marchelina

16.04.2011., subota

Tuci, samo tuci

Narod je s oduševljenjem dočeka nastup Keruma na splitskom prosvjedu (prenosim komentare čitatelja sa portala Slobodne Dalmacije):


"Kerume legendo svaka ti cast bez obzira kako si se obogatija, doli jugosloveni i banda komunisticka na celu s Josipovicen"


ali neki baš i ne:


"Koja ironija. Čovik koji se obogatija na humanitarnoj pomoći i nije vidija dana rata, viče na rivi živio Vranjo(čovik koj mu je omogučija bogačenje) i živija Gotovina(čovik koji je je ratova dok se on bogatija). Za umrit od smija. I primitivne budale i dalje piju ova sranja. U Hrvatskoj živi 80% primitivnih budala, zato nam i je ovako."



Na samom prosvjedu na rivi, naime, jedan je nesritnjak iz publike doviknija Kerumu da je đubre i da ide ća iz Hajduka


našto je Kerumu skočija živac (s tin ga je tija isprovocirat) pa je mućkoga provokatora nazva "urbanim Jugoslavenom", nakon čega je neki drugi urbani Jugoslaven sasvim neurbano skočija na binu da će ga tuć, našta se Kerum, dostojanstveno ka šta bi se od jednog gradonačelnika i očekivalo, krenija dakle s njim ruralno cipat.

Svako normalan inače razumi zašto je Kerum ovoga nazva "urbanin Jugoslavenom" - od davnina je poznato da je svako ko misli da Kerumu nije misto u Hajduku - Jugoslaven majkumu. I to urbani, šta je najgore. S obziron da Torcida takoreć jednoglasno podržava Kerumov odlazak iz Hajduka, ne triba bit puno pametan pa zakjučit da nan je Torcida u stvari cila urbano Jugoslavenska. Ne bi me uopće začudilo da uskoro krenu sa zahtjeviman da se ubuduće prije svake Hajdukove utakmice svečano izvodi jugoslavenska himna, ali u rap-verziji, tako da i ona bude urbana.

Nisan sigurna da nan gradonačelnik uopće zna šta riječ "urbano" znači, ali ima bit da ju je negdi čuja i svidila mu se, pomislija je da bi bilo zgodno da je, ka gradonačelnik, koji put i upotrijebi. Koji put će možda i falit, koji put će kad mu Nevenka u Banovini poželi dobro jutro i zapita ga "Kako si mi jutros" odgovorit "A evo, urbano, jebaji ga", ali koji put će i pogodit, šta ima veze.

Gradonačelnik je još urbi et rurbi obznanija da sve ovo ""iđe u smjeru prema trečoj jugoslaviji" , našta se okupljena gomila obredno užasnila i prikrstila domoljubnin rukama triputa po cilome tilu. Iz Banovine će pretpostavjan uskoro bidnin komunalcima stić naputak da se iz grada uklone svi nazivi bilo čega šta počinje sa slovon "J", pa će se recimo u mesnicama odsada prodavat "Unetina", dječje jaslice će postat "Aslice", putovat ćemo u "Elsu" na Hvaru, Adrolinijin trajektiman, a Kerum, ki pravi unačina, neće štedit ni sebe pa ćemo patike i bilu tekniku ubuduće kupovat u "Okera".

Isto tako, od ovoga prosvjeda, ona najgora splicka kletva "Dopala te Šolta" preformulirana je u "Dopala te urbana sredina", a u ekstremnim slučajevima i njen najokrutniji oblik - "Dabogda ti dica bila urbana".

Bogami, ako bude po Kerumovu, i ona operet'na "Kamila Urbana" neće se majci više izvodit u splickome teatru.


U skladu sa dignitetom domovinskog rata, a s namjerom da ubijede svit da određene akcije tijekom Domovinskog rata NISU bile zločinački pothvat, pojedini čitatelji Slobodne su taj stav potkrijepili komentarima tipa:


"SAMO MR.TAV SRBIN JE DOBAR SRBIN"


"j.ebate, koliko gube danas na portalu, eee da je NAS PRVI PREDSJEDNIK DR. FRANJO TUDJMAN ZIV, NEBI SE ZA OVU GUBU NI ZNALO, ma doci ce sve opet na svoje."


"mamu van j***** sta pisete protiv Gotovine da nije njega i takvih sad nebi bili zivi, covika koji je ranjen vodija napade Hrvatske vojske , bando jugoslovenska, pa kako cemo mi naprid pogledaj koliko je kukolja jos u nasoj drzavi, to ti moj Franjo jedino zamjeran sta si sta na granicama sta nisi podavija sve do bugarske i rumunjske a i ove izdajice i maloumnike u nasoj drzavi...Kerume legendo svaka ti cast bez obzira kako si se obogatija, doli jugosloveni i banda komunisticka na celu s Josipovicen"


"J.E.B.E.M. Sudce ,Haag ,Mesića , Josipovića , mrtvog Račana,svu udbu ,lopove ,prevarante ,izdajice ,posebno J.E.B.E.M. sve Srbe po spisku , kao i manjine što hodaju Hrvatskom i pišu po našim stranicama, YOU ARE ALL STINKING PEACE OFF FUCKING SHIT.

ZA DOM SPREMNI"


i stvarno ne znan zašto im se ne viruje, kvragu.

I tako, komentari su živopisni. Dođe jedan Splićanin i kaže "Gotovina je u Francuskoj bio osuđen zbog otmice nekog starca i pljačke zlatarnice". Onda neki drugi Splićo njega nazove četnikom i Jugoslavenom. Onda dođe neki srpski komentator/provokator pa se zakrve svi međusobno i spominju si majke četničke ustaške fašističke komunističke partizanske feminističke i nadrealističke. Gotovina tu više uopće nije ni bitan, ali u njegovo ime se pišu sve te gadarije. Šta ćeš, ovi zaborave popit tablete i eto ti skandala.


Dakle, gradonačelnik jednog hrvatskog grada, nasred bine nazove jednog Splićanina "urbanim Jugoslavenom", potom se sa istim potuče, i gomila ne poduzme ništa. Zašto?


Pa zato, jebiga, jer je Kerum zapiva "Zovi, samo zovi". Ma da je nasrid rive primlatija i više građana Splita, pa da su ti građani čak bili i branitelji, opet niko ne bi reagira. Zašto?

Jer je Kerum zapiva "Zovi, samo zovi".


Svaki branitelj bi pritrpija takvo nasilje i ponižavanje, pod uvjetom da mu, dok ga mlatiš, pivaš "Zovi, samo zovi", jer pivanjem dotične pisme dokazuješ da poštuješ dignitet Domovinskog rata i da voliš branitelje. Ko u TO posumnja, nije ništa drugo doli obični urbani Jugoslavenčina.





p.s. jedan komentar

<< Arhiva >>