put pod noge do prve samoposluge i tu se pomolim na ulazu, sveću nisam upalila, upalili je oni meni sa cenama.
Kolica sam odmah zaobišlla, i onu veliku korpu, što da se pretovarujem... i uzela onu što vole deca da guraju. U njoj nekako izgleda da si nakupovao mnogo stvari...
Prepipah jedno deset glavica kelja, pod namrgodjenim okom neke prodavačice i ponosno stadoh pred mesara. On se čisto obradova kad vide prvu mušteriju u 12 sati... Pokazah prstom na batake, ne moje, pileće, a možda bi bilo bolje da sam na moje, ko zna.
-Jedan celi!
On se verovatno iznenadi mojoj velikodušnosti i troškaranju, ali neka...
Ovo ste mogli sve da preskočite i sad recept, što kažu


Rp

Kelj prste da poližeš...

1 luk
Glavica 700gr kelja
2 krompira
Kim
So
Paprika
1 batak, pileći, nezgodno bi bilo od noja, treba velika šerpa.
Glavicu luka sitno iseckati, baciti na malo ulja, prodinstati. Dodadti iseckan kelj, oko 700gr, ceo, kad je bal, neka je sa muzikom. Oljuštiti dva krompira i iseći na komade, i ne misliti da je kilogram 100 dinara, plakali smo dok smo seckali luk... Sad tu nežno staviti onaj batak, i posuti kafenu kašičicu kima, malo začina, kao da solite, to je i onako samo obojena so, bez obzira koje ime da nosi. Malikce, pola kašičice peršuna, na vrh noža paprike, da ima zdravu boju, i krčkati dok ne bude vreme ručku. Ako ste u samoposluzi bili u 12 sati, a ručate u 14, taman se sve uklopi...
Za četiri, pardon, tri, po novoj potrošačkoj korpi, biće dosta, ako nisu mnogo ješni.

Izabrala sam kategoriju sex i ljubav... jer ako probate moj recept , znači zaljubljeni ste u mene:))

- 12:13 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (6)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (4)
Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (4)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (7)
Ožujak 2011 (11)
Veljača 2011 (10)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (5)
Srpanj 2010 (8)
Lipanj 2010 (14)
Svibanj 2010 (21)
Travanj 2010 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi