Najutjecajnije osobe u Londonu

Britanski časopis Evening Standard je objavio listu od 1000 najutjecajnijih osoba 2007. u Londonu, a Madonna je jedna od njih.

Madonna, 49, POP ICON
Robbie Williams summed it up with his last single: 'I love you baby, but face it, she's Madonna.' Still in a different league after more than 20 years at the top of pop's tree. Every female pop singer, and plenty of males, must concede that she's an influence.


Madonna u najvećem diskografskom transferu u povijesti

Večernji List/Index: Madonna planira potpisati novi diskografski ugovor u vrijednosti od 120 milijuna dolara s promotorskom kućom Live Nation Inc. te napustiti svoju dosadašnju diskografsku kuću Warner Music Group Corp., piše Reuters.
Menadžeri pjevačice prošli tjedan obavijestili su Warner da će Madonna prihvatiti ponudu Live Nationa, a oni su odbili ponuditi jednak ugovor.

Po uvjetima predloženim u ugovoru Live Nation-a, Madonna će primiti pjevački bonus u iznosu od 18 milijuna dolara i oko 17 milijuna dolara predujma za svaki od tri buduća studijska albuma. Udio kompenzacija uključivati će i dionice. Madonna će također značajno zaraditi od ugovora o turnejama koji daje Live Nationu ekskluzivno pravo promocije njenih turneja. Novi 10-godišnji ugovor dao bi Live Nationu pravo da prodaju Madonninu robu te dozvolu za njeno ime. Svaki prihod od tih proizvoda bio bi podijeljen između pjevačice i kompanije. Live Nation također će platitit 50 milijuna dolara u gotovini i dionicama kako bi promovirao Madonnine turneje.

Obzirom na Madonninu popularnost i komercijalnu vrijednost, jasno je da je više od dva desetljeća bila najprofitabilniji izvođač Warner Musica, koji se sad suočava s velikim financijskim gubitkom. Ipak, ta će diskografska kuća zadržati pravo na njene dosadašnje najveće hitove ("Music", "Like A Virgin"...), koji će joj još godinama donositi profit.

11.10.2007. · Ostavi komentar (5) · Isprintaj · #