Moguća nominacija za Grammy

DVD 'The Confessions Tour' je ušao u uži izbor za Grammy nominaciju Best Long Form Music Video. U listu spadaju izdanja s jednim ili više video zapisa, a trenutno ih je na listi 158. Nominacije će biti objavljene 6. prosinca, a Grammy Awards će se održati 10. veljače u Staples Center u Los Angelesu.

Madonna je 1992. osvojila Grammy za Best Long Form Music Video zahvaljujući turneji 'Blond Ambition'. Također njezin dokumentarac 'I'm Going To Tell You A Secret' je bio nominiran u spomenutoj kategoriji.




Dvije Arion nagrade

Madonna je osvojila dvije nagrade na ovogodišnjoj dodjeli grčkih glazbenih nagrada 'Arion', kojeg nazivaju i grčki Grammy. Iako je album izašao 2005., osvojio je nagradu za najbolji album, a 'Hung Up' za najprodavaniji singl.

Supružnici Ritchie u šetnji Sunset Boulevardom

29.10. - Madonna i njezin suprug Guy su u ponedjeljak šetali ulicom Sunset Boulevard (Los Angeles) dok su ih pratili paparazzi. Paparazzi su je upitali što će obući za Noć vještica, na što je Guy rekao da nije raspoložena za razgovor s njima.















Gaultier u krevetu s Madge

Madonnin veliki prijatelj i poznati kreator, Jean Paul Gaultier na pitanje da li bi htio imati sex s Madonnom, odgovorio je: "Da, kao i mnogi gay muškarci. Volio bi ako bi ona na to pristala." Također je dodao da je Madonna jedina ženska osoba s kojom bi pošao u krevet. Contact Music

31.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Jennifer govori o Madonni

Jennifer Lopez je za talijansko izdanje časopisa Rolling Stone dala intervju u kojem je između ostalog spomenula i svoju inspiraciju Madonnu. Rekla je: "Inspirirana sam Madonnom, ona je za moju generaciju prava pop zvijezda. Madonna je žena koja je uvijek ispred svih i prava trendseterica."







Novosti od Music Weeka-a

Britanski časopis Music Week je objavio kako će Madonnino posljednje izdanje za izdavačku kuću Warner Bros. biti kompilacija najvećih hitova sa tri CD-a koja će zaokružiti njenu 25. godišnju glazbenu karijeru. Kompilacija će izaći iduće godine, kao i novi studijski album koji dolazi na proljeće. Spomenuli su da se prva kompilacija 'The Immaculate Collection' prodala preko 30 milijuna primjeraka širom svijeta. Novi studijski album za izdavačku kuću Live Nation će izdati za tri godine.

Mogući remixi za Best Of Remixes

Prema jednim izvorima, ovi remixi će se naći na albumu Best Of Remixes koji treba da izađe iduće godine.

Madonna - Hollywood (Blow Up Mix )
Madonna - Get Together (S-Man's Fired Up Remix)
Madonna - American Life (Layo & Bushwaka Mix)
Madonna - Sorry (Martijn Ten Velden Remix)
Madonna - Jump (Stephan Grondin Stereo Mix)
Madonna - Forbidden Love (Peter Rauhofer Forbidden Club)
Madonna - Love Profusion (John Creamer & Stephane K Remix)
Madonna - Future Lovers (Peter Rauhofer Reconstruction)
Madonna - Hung Up (Ralphi Rosario Remix)
Madonna - Vogue (Tracy Young's Aditude Mix)
Madonna - Erotica (Peter Rauhofer Anthem)
Madonna - Deeper And Deeper (David Morales Mix)
Madonna - Secret (Paul Oakenfold Remix)
Madonna - Bedtime Story (Victor Calderone Club Mix)
Madonna - Frozen (Sebastian Leger Remix)
Madonna - Ray Of Light (Axwell Remix)
Madonna - Skin (The Collaboration Mix)
Madonna - Music (Kobbe & Austin Leeds Remix)
Madonna - Don't Tell Me (Starkillers Remix)
Madonna - Impressive Instant (Rauhofer's Universal Club Mix)

- Jump (Stephan Gordin Mix)
- Sorry (PSB Minimal Mix)
- Jump (Misshapes Mix #2)
- Hollywood (Blow-up Mix Edit)
- Sorry (Hamel Radio Mix)
- Deeper and Deeper (David's Classic 12" Mix)

NipTuck/Blond Ambition

Zvijezda serije 'Nip/Tuck', Kelly Clarson je u nedavnom intervjuu usporedila napade na seriju 'Nip/Tuck' s Madonninom turnejom 'Blond Ambition'. Udruga Parents Television Council govori kako je spomenuta serija puna seksualnih eksplicitnih scena i nasilja, dok je Vatikan pozivao na bojkot Madonnine turneje 'Blond Ambition'.

"Kada čujem takve stvari, sjetim se što je Madonna rekla kada su napadali njenu Blond Ambition turneju. Madonna je rekla - 'To ne promovira način mog života, ono ga opisuje. Publika je tu da daje svoje zaključke.' To je najbolji način kako opisati seriju 'Nip/Tuck', bizarna je ali i istinita." - govori Kelly.

29.10.2007. · Ostavi komentar (4) · Isprintaj · #

Live Earth CD/DVD

Datum izlaska posebnog izdanja CD/DVD koncerta Live Earth je pomaknut za 4. prosinac. Na CD-u se nalazi Madonnina izvedba uživo 'Hey You', a na DVD-u nastup 'La Isla Bonita' s grupom Gogol Bordello.

Novosti oko ljetne turneje!

Madonna i njena ekipa ovih dana vode pregovore oko mogućih datuma za ljetnu turneju i dvorane u kojima će nastupati. Madonna će nastupati u gradovima koji ponude najbolju produkciju i promet karata i sve ostalo vezano za održavanje koncerata. Najvjerovatnije, Madonna će na idućoj turneji nastupati samo na stadionima. Moguće je da će turneja započeti prvo u Europi, a ne u Americi kao na prošlim turnejama.

Iako je Madonnina glasnogovornica opovrgnula glasine oko proslave 50. rođendana tijekom turneje, postoji mogućnost da se ta velika proslava dogodi i to u njujorškom Central Parku. Priča se kako će taj rođendanski koncert prenositi najveće svjetske TV stanice, a također će se naći i u DVD izdanju.



Guy o posvajanju i Madonninoj glazbi

Madonnin suprug Guy po prvi put je javno progovorio za Daily Mail o posvajanju dječačića Davida. "Nismo odavno pričali o Davidovom posvajanju. U mjesecu kada je počeo taj proces razgovarali smo o tome. Od tada to više nismo spominjali, on je dio naše obitelji."

Kako Guy govori, nije ljubitelj pjesama koje stvara njegova supruga. "Da budem iskren, ne sviđa mi se pop glazba, to je suprotno od onoga što slušam. Obožavam irske narodne pjesme. Znam da će svi biti iznenađeni kada kažem da mi se ne sviđaju Madonnine pjesme."

26.10.2007. · Ostavi komentar (4) · Isprintaj · #

Filth And Wisdom news

Britanski glumac Richard E. Grant je dao intervju za web stranicu ITN.co.uk u kojemu je pričao o svojim idućim projektima. Richard E. Grant glumi u Madonninom filmu 'Filth And Wisdom' koji bi trebao izaći početkom iduće godine.
"Glumim slijepog pjesnika, ali moja uloga je bazirana na Madonninog učitelja plesa. Madonna pokreće čitavu ekipu kao što možete očeivati, odlična je kao režiserka." - govori Richard E Grant.

Postoje glasine da će film 'Filth And Wisdom' imati premijeru na Sundance Film Festivalu iduće godine.

Novosti oko novog albuma!

Madonnin album za američko tržište izlazi 11. ožujka iduće godine, ali datum će se sigurno promijeniti kao i naziv albuma koji trenutno nosi ime 'Connextion'.

U album je do sada ubačeno 12 pjesama, a pjesma 'The Beat Goes On' (feat. Pharrell Wiliams) koja ja procurila na internet zapravo nije demo snimak nego završena verzija. Prije nekoliko dana sam objavio da se pjesme koje je producirao Pharrell Wiliams neće naći na albumu.

Na albumu pored ostalih pjesama će se nalaziti balada koja podsjeća na pjesmu 'Promise To Try', ali ne govori o smrti nego o rođenju. Postoji jedna pjesma koja ima jedan jaki techno zvuk, bez ikakvih drugih melodija.

25.10.2007. · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

G-A-Y Awards 2007

Fanovi mogu nominirati Madonnu za G-A-Y Awards 2007. u bilo kojim nominacijama - G-A-Y FAV Female Singer of the Year, Sex Goddess, Best Single... Dodjela nagrada istoimenog kluba će se emitirati na britanskom programu Sky One 1. prosinca. Madonna je 2005. nastupala u G-A-Y klubu i napravila odličnu atmosferu.
Glasajte na www.g-a-yawards.co.uk.



Who is pop's biggest diva?

The Sun je na web stranici objavio anketu 'Who is pop's biggest diva?' na kojoj se nalaze Beyonce, Christina Aguilera, J-Lo, Madonna, Mariah Carey i Spice Girls. www.thesun.co.uk/sol/homepage/woman (kliknite na vote now)


24.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

It's Madonna, bitch

Mladi producent Nate 'Danja' Hills je oduševljen pjesmama koje je producirao za Madonnin novi album. "Pjesme su lude i zabavne, s prizvucima hip hopa uz koje će te non-stop plesati." - govori Danja.

Trajno skrbništvo pet mjeseci ranije

Kako piše britanski tabloid The Sun, Madonna će dobiti trajno skrbništvo nad Davidom Bandom pet mjeseci ranije, točnije u travnju iduće godine. Madonna bi trebala otputovati u Malawi idućeg mjeseca kako bi taj proces privela kraju.

Best music video of all time

Britanski časopis The Sun je objavio rezulate ankete 'Najbolji spot svih vremena' koji je sam vrh zauzela legendarna grupa Queen s spotom Bohemian Rhapsody, a Madonna se nalazi na poslijednjem mjestu.

1. Queen, Bohemian Rhapsody
2. Michael Jackson, Thriller
3. Justin Timberlake, Cry Me A River
4. OK Go, A Million Ways
5. A-Ha, Take on Me
6. Robert Palmer, Addicted to Love
7. Sinead O’Connor, Nothing Compares 2 U
8. REM, Losing My Religion
9. Christina Aguilera, Dirrty
10. Madonna, Like A Prayer

22.10.2007. · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

Najdraža pjevačica MTV EMA

Na ovom linku možete glasati za vašu najdražu dobitnicu Best Female na MTV Europe Music Awards-u.

- Alanis Morissette
- Bjork
- Britney Spears
- Christina Aguilera
- Janet Jackson
- Jennifer Lopez
- Madonna
- Mariah Carey
- Shakira



Stiže nova verzija Sing...

Annie Lennox, koja je snimila pjesmu 'Sing' sa 23 izvođačice uključujući i Madonnu, je na svom blogu napisala da snima novu verziju pjesme 'Sing'. "Kada sam bila u Los Angelesu odlučila sam da snimim novu verziju pjesme 'Sing' koja će se jako razlikovati od one sa albuma. Baš sam htjela da pjesma 'Sing' bude u takvoj verziji. Pjesmu ćete moći poslušati idućeg mjeseca."

LA pics

- Posjeta Kaballah centru, 20.10.



21.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Album ipak izlazi...

Madonnina glasnogovornica Liz Rosenberg je otkrila neke novosti u vezi albuma i nove kompilacije hitova. Novi album će izaći u ožujku iduće godine, a treća kompilacija hitova početkom 2009. godine.

Instrumental Madonnine nove pjesme!

Izašao je jedan dio instrumentala Madonnine nove pjesme. Ne zna se o kojoj je pjesmi riječ ali zvuči jako r'n'b!

- http://rs126.rapidshare.com/files/62124779/m_-_demo.mp3 [2.4 MB, 3:23]

Inspiracije JLo

Jennifer Lopez za časopis 'Time' je dala intervju u kojem su između ostalog upitali koji su njeni uzori, Jennifer je odgovorila: "Najviše me inspiriraju izvođači čiji je stil drugačiji od mog, kao Tina Turner, James Brown, Michael Jackson, Madonna i Janet Jackson."

19.10.2007. · Ostavi komentar (13) · Isprintaj · #

Rapino's confessions

Direktor izdavačke kuće Live Nation Michael Rapino je javno otkrio neke informacije oko izdavanja Madonninih albuma i svjetskih turneja. Madonna će morati izdati minimalno 3 studijska albuma u 10 godina, koliko traje ugovor. Također Madonna će u idućih 10 godina održati četiri svjetske turneje! Rapino je spomenuo da će se jako puno ulagati u uspjeh Madonninih albuma a posebno turneja. Prvi album za Live Nation će izdati za najmanje dvije do tri godine a uz to će i održati svjetsku turneju.

O Madonninom odlasku u Live Nation, iz Warner Bros.-a su izjavili: "Želimo poželjeti Madonni sreću za njene iduće planove. Ona je bila naš najznačajniji izvođač. Jako smo uzbuđeni što ćemo izdati njen novi album iduće godine. Također smo počašćeni njenim pločama kroz punih 25 godina. Madonni se želimo zahvaliti na kvalitetnom i uspješnom partnerstvu."

Novosti oko albuma

Madonnin novi album još nije završen a nisu ni odabrane pjesme za tracklisting. Neke snimljene pjesme će se izbaciti s albuma a izvori govore da se radi o pjesmama koje je producirao Pharrell Wiliams, tako da će Madonna ponovo odlaziti u studijo. Što se tiče turneja, bit će manje datuma ali koncerti će se održavati u većim dvoranama. Madonna će vjerovatno održavati koncerte u Americi na stadionima.

Kylie Alone Again By Madonna

Na ovom linku možete skinuti klip pjesme Kylie Minogue 'Alone Again' koju je producirala Madonna. Više o tome pročitajte u prošlom postu.

- http://www.sendspace.com/file/t88prg

Top 5 Unsexiest Women

Madonna se nalazi na 4. mjestu Hollyscoop-ove top 5 liste najmanje seksipilnih žena showbiznisa.



5. Britney Spears
Why She´s Unsexy: Less than five years ago, Britney had a python wrapped around her well-toned torso onstage at the VMAs. Since then, she´s lost the ability to perform, but gained two kids, two useless ex-husbands, and about 23 pounds of Funyun pudge.


4. Madonna
Why She´s Unsexy: After building a personal fortune on Top 40 pornography, Madonna traded pioneering sexuality for, like other old Jewish women, self-righteous bellyaching and rapid postnuptial deterioration. Combine a Paris Hilton-like pet accessorizing fetish only for dirt-poor foreign babies with a mug that looks Euro-sealed to her skull, and you´ve got Willem Dafoe with hot flashes.


3. Sandra Oh
Why She´s Unsexy: The only thing worse than a show about doctors is a show about sappy chick doctors we´re forced to watch or else our girlfriends won´t have sex with us. We´re holding Dr. McSkinny, with her cold bedside manner and boyish figure, personally responsible.

2. Amy Winehouse
Why She´s Unsexy: When we first heard this chick boast about her reluctance to go to rehab we thought, Now there´s a girl we can party with! But upon beholding her openly hemorrhaging translucent skin, rat´s nest mane and lashes that look more like surgically attached bats, we were the ones screaming, “Nooo, nooo, nooo!”

1. Sarah Jessica Parker
Why She´s Unsexy: How the hell did this Barbaro-faced broad manage to be the least sexy woman in a group of very unsexy women and still star on a show with “sex” in the title? Pull your skirt down, Secretariat, we´d rather ride Chris Noth.

18.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Madonna započela partnerstvo s Live Nation!

Predsjednik i izvršni direktor diskografske kuće Live Nation, Michael Rapino je danas zvanično potvrdio da je Madonna ušla u partnerstvo sa njima i da je postala član Artist Nation Division-a.Također je dodao : "Naše partnerstvo je odlučujući trenutak u povijesti glazbe. Oduševljen sam što se Madonna, koja je također i dioničar u našoj tvrtci, priključila kreiranju novog poslovnog modela za našu industriju."

"Po prvi put u mojoj karijeri, način na koji moja muzika može doprijeti do fanova je neograničen. Nikad nisam željela biti bilo čim ograničena, a sa novim partnerima mogućnosti su beskrajne. Tko zna kako će moj album biti distribuiran u budućnosti? To što je zanimljivo u ovom dogovoru je da je sve moguće. Live Nation mi je ponudio pravo partnerstvo, a nakon 25 godina u showbussinesu, mislim da to zaslužujem." - s oduševljenjem je izjavila Madonna.

Prvo partnerstvo te vrste između Madonne i Live Nationa uključivat će širenje Madonninog branda, nove studijske albume, turneje, prodaju, fan club/web site, DVD-ove, TV i filmske projekte vezane uz njenu glazbu i reklamiranje.

Madonnin menadžer Guy Oseary je izjavio kako je sretan da radi s Madonnom više od polovine svog života, kako ga je uvijek ohrabrivala da pomjera granice da bi dosegao puni potencijal. Angela Becker, Madonnina asistentica je izjavila: "Partnerstvo i vizija koju su nam predstavili Artist Nation division i Live Nation su me uvjerili da je to idealan dom za Madonnu. Sa velikom vjerom i optimizmom smo krenuli dalje."

U svezi s njenim radom sa sadašnjom diskografskom kućom Warner Bros., s kojom je još veže ugovor, Madonna je prokomentirala: "Moje vrijeme provedeno u Warner Brosu je bilo sjajno. Cijenim njihov rad i odnose koje sam izgradila tijekom godina u Americi i svijetu. Za Warner Bros. izdajem studijski album slijedeće godine i jako sam uzbuđena zbog toga."

Youtube covers

Na ovim linkovima možete pogledati odlične obrade fanova Madonninih hitova u acoustic verziji.

Crazy For You:
- http://www.youtube.com/watch?v=e1w7ZHQOq-Y
- http://www.youtube.com/watch?v=AyDTGNIS71o

Get Together:
- http://www.youtube.com/watch?v=gfQPsiozK-0

Steven Klein o suradnji s Madge

Svjetski poznati fotograf i režiser Steven Klein je za New York Daily News govorio o suradnjama s poznatim ličnostima. "Za Tom Cruisea sam uradio photoshop za 'W' časopis. Bilo je naporno raditi s njim, jedno neprijatno iskustvo. S Madonnom uvijek nađem zajednički jezik. Kada nešto zamisli to i ostvari. " - govori Klein.









Pjesma za Kylie

Madonna i Rick Knowles su 1998. producirali pjesmu 'Alone Again' za Madonnin album 'Ray Of Light'. Pjesmu su izbacili iz trackliste pa su je poslali pjevačici Kylie Minogue za njezin album 'Fever'. Pjesma 'Alone Again' nije bila ubačena u Kylien spomenuti album niti je bila b-side njezinom singlu 'Come Into My World'. Pjesma je napokon dobila svoje mjesto u Kylienom dokumentarcu 'White Diamond'. U odjavnoj špici dokumentarca Kylie se zahvaljuje Madonni na pjesmi.











* Ne zaboravite glasati za najbolju sliku i pjesmu za mjesec rujan!

16.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Nate 'Danja' Hills potvrdio suradnju s Madonnom

26-ogodišnji producent Nate 'Danja' Hills je za Wall Street Journal potvrdio suradnju s Madonnom za njen novi album koji bi trebao izaći u veljači iduće godine. Nate 'Danja' Hills je opet započeo zajedničku suradnju s popularnim producentom Timbalandom jer će zajedno raditi na Madonninim novim pjesmama. Nate 'Danja' Hills je producirao par pjesama za novi album Britney Spears uključujući i njen povratnički singl 'Gimme More', također je poznat po suradnjama s Nelly Furtado, Justin Timberlakeom, Jennifer Lopez i ostalima.

Blender magazine's 50 Worst Songs Ever

Blender časopis je objavio u novom izdanju 50 najgorih pjesama ikada u povijesti glazbe. Madonnina pjesma 'American Life' koja je izazvala pažnju kontroverznim spotom se nalazi u top 10 i to na 9- mjestu. Cijelu listu pogledajte http://www.blender.com/guide/articles.aspx?id=819.

#9 AMERICAN LIFE - MADONNA
“American Life” 2003
Desperately seeking…contemporary relevance

On which Madonna updates the “Material Girl”–era satire of commercialism and spiritual emptiness — but this time, she does it with what is hands-down the most embarrassing rap ever recorded. Nervous and choppy, she makes Debbie Harry sound as smooth as Jay-Z. The only thing worse than shouting “soy latte”? Rhyming it with “double shot-ay.” The rhymes don’t kick in for a full three minutes, but the song — propelled by a constipated digital beat and some bungled musings on celebrity culture — stinks the whole way through.

Worst Moment After rapping, Madonna sings, “Nothing is what it seeeems” in a manner drained of all profundity.


Lolina proslava rođendana

Madonna je jučer doputovala u Los Angeles, gdje je njena kćerka Lourdes proslavila svoj 11. rođendan. Kao rođendanski poklon Madonna je odvela svoju kćerku na spa tretman lica i tijela u Shutters Holes Spa i s njima je bila Lolina najbolja prijateljica. Kasnije su tri cure večerale u restoranu 'Il Ristorante de Georgio Baldi'.





*Ne zaboravite glasati na anketi i dati svoj glas u prošlom postu!

15.10.2007. · Ostavi komentar (8) · Isprintaj · #

Došao je kraj Madonninom fan klubu ICON?

Urednici Madonninog fan klub časopisa 'ICON' i istoimenog fan kluba će uraditi tri časopisa 'ICON' čak do kraja godine, što sigurno znači da su posljednji jer nikad prije nisu objavljivali više časopisa u jednoj godini. Čak prema riječima urednika časopisa 'ICON' i 'ICON DIGITAL MAGAZINE', ova tri posljednja časopisa će biti drugačija od prošlih, s boljim sadržajem i novim stvarima.

S druge strane, izdavačka kuća Live Nation želi ukinuti dugogodišnji Madonnin fan klub 'ICON' i kreirati novi i mnogo kvalitetniji. 'Concert Promoter', u sklopu s Live Nation, namjerava uraditi reklamu za novi Madonnin fan klub. Live Nation će se pobrinuti oko zarađivanja svake Madonnine turneje na razne načine, čak imaju ideju da se koncert prenosi uživo preko najvećih svjetskih televizijskih stanica za koje gledanje bi televizija i gledatelji plaćali.

New York pics

- 11.10. - Madonna je provela popodne u društvu svojih prijatelja Ashtona Kutchera i Demi Moore u 'Kaballah' centru, kojima su se pridružili i drugi pripadnici Kaballe



- Također je i bila Madonnina bivša najbolja prijateljica Sandra Bernhard s svojom kćerkom, je li neprijateljstvu došao kraj?


- 12.10. - Najmlađi Ritchie na Manhattnu s dadiljom


Novosti o dokumentarcu 'I Am Because We Are'

Dokumentarac 'I Am Because We Are' nije jedini dokumentarac koji je sniman u Malawiji. Poštoji još jedan kojeg je snimila američka režiserka, pripadnica sekte Kabbalah u kojoj je i Madonna. Režiseri dokumentarca 'I Am Because We Are' su Madonna i Nathan Rissman koji su na njemu radili nekoliko mjeseci. Nathan Rissman dobro poznaje državu Malawi, pa je Madonni pomogao oko dokumentarca.

Madonnine zabilježene posjete s svojom obitelji u toj državi će biti prikazane u dokumentarcu, Madonna također u filmu vodi govor i objašnjava neke situacije. Film je u crno-bijeloj boji i traje oko 100 minuta. Dokumentarac neće imati premijere u svjetskim kinima. Više o dokumentarcu pročitajte u prošlom postu.

Glasanje - rujan

Znam da "malo" kasnim s glasanjem, ali šta je tu je... Glasajte za vašu najdražu sliku i pjesmu koju su odabrane za mjesec rujan.

- Forbidden Love, fotograf Helmut Newton, 1990.
- Geisha, fotograf Patrick Demarchelier, 1999.
- Sex And The City, fotograf Steven Meisel, 1984.
- Cowgirl, fotograf Jean Baptiste Mondino, 2000.



- Live To Tell (1986.) http://www.youtube.com/watch?v=augaF7IdrW0
'Live To Tell', prvi singl sa Madonninog najuspješnijeg studijskog albuma 'True Blue0 iz 1986. Ovu predivnu baladu 'Live To Tell' su napisali i producirali Madonna i Patrick Leonard, tvorac njenih najvećih hitova. Nakon imidža Boy Toy, za 'Live To Tell' možemo reći da je prva Madonna pjesma koja ju je učinila ozbiljnom umjetnicom. Pjesma je napisana za film 'At Close Range' u kojem glumi njezin bivši suprug Sean Penn. Pjesma govori kako preživiti i nositi se sa neočekivanim mračnim situacijama u našem životu. 'Live To Tell' je jedna od Madonninih najbolje napisanih pjesama ikada. 1996. na Oprah Show-u, Madonna je rekla da je 'Live To Tell' njena najdraža pjesma ikada koju je snimila. Kada je singl izašao, kritičari su 'Live To Tell' proglasili krunom Madonnine karijere. Spot za 'Live To Tell' je sniman u Los Angelesu pod palicom Jamesa Foleya. Pošto je 'Live To Tell' glavna pjesma filma 'At Close Range', u spotu su ubačene neke scene iz tog Sean Pennovog fijaska dok Madonna samo pjeva ispred mračne podloge. Singl je izašao 26. ožujka i postao Madonnin #1 svjestki hit. Singl je zauzeo veoma dobra mjesta na svjetskim top listama - #1 (1 tjedan) u Americi, Euro Top 20 #1 (8 tjedana), #1 (5 tjedana) u Kanadi, #1 (3 tjedna) u Japanu, #1 u Italiji, #1 u Meksiku, #1 (4 tjedna) u Brazilu, #2 u Velikoj Britaniji... Singl je prodan u preko 2 milijuna primjeraka. Madonna je 'Live To Tell' izvodila na svoje tri svjetske turneje - 'Who's That Girl', 'Blond Ambition Tour' i 'Confessions Tour'. Pjesmu 'Live To Tell' možete naći na Madonninom studijskom albumu 'True Blue', kompilaciji hitova 'Immaculate Collection' i kompilaciji balada 'Something To Remember'. 1987. Madonna je osvojila nagradu 'ASCAP Pop Music Award' za najbolji tekst pjesme - 'Live To Tell'.

- Don't Cry For Me Argentina (1997.) http://www.youtube.com/watch?v=DdD3MUFKleQ
'Don't Cry For Me Argentina', drugi singl sa multiplatinastog soundtracka 'Evita'. Tekst pjesme su napisali Andrew Lloyd Webber i Tim Rice, a producirali Nigel Wright, Alan Parker, Andrew Lloyd Webber i David Caddick. Izdavačka kuća Warner Bros. nije bila zadovoljna sa odabirom singla, smatrajući da neće uspjeti pored tadašnjih hitova od No Doubta, Toni Braxton, Elthona Johna i drugih. Singl je izašao početkom 1997. i jako dobro prošao na top listama. Na Euro top 20 se zadržao na #1 dva tjedna, u Kanadi na #1 šest tjedana, u Francuskoj na #1 četiri tjedna, u Japanu #1 - tri tjedna, U Velikoj Britaniji je zauzeo #3, Nizozemskoj #4, Španjolskoj #1, Italiji #2, Njemačkoj #3, SAD-u #8, Brazilu #1... Madonna prije izdavanja singla je snimila i brzu verziju 'Don't CrY For Me Argentina - Miami Mix Edit' koja se nalazi na CD singlu. 'Don't Cry For Me Argentina' su obrađivale mnoge zvijezde i postala je najpoznatija pjesma iz mjuzikla. Zahvaljujući Madonninoj izvedbi, pjesma je postala jedna od najslušanijih pjesama iz mjuzikla. Za spot je preuzeta scena iz filma, u kojoj Madonna pjeva svom narodu na balkonu predsjedničke rezidencije Casa Rosadi u Buenos Airesu. Eva Peron je na Casa Rosadi u Buenos Airesu održavala govore svom narodu, Madonna je morala pridobiti pristup toj građevini za film pa je čak imala sastanak sa tadašnjim argetinskim predsjednikom. Na kraju joj je odobrio, ali ne i stanovnici Argentine koji su po ulicana Buenosa Airesa pravili grafite 'Eva je svetica, Madonna je kurva'. Bilo kako bilo, Madonna je snimila spomenutu scenu bez ikakvih problema. Na 'Blockbuster Entertainment Awards-u' 1998., 'Don't Cry For Me Argentina' je Madonni donijela nagradu 'Best Song'. Na turneji 'Drowned World' 2001. preuzeta je melodija 'Don't Cry For Me Argentina' za uvodni dio showa 'Latino'. 'Don't Cry For Me Argentina' možete naći na soundtracku istoimenog filma 'Evita' i drugoj kompilaciji hitova 'GHV2'.

- Dress You Up (1985.) http://www.youtube.com/watch?v=WEO7CNByPC4
'Dress You Up', Madonnin četvrti singl sa multiplatinastog albuma 'Like A Virgin'. Tekst pjesme su napisali Peggy Stanziale i Andrea LaRusso, a producirao ju je Nile Rodgers. 'Dress You Up' je pjesma sa ubrzanim dance temptom, koja je prikazana kao metafora između mode i sexa. Udruga 'Parents Music Resource Center' je smatrala da je tekst vulgaran, tako da ju je uzvrstala u 15 pjesama koje bi trebale imati cenzuru. Drugima je to bilo smiješno, Madonna, Cindy Lauper, Prince, koji su bili "žrtve" PMRC-a, nisu se zamarali što jedna udruga kaže o njihovim pjesmama. 'Dress You Up' zasigurno spada u najdraže pjesme kod fanova. Spot za 'Dress You Up' nije sniman, nego je režiser Danny Kleinman upotrijebio za spot nastup sa turneje 'Virgin Tour'. Spot je bio nominiran na Video Music Awardsu za Best Choreography, Best Editing i Best Cinematography. Singl je zauzeo jako dobra mjesta na svjetskim top listama. 5. mjesto je zauzeo u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Nizozemskoj, Kanadi, #2 u Španjolskoj, #6 u Japanu, #6 na Euro Top 20... Madonna je 'Dress You Up' izvela na svojim prvim turnejama 'Virgin Tour' i 'Who's That Girl Tour'. Za 'Re-Invention' turneju Madonna je uradila novu verziju, ali tijekom proba, Madonna i režiser turneje Jamie King su odlučili da je zamijene sa 'Material Girl'.

- Nothing Really Matters (1999.) http://www.youtube.com/watch?v=VZMSa-vOILk
'Nothing Really Matters', dance pjesma sa Madonninom multiplatinastog albuma 'Ray Of Light'. Tekst 'Nothing Really Matters' su napisali Madonna i Patrick Leonard, a za house beat su zaslužni Madonna, William Orbit i Marius De Vries. Madonna u pjesmi govori kako je rođenje kćerke Lourdes učinilo ostale stvari manje bitnijim i da je ljubav sve što trebamo. Pjesma je izašla kao peti ujedno i posljednji singl sa albuma 'Ray Of Light'. Singl je izašao 1999. na proljeće sa b-side 'To Have and Not to Hold', što je značilo godina dana nakon objavljivanja albuma. Sigurno zbog kasnog izadavanja singla, singl nije zauzeo baš sjajna mjesta na svjetskim top listama. Čak i odličan nastup na Grammy Awards-u nije pomagao da se singl popenje u top 40 u Americi, nego je zauzeo jadno 93. mjesto. U Velikoj Britaniji je zauzeo #7, Španjolskoj #1, Kanadi #6, Italiji #7, Brazilu #9, Japanu #4, Kini #1... Spot je režirao švedski redatelj Johan Renck u New Yorku. Inspirirana knjigom 'Memoirs of a Geisha', Madonna je odlučila da u spotu glumi glavnu junakinju knjige, djevojku Hatsumomo. Spot je jako mistično urađen. Na početku spota, obučena u crni kimono sa crvenom bojom premazanom preko očiju, drži vreću napunjenu vodom dok skupina ljudi u zastrašujućim kostimima traži od nje spasenje. Madonna napušta vreću i oni je primaju, što simbolizira početak njihovog novog života. Kasnije na Madonninim leđima se ocrtavaju simboli, dok se ljudi podižu visoko oslobođavajući svoju dušu. U spotu je nosila crnu periku i crveni kimono kojeg je kreirao Jean Paul Gaultier. Madonna ovu pjesmu nije izvodila ni na jednoj od svojih turneja. Na 'Drowned World' turneji je postojao dio showa 'Geisha' ali tu nije bilo mjesta za 'Nothing Really Matters' koji je čak inspiriran tom temomom.

Sretan rođendan Lola!

Danas je rođendan Madonninoj ljubimici Lourdes, koja slavi 11. rođendan!

14.10.2007. · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

Za vikend kod Kleina

- Madonna je jučer viđena kako izlazi iz apoteke. Kasnije je otišla kod fotografa Stevena Kleina u mjestu Bridgehamptom gdje će s njim provesti vikend.


I Am Because We Are!

Madonna i Rosie O'Donnel su nedavno izmajmile kino dvoranu da pogledaju jedan film. Rosie na svojoj web stranici odgovara na pitanja obožavatelja, tako ju je jedan posjetilac upitao koji je film pogledala s Madonnom, a ona je odgovorila: "Njezin dokumentarac, 'I Am Because We Are' koji je predivan i nevjerojatan."



Madonnim dokumentarac 'I Am Because We Are' je imao neočekivanu malu premijeru u izraelskom mjestu Jaffa, točnije u dvorani Ilana Goor Museum, u sklopu humanitarnog programa 'Spirituality for Kids'. Naziv 'I Am Because We Are' je preveden od riječi 'Ubuntu' iz Nguni jezika, što znači da smo svi povezani, bez zajednice ne možemo biti što jesmo i da je nada oduvijek živjela u nama.

°www.iambecausewearefilm.com
°www.iambecauseweare.com

Dokumentarac je predivan i jako dirljiv, fokusiran je na život punog patnje malawijske djece. Pokazuje kako AIDS utiče na njihove živote otkad je većina njih izgubila roditelje koji su umrli od AIDS-a i poslije njihove smrti nisu imali gdje živjeti. 'I Am Because We Are' prikazuje kako humanitarni program 'Spirituality For Kids', koji je u sklopu Madonnine zaklade 'Raising Malawi', donio djeci svjetlost, nadu i šansu da promijene svoju budućnost.

13.10.2007. · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

Live Nation već ima planove za Madonnu

Kada Madonna pređe u izdavačku kuću Live Nation s 10-godišnjim ugovorom od čak 120 milijuna, Live Nation će se pobrinuti za izdavanje Madonninog prvog parfema! Live Nation garantira Madonni odličnu promotivnu kampanju za parfem kojeg bi lansirala kada napusti izdavačku kuću Warner Bros.

Mnogi smatraju da će prelazak Madonne u Live Nation značiti još veći propast tvrtke Warner Bros., koja je financijski slabija iz godine u godinu. Warner Bros. je odbio dati Madonni ugovor tolike vrijednosti koji joj daje Live Nation, a i prema pričama Madonna u posljednje vrijeme nije zadovoljna suradnjom s Warner Bros.-om. Mediji su se našalili na račun Warner-a, da će, kada istekne ugovor s Live Nationom, Madonna vladati scenom i s 60 godina a Warner Bros propasti.

New York pics

- Odlazak na poslovni sastanak




- Madonna i njena bliska prijateljica Rosie O'Donell su u srijedu otišle u kino a poslije na večeru

12.10.2007. · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

Najutjecajnije osobe u Londonu

Britanski časopis Evening Standard je objavio listu od 1000 najutjecajnijih osoba 2007. u Londonu, a Madonna je jedna od njih.

Madonna, 49, POP ICON
Robbie Williams summed it up with his last single: 'I love you baby, but face it, she's Madonna.' Still in a different league after more than 20 years at the top of pop's tree. Every female pop singer, and plenty of males, must concede that she's an influence.


Madonna u najvećem diskografskom transferu u povijesti

Večernji List/Index: Madonna planira potpisati novi diskografski ugovor u vrijednosti od 120 milijuna dolara s promotorskom kućom Live Nation Inc. te napustiti svoju dosadašnju diskografsku kuću Warner Music Group Corp., piše Reuters.
Menadžeri pjevačice prošli tjedan obavijestili su Warner da će Madonna prihvatiti ponudu Live Nationa, a oni su odbili ponuditi jednak ugovor.

Po uvjetima predloženim u ugovoru Live Nation-a, Madonna će primiti pjevački bonus u iznosu od 18 milijuna dolara i oko 17 milijuna dolara predujma za svaki od tri buduća studijska albuma. Udio kompenzacija uključivati će i dionice. Madonna će također značajno zaraditi od ugovora o turnejama koji daje Live Nationu ekskluzivno pravo promocije njenih turneja. Novi 10-godišnji ugovor dao bi Live Nationu pravo da prodaju Madonninu robu te dozvolu za njeno ime. Svaki prihod od tih proizvoda bio bi podijeljen između pjevačice i kompanije. Live Nation također će platitit 50 milijuna dolara u gotovini i dionicama kako bi promovirao Madonnine turneje.

Obzirom na Madonninu popularnost i komercijalnu vrijednost, jasno je da je više od dva desetljeća bila najprofitabilniji izvođač Warner Musica, koji se sad suočava s velikim financijskim gubitkom. Ipak, ta će diskografska kuća zadržati pravo na njene dosadašnje najveće hitove ("Music", "Like A Virgin"...), koji će joj još godinama donositi profit.

11.10.2007. · Ostavi komentar (5) · Isprintaj · #

Novi album izlazi početkom iduće godine!

Jedan od zastupnika u izdavačkoj kući Warner Bros., Massimo Giuiliano je izjavio za talijasnki časopis Musica & Dischi da Madonnin album izlazi u veljači iduće godine! Također je spomenuo da će Madonna izdati još dva posljednja izdanja za Warner Bros. prije kraja ugovora, a moguće je da se radi o studijskom albumu i kompilaciji hitova.

Damn I love NYC!

Madonna je u utorak navečer doputovala u Veliku Jabuku s svojim najmlađim sinom, asistenticom Angelom Becker, tjelohraniteljem i dadiljom.



Danas je otišla na predstavu 'Celia' s dugogodišnjom prijateljicom Ingrid Casares, u kojoj je glumio Madonnin bivši dečko Carlos Leon a kasnije su zajedno otišli na večeru.


Također je ovog dana posjetila Medical Arts Centre s Ingrid Casares i provela dva sata u spomenutom centru gdje se nalaze različiti specijalisti i doktori.




Dan bez treninga nikako ne može proći...


10.10.2007. · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

Madonna leaving a film studio in London

Madonna je ovih dana viđena kako izlazi iz filmskog studija u Londonu sa Dan Cadanon, koji je radio s Madonnom na reklami za H&M liniju i na njenom filmu 'Filth And Wisdom'.

Top 5 style icons we're thankful for

Lifewise je objavio top 5 najvećih modnih ikona svih vremena. Madonna je zauzela sam vrh top liste, slijede je Marilyn Monroe i Vidal Sassoon.

1. Madonna
2. Marilyn Monroe
3. Vidal Sassoon
4. Victoria Beckham
5. Jennifer Aniston

The Number 1 style icon on our list is none other than Madonna. Madonna has inspired generations for nearly three decades, not just as a performer, but as a trend-setter. From black leotards underneath skirts (which is back this season), to buffed up arms and calves, she has set the tone for style over and over again.
“Madonna rules the world doesn’t she? Is there a human on this earth who doesn’t know who Madonna is?” She’s not simply a great musician, a song writer or an actress but immediately this image is evoked of health, beauty, and style,” says Lindo. “Whatever look she tries to portray she goes for it 100 per cent. She doesn’t do anything half way. She jumps in both feet first.”
We are all thankful for those who have had the strength and vision to lead their own stylish ways. Without their vision, there would be no inspiration for the next style icons to come.

08.10.2007. · Ostavi komentar (8) · Isprintaj · #

Gogol Bordello o Madonninom filmu 'Filth And Wisdom'

Bend ciganskog folklora Gogol Bordello su dali intervju za kanadsku web stranicu ChartAttack. Između ostalog, pričali su o Madonninom filmu u kojem će glumiti.

Snimili ste film s Madonnom?

- Da! Upravo je završen.

Snimali ste ga u Londonu ili New Yorku?

- U Londonu.

Kako ste došli u kontakt s njom? Kako je to sve počelo?

- Čuli smo od naših prijatelja da je naša velika obožavateljica. Jednom me je nazvala, i pričali smo dosta dugo, tako da je došla do ideje da mi ponudi glavnu ulogu u njenom prvom filmu. Bilo je jako zabavno raditi s njom. Cijeli bend Gogol Bordello je u filmu. Kada me je upitala kako mi se sviđa ideja da se prerušim u ženu, odmah sam znao da će biti zabavno.

Kakva je Madonna u ulozi režiserke?

- Mislim da je jako dobra. Uvijek možeš ocijeniti snagu režisera po njegovoj specifičnosti. Madonna je nevjerojatno talentirana. Nisam očekivao da će zatražiti moje savjete, odlično smo komunicirali. Film je jako zabavan!

Film traje 30 minuta, hoće li izaći iduće godine?

- Mislim da će izaći prije. Nevjerojatno je vidjeti kako radi. Ona je žena koja pokreće sve oko sebe. Znate na što mislim? Toliko stvari oko nje se bavi njenim imenom, a ona je centar toga, i sve to ostvari, to je Madonna. Bio sam time zadivljen.

Madonna snima duet s izraelskom pjevačicom

Madonna će za svoj novi album snimiti duet s izraelskom pjevačicom (moguće je da je pjevač) Jorden Zur. Za vrijeme svoje posjete u Izraelu, Madonna se dogovarala sa Zur oko dueta. Jordenova glasnogovornica je izjavila da je upoznala Madonnu, ali dalje nije htjela komentirati.

07.10.2007. · Ostavi komentar (4) · Isprintaj · #

Ultimate Hotties of the 70's & 80's

Američki časopis 'Entertainment Weekly' je objavio listu od 25 najsexy umjetnica iz 70-ih i 80-ih. Madonna se nalazi na toj listi pored Lise Bonet, Heather Locklear, Demi Moore, Brooke Shields i ostalih. Za Madonnu glasajte na ovom linku.

Kim Basinger
Pat Benatar
Jacqueline Bisset
Lisa Bonet
Phoebe Cates
Cher
Rebecca DeMornay
Bo Derek
Morgan Fairchild
Farrah Fawcett
Pam Grier
Deborah Harry
Cheryl Ladd
Kelly LeBrock
Heather Locklear
Kelly McGillis
Madonna
Demi Moore
Isabella Rossellini
Brooke Shields
Jaclyn Smith
Suzanne Somers
Sharon Stone
Kathleen Turner
Lindsay Wagner




Britney traži inspiraciju iz 'Erotice'?

Britney Spears je nekoliko puta viđena kako drži Madonnin album 'Erotica' iz 1992., da li Britney traži inspiraciju za svoj novi materijal...

06.10.2007. · Ostavi komentar (9) · Isprintaj · #

Madonna Calendar 2008: preview

Na ovim slikama možete vidjeti kako izgledaju slike za 'Madonna Calendar 2008'. Objavit ću slike bolje kvalitete kada izađu.





Dolly Parton o suradnji s Madonnom

Legendarna pjevačica Dolly Parton je nedavno dala intervju za Insider, pošto mediji pišu da radi na dance albumu, na pitanje da li razmišlja snimiti duet sa dancing queen Madonnom, odgovorila je: "To bi bilo super! Bilo bi kao MaDolly & Madonna...ili zapravo Methuselah & Madonna."

05.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Najuspješnija umjetnica!

U novom izdanju knjige 'Guinness Book Of World Records' za 2008. godinu objavljena su dva Madonnina rekorda. Madonna ima najviše #1 albuma, čak devet na britanskoj top listi od bilo kojeg drugog izvođača. Slijede je Robbie Williams i David Bowie sa osam #1 albuma.

- Like A Virgin 1984., #1 (2 tjedna)
- True Blue 1986., #1 (6 tjedana)
- Like A Prayer 1989., #1 (2 tjedna)
- Immaculate Collection 1990., #1 (9 tjedana)
- Evita 1996., #1 (1 tjedan)
- Ray Of Light 1998., #1 (2 tjedna)
- Music #1 2000., (2 tjedna)
- American Life 2003., #1 (1 tjedan)
- Confessions On A Dance Floor 2005., #1 (2 tjedna)

Madonna ima najuspješniju zaradu po nastupima na koncertu, tijekom Confessions turneje je zarađivala 1.6 milijuna funti po nastupu. Također 'Guinness Book Of World Records' je Madonnu proglasio najuspješnijom umjetnicom.



Cold as ice

Madonna sa suprugom u šetnji, London, 02.09.

04.10.2007. · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Glasine o novom albumu

Prema neslužbenim informacijama, Madonnin novi album će se zvati 'Society'. Pjesme koje su procurile 'Candy Store' i 'The Beat Goes On' će se naći na albumu. Pjesma 'La La' podsjeća na Madonnin hit 'Holiday' ali sa jačim i ubrzanim tempom. 'All That Is' je predivna balada koju Madonna pjeva uz pratnju klavira, moguće je da se radi o duetu s Justinom Timberlakeom.

Deborah talks about M again

Pjevačice grupe Blondie, Deborah Harry u intervjuu za 'Steppin' Out' na pitanje što misli o Madonni odogorila je: "Upoznale smo se, ali dolazimo iz različitih svijetova. Madonna je jako popularna, velika zvijezda, volim njenu glazbu. Mislim da ima odličnih hitova."

02.10.2007. · Ostavi komentar (8) · Isprintaj · #