Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meca

Marketing

Reorganizacija šume

Reorganizacija šume
Šuma kao šuma, stalno se nešto dešava.
Zima izmiče, a životinjice se nešto bune, zimsko krzno im se ofucalo, nikako novo da nabave, vevericama neko prodao stabla, a kao bonitet dao njihove lešnjake i orahe, medved iz daleke šume stavio šapu na jedino stablo u kome je bilo meda, a u pregovoru su, tamo neki, da prodaju i zeca, mnogo prenosi tračeve po šumi. Uf, taj „neko“. Za zeca prenosioca, uzeće neku paricu, možda i ne sitnu, tek da zakrpe rupe, da ne bude zakrpa do zakrpe. Kad razmislim, šta ima te šumske životinje toliko da pričaju, a ako hoće, neka se deru, laju, guguću, ne treba im zec za to.
Životinje kao životinje, pojma nemaju, pa se pobunile. Kažu da ris, lav, vuk, mnogo troše na svoje održavanje pa bi sve moglo da se reorganizuje i tako smanji glomazan aparat. Uplašiše se ovi da će izgubiti svoje pozicije, što će reći grane na kojima baš udobno sede, pa po hitnom postupku rešiše situaciju. Sad, lako je odlučiti, ali ko seče granu na kojoj sedi?? Grana slatka, zelena, puna lišća, svašta se tu može da sakrije.
Šta se mora nije teško, naročito ako se radi po ključu za rešenje tih problema. I.... Donesoše pametnu odluku. Smanjenje, nego šta, drastično. Da bi i vuk bio sit, a za ovce ko te pita, uzeše jedan šešir, staviše u njega svoja imena i dobro zamešaše, da bude pošteno, pa šta kome dopadne.
Soma postaviše da upravlja kulturom šume, kultura je i onako davno potonula negde u podzemne vode. Zeca, brata od onog što prenosi tračeve, okačiše na najvišu jelu da nadgleda dolazak buva sa Himelaja. Lečenje, ili što bi rekli zdravstvo, izvuče ris i jaguar, što je dobro, smanjiće bolovanja jednim njam njam. Krtice podigoše na njaviše brdo da nadgledaju napredak privrede, nje i onako nema, pa i vid nije neophodan. Ptice strpaše u rudnik da iskopaju šta se iskopati još može.
I tako sad svi očekuju da šuma olista ne bi li nekom prodali mlade pupoljke i zeleno lišće. Sigurni su u uspeh, smeća je dosta uvek bilo. Važno je da su svi zadržali neke položaje, naučiće se za koju godinicu šta treba da rade, dobra ta rotacija, postaješ svsetran.
Životinje??
One su samo gnjavatori, do sada su mogle da nauče da im jazbine nisu sigurne, a i dosadne su, svaki dan hoće da jedu...


Post je objavljen 07.03.2011. u 11:07 sati.