AnaM nešto novo nešto staro

24.02.2011., četvrtak



Uploaded with ImageShack.us
- 10:12 - Komentari (19) - Isprintaj - #

Karlov most



Ako imate neku želju, pravu, veliku, jedinstvenu, samo prošetajte do Karlovog mosta u Pragu.
Nikome ne smete učiniti zlo svojom željom, I što je važno, nikome ne smete reći šta ste poželeli…
Sigurno će se ispuniti… ja probala…

22.02.2011., utorak



Uploaded with ImageShack.us
- 11:29 - Komentari (11) - Isprintaj - #
Izložba mačaka
Molim sve ljubitelje mačaka koji drže mačke po stanovima, da danas ne čitaju moj post.
5 i 6 marta se održava izložba mačaka u Beogradu piše u novinama, znači sigurno je... Biće pretstavljeno dvadesetak rasa, valjda mačaka, ljude drugačije dele, u više grupa. Dozvoliće i mešancima da dodju sa svojim vlasnicima. Pazi ovo, VLASNICIMA! Naravno ima jedna začkoljica tu, ali o tom, po tom.
Beli, ili što mu kuma nadenu ime Danoćko zbog crno-belih šara, kao da je partizanovac, dolutao jedan dan u dvorište bez dokumenata, tako da ne znam koliko je rasa tu umešalo svoje prste, biće da je umešano i nešto drugo, ali, nećemo o tome. Volela bih da sam njegova vlasnica, ali ne znam da li bi on pristao. Odmah je zaveo diktaturu, obavezno tri obroka, a može i poneka užina, ne mešanje u njegovo mesto boravka noću, fotelja za popodnevni odmor, ćeškanje iza ušiju i grickanje nameštaja oštrenje kandji i cepanje papuča, samo posle specijalnih delikatesa.
Umiljat, kakav već može da bude samo mačak, a lep, pametan, nije stvarno što stanujemo zajedno, nego je baš, baš, pametniji od svih ostalih. Neki put se i posvadjamo, ne razumemo se idealno. Tako, na primer nije mogao da shvati moje vrištanje, urlanje, penjanje po stolu koji se prevrnuo, i na kraju plakanje kad mi je doneo poklon i stavio pred noge ponosno me gledajući. Sigurno je pomislio da nisam gladna kad odbijam tako nešto...ah, da, nisam rekla, doneo mi je ogromnog pacovčinu koji je još mrdao...
Momentalno je glavna zvezda interneta, a noću seoskih maca. Još je malecni, ali dogodine, neće mu ni jedna odoleti.
Mačak bi na izložbi sigurno pokupio sve nagrade. Samo ima tu jedna mala neprijatnost za njega... Februar je... i... ma, znate već... a ljubitelji mačaka koji drže izložbu traže da se mačak pre toga kastrira... Svako će vam objasniti da je to mnoooogoooo dobro za mačiji rod, produžuje im i život, što će reći, ne jurite mace, duže ćete živeti, ili će vam se bar činiti da vam je život duži...
Nešto mislim, kad bi meni ponudili da postanem mis Univerzum, pod uslovom da pre toga... malo počeprkaju po mojoj intimi... hm... ne bih pristala, a vi??


- 11:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.02.2011., ponedjeljak

Srećno-dosadna šuma...


Bila jedna mnogo dosadna šuma. Novine nisu ni izlazile u njoj, jer se ništa nije dogadjalo.
Lav je bio glavni dasa, zec njegova dodvorica, lija je mudrovala, a medved je pokušavao da napravi udar, ali onako mlako...nezainteresovano.
Mnogo dosadna šuma, ptice su cvrkutale, podmladak se jurio po livadama u okolini, začikavao slabije, nadmudrivao jače. Oni vremešni su mudro klimali glavom, pričali o dobrim starim vremenima kad su mogli...ihaj...šta su sve mogli...
Lija jednog dana odluči da nadmudri sve životinje ne bi li ona postala glavna. Obilazila je proplanke, agitovala. Nije imala neki odredjeni plan kako da dodje do promena u šumi. To nikom nije ni bilo važno. Govorila je šta ne valja u šumi, šta je pogrešno uradjeno i šta nikako nije smelo da se uradi. Preko jednog proplanka je trebalo napraviti zaobilaznicu zbog rekreacije životinja i njihove veće snage. Vevericama je trebalo izbrojati orahe i žirove koje su sakupile i čuvale kao višak, pitam se za koga?? Na jezeru je bilo suviše mirno za ovo doba godine, šta li taj šaran radi, a som??
Zec je panično odjurio do lava, uhvatio se za uši, repić mu je postao još manji, i drhteći, a bojeći se za svoje pozicije šaputao lavu na uho
-Sve životinje su u opasnosti, uradi nešto, ućutkaj liju
Lav je samo mahnuo šapom i otišao na konferenciju u šumu na drugom kraju sveta. Tamo je žustro govorio o pobuni muha na Himelajima i dočekan je velikim aplauzom istomišljenika.
Za to vreme medved je izašao iz svoje rupe, protegao se i zauzeo stav. Ne može više tako, mislio je, ja ću srediti situaciju u šumi, neće tamo neki lav koji se ispilio ko zna gde, da meni soli pamet. Onda se4 počeškao po glavi, setio da se lav nikako ne može ispiliti, pogledao u Sunce iza oblaka, i vratio da drema do onog najavljenog famoznog aprila...
Ostale životinje čekale, čekale promene i najavljena drastična pobošljanja, čekale, čekale, pa se i načekale... Što će reći ko čeka taj dočeka, ko ne dočeka, taj se načeka...

- 09:47 - Komentari (9) - Isprintaj - #

20.02.2011., nedjelja

Utopija ili jedna mala šuma


Preko sedam gora i sedam mora nalazila se šuma. U njoj su srećno živele sve životinje. Sunce je sijalo, vetar ćarliao, travica se zelenila, ma divota...
Odrasle životinje su po ceo dan čitale novine, pijuckale kaficu, a uveče gledale rialiti šou...i to ne jedan, ona pipkalica od televizora je omogućavala da skaču sa kanala na kanal bez prevelikog zamaranja.
Nekad su se zlopatili, išli na posao, po ceo dan radili, na brzinu nešto pojeli( hranu koja nikako nije zdrava), uveče čitali neku knjigu. Sad je to sve samo daleka, pomalo zaboravljena prošlost. Manje više ni jedna životinja ne radi, a ono malo što radi svaki dan se nada otkazu.
Ostali, većina, ako su nešto i radili, to je bilo slaganje nagomilanih računa koje su im slali neki bezobraznici. Računi su se gomilali, svaki mesec je bilo po neko iznenadjenje i povećanje, ali životinje se u te brojeve i nisu previše razumele... Nekad je prihod bio jednak rashodu,a ostalo bi još ponešto za crne dane. Onda su u šumi na svakom drvetu osnovali nekle kućice koje su navodno davale povoljno parice. Neki se natociljali na lizing i povoljne kredite, pa sad ližu hladan kamen, jer nemaju ni za so. Ljubazne veverice i mrmoti u tim kućicama im i dalje obećavaju kule u vazduhu, povoljne kredite i ostale olakšice. Poneka životinja od tih olakšica dobije infarkt, ali ima još dosta ovaca za šišanje.
Najpovoljnija varijanta je kupovina kola na kredit... u stilu, kupiš jedan otplatiš dva, a zbog neplaćene tri rate, oduzmu ti kola. To je mnogo dobro jer imaš mogućnost da stalno voziš nova kola.
Povoljna je kupovina i stana, možda još bolja. Kupiš stan, otplaćuješ ga ti i tvoja pokolenja, i praunuk nema više problema. Ne znam samo šta se dogodi ako tvoj sin reši da se ne ženi??? Piše i to na ugovoru, ali tako sitno da običnim mikroskopom se ne vidi, a teleskop se u šumi pokvario...
I tako srećni ljudi u srećnoj šumi životare, a dokle će ne znam??? Možda neki baksuz dodje pa sve pokvari, počne da gradi fabrike, oživi poljoprivredu, navali na izgradnju kuća i puteva... i upropasti mir šumskim životinjama. Kako izgleda sada, neće skoro...

- 10:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.02.2011., subota

Srpski gulaš

Srpski gulaš
Popularni su recepti na netu, pa da ne budem izvan trenda, evo jedan. Nije nešto novo, svi ste ga kusali, ali nije loše da se potsetimo.
Uzeti jednog poštenog čoveka, nadje se , mada malo teže, ali nije ni „moralno“. Staviti ga na čelo nekog propalog preduzeća, ili dati mu da ga kupi po tržišnoj ceni u razmeri, vredi 10 miliona, on kupuje za 10 dinara.
Ostaviti ga da pokupi što se još pokupiti može ili da razbuca ono što ne može. Obavezno mešati na samom početku obećanjima o perspektivnom uspehu.
Posebno izabrati gomilu stručnjaka koji nisu uspeli u svom poslu, pa ih staviti odozgo da urede smernice napretka i uspeha. Njima kao začin dodati inflaciju i nedostatak osnovnih životnih namirnica.
Sve dobro promešati, a i ne mora, oni će se sami sjediniti u masu koja ni na šta ne liči, ali zato vodi ničemu.
Ne zaboravite da stalno naglašavate da oni u regionu ne umeju da kuvaju tako dobro kao vi, i zlurado se smejući sa naslovnica predvidite im da će njihove mešavine sigurno zagoreti... To gulašu daje poseban šmek.
Pazite da vam u gulaš ne upadne neki profesionalac koji zna svoj posao, to bi mogla biti katastrofa za vašu papazjaniju. Tešite se, mala je verovatnoća.
Sve stavite da se krčka dolivajući povremeno pretnjama ili ono što kažu, ludom radovanje. Sve to vežite za odredjeni rok, savetujem april, po pogućstvu, prvi.
Govorimo o gulašu, ne guraš ko kome stigne u stilu ja tebi, ti duplo meni.
Oguljen krompir, ne narod, aplaudiraće ako mu za dezert ponudite 1% crkavice, što će se odlično uklopiti sa povećanjem cena 40-60%
Skrećem pažnju, umereno dodajte začine, poreze i ostale namete, da ne dodje do eksplozije... Znam, vama neće biti ništa, dogovorićete se, ali to će baciti na vas pogrešan utisak da nite dobar kuvar.
Dobar tek...

- 09:54 - Komentari (3) - Isprintaj - #

18.02.2011., petak

Dvor i parovi

Dvor
Nacija se uzbudila!!
Dešava se nešto strašno!!
Trpeli smo nemaštinu, štrajkove, male plate, narkomane, pobune onih drugačijih od nas… Trpeli smo u stilu ništa nas ne može iznenaditi… Mislila sam jača sam od svih.
Ali…
Kako se izboriti sa tragedijom koja nam preti??
Kako, pitam ja vas??
U svim dnevnim novostima na naslovnim stranama udarna vest!!!
Avaj, aj, maj… Ma, nije maj, nego u sred februara kad mu vreme nije…
Hoće da ukinu Dvor I Parove.
Pitam ja sad vas, kako ukinuti dvor kad su se tek razbaškarili da nas zabave?? Kako smaknuti parove, pa čovek je društveno biće, da ne kažem, svako traži svoju polovinu jabuke. Sad možda je neka polovina crvljiva, ali jabuka je jabuka.
Nema veze što su nam deca na ulici umesto u školi. Kome je važno što kod doktora čekaš nekoliko meseci, ako ti baš nije neko zabio sekiru u glavu. Baš se lepo osećam dok štrajkuju policajci. To što neki nemaju plate po godinu dana, I što pred svaki ulazak u samoposlugu treba da uzmem umesto korpe sedative i nije neka vest.
Povikala bih : Hleba I igara, ali bojim se da me neko ne gadja bajatom veknom koju je kupio u doba Jure dok je hleb imao neku pristojnu cenu…



- 09:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.02.2011., četvrtak

Novinarka

Novinarka
Rešila ja da postanem novinar. Mlogo mi se dopada to zanimanje. Putuješ po svetu, blesiš koje kude I posle ti daju pare, a postaneš I slavam… Mnogo lepo.
Ako ništa ne vidiš da se dešava, nije tragedija, lepo prepišeš od onog ko je nešto video I čuo.
Lepo to i raduio Mileva, sve saznaš iz prve ruke, a nema veze ako nije iz prve…
Nisam mogla da se opredelim za koje novine da radim, pa sam svima poslala isti članak, a posle ću da se opredelim.
Mlogo poštovani, I poštovanke odrednice novina,
REvo da vi se javim sa nekoliko reči I urnebes vesti, pa vi to objavite, nemorlno na prvu stranu, tamo idu dosadne vesti, nago na onu što narod čita, gde su čituljei oglasi.
Elem jutros na pijaci sve po starom, samo cene po novom, da ne kažu da ne napredujemo, a kako napredujemo sve me stomak zaboleo… I u prodavnice one što se sve isto zovu, šećer, slatko da ti presedne, srećom svi sad kupuju keks, pa ne treba šećer. Ponudiš keks, je rod sex slaba vajda, neuhranjen narod pa ne ume… kažu treba neka igra pre rke koke, ali ja ne znam ni kolo, ove modern što se guraš u mraku a nešto tandrče rok rok, kao grok grok… u sav glas mi ne leže,obavezno me neko gurne I nagazi..
U mom bližem I širem okruženju, novosti koliko voliš,Komšinica sa petog sprata isprebijala onu iz prizemlja što ne zatvara vrata lifta, a ova se opravdava da zatvara, ali se zaglavljuje sa njenim mužem. Sad ko se kome zaglavio neznam, ali vi to sredite da bude svetski…
Ona komšinica što se nikom ne javlja dobila tablice, broj 99 DA, pa sad svi pitaju može li jevtinije I da li misli na EU ili dinare…
Biće još vesti, nabavila sam neku kafu koja ništa ne valja, pa ću da pozovem goste, dok se ne istroši, kafa, ne gosti…
Eto toliko, a vi pare pošaljite na moju adresu, to mi je mometalno važnije od objavljivanjajer se novčanik totalno ispostio.
Ako mi se ne dopadne da budem novinarka, tražiću neko drugo zanimanje.
I da se razumemo, ja oću da budem novinarka što piše, a ne ona što drži kiosk s novinu, veća plata
Ajd u zdravlje
Vita jela visok broj, šalji pare u odgovor
AnaM Pisac

ne znam da li da stavim u rubriku književnost, nebih volela da mi odmah štampaju knjigu, ali ne branim...
- 12:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

14.02.2011., ponedjeljak

Valentinovo je romantično, zar ne???

Dan zaljubljenih
Valentinovo ili sveti Trifun, kako ko voli.
Ja bih se opredelila za Valentinovo, romantiku, zvezdice, mesec i ostale tandrmoljce na nebu, ili cvetići, tulipani, leptirići, travica…
Kad razmislim, nije ni taj Trifun, zaštitnik vinara loš. Vince, može i neko presence, salatica… nije za bacanje.
Ko voli može i da kombinuje večerica, kamin, sveće, zaljubljeno gugutanje…
Sećam se prošle godine i mojih sličnih razmišljanja…

Onda je došao ON sa predlogom za Dan zaljubljenih
-Ićićemo u vikendicu na planini, skijaćemo, uvečer pucketanje vatre iz kamina i rećiću ti nešto važno…
Romantičan dan je počeo sa nekim krrr… krrr… u kolima koja nisu htela da upale jer ne vole sneg, led I ostale lepote zime. Blizu podneva su se ipak predala, uz pomoć nekih žica, i automobile koji je zaljubljeno gledao naša kola I dao svoju krv, to jest, struju našoj krntiji da krene.
Put je dobro prošao, samo nam je neki policaj održao bukvicu i uzeo neke bodove za gume koje su letnje. Ne znam kako mogu da u sred zime da budu letnje, ali on je to objašnjavao nekim nerazumnim jezikom. Za bodove nisam žalila ( muška strana je explodirala) ali me duša boli za 5ooo koje je uzeo ( mogla sam da kupim one crne visoke čizmice)
Od skijanja nije bilo ništa jer nismo poneli naše skije, a u vikendici nije bilo ništa sem sanki…
Ni sankanje nije loše, mislila sam sve dok nisam shvatila da I one traže komandiranje. Kako muški vole da drže dizgine, a sanke ih nisu imale, zabile smo se u jedan divan bor koji bi lepo izgledao okićen za božić, Novu godinu… Bor nas je mrko dočekao, zasuo snegom koji je bio zaledjen na njegovim iglicama, meni napravio čvorugu I definitivno završio sa našim skijanjem slomivši nam sanke.
Nema veze…sad idila uz kamin.
Ne znam kako su se grejali u srednjem veku uz kamin. Na slikama su svi nasmejani. Nagla sam se prema vatrici koja se razbuktala već posle dva sata . Ruke su mi se pržile, a ono mesto koje pristojan svet zove produžetak ledja, a svi ostali d… se zaledilo…
Drmnula sam čašu vima na eks ne primećujući da je ostatak od ko zna kad I da se pretvorilo u odično sirće…
Nećemo diskutovati o tome ko je zaboravio da ponese hranu I umesto nje poneo pecački pribor I da je najbliži restoran bio 20km.
Romantika je romantika… rekoh ja navukoh preko ćebeta I zavesu da se ugrejem… i šta li će biti ove godine???

SRETNO VAM VALENTINOVO

…a da ne zaboravi, ono što mi je rekao…ono važno…
Ja sam mislila, ženske će znati šta, za muške baš me briga, a on reče
-Eureka, pozvao me Žika na Jezero na pecanje …
Šta da vam kažem, možete da proverite, još je živ… nisam ga pridavila…
-

- 10:38 - Komentari (8) - Isprintaj - #

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (6)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (4)
Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (4)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (7)
Ožujak 2011 (11)
Veljača 2011 (10)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (5)
Srpanj 2010 (8)
Lipanj 2010 (14)
Svibanj 2010 (21)
Travanj 2010 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
  • Pišem sve što mi padne na pamet.
    Trudim se da budem duhovita... ponekad mi uspe... češće ostaje sve na trudu.
    Ko bude čitao, ako se takav nadje, proceniće...

Linkovi