lucicina kuhinja

28.04.2008., ponedjeljak

SA ZAKAŠNJENJEM...

Još je ostalo malo kupusa za potrošiti pa da se izguštiramo...
SARMA I PIRE KRUMPIR

Image Hosted by ImageShack.us



- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2008., četvrtak

OD JUČER..

Juneći gulaš i pire krumpir
Image Hosted by ImageShack.us


i za zasladiti kiflice sa pekmezom ili nutelom
Image Hosted by ImageShack.us

- 23:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.04.2008., ponedjeljak

PONEDJELJAK

Danas smo bili moj junior i ja cijeli dan po vani, pa smo na brzinu spekli pizze, nije najzdravije, ali smo zato pili sok od špinata, mrkve, đumbira, limete da dobijemo bar malo vitamina.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 22:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

RUČAK OD NEDJELJE

JANJETINA SA KRUMPIROM

Image Hosted by ImageShack.us


- 22:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2008., subota

BINGO KOLAČ

Sastojci
5 pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
200 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
200 g petit keksa
400 g jaffa keksa
200 g piškota
400 ml slatkog tučenog vrhnja
voće po izboru

Priprema
Ukuhati pudinge od vanilije u mlijeko u koje smo dodali šećer. Ohladiti mješajući da se ne stvori korica.
Izmiksati ohlađen puding sa margarinom. Odvojite 1/3 kreme i dodati u nju naribanu čokoladu te dobro promiješati.
Na tepsiju (ili direktno na veliki tanjur za posluživanje) složiti jedan sloj petit keksa umočenih u mlijeko. Premazati polovinom žutog fila.
Na kremu složiti jaffa kekse tako da je čokoladni dio okrenut prema dolje. Premazati kremom sa čokoladom.
Na čokoladnu kremu slagati piškote namočene u mlijeko i prekriti ostatkom žutog fila.
Na ovaj fil po želji može se staviti voće.
Dekorirati cjelokupni kolač sa tučenim slatkim vrhnjem te ostaviti u hladnjaku do posluživanja.

Image Hosted by ImageShack.us


- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2008., srijeda

Današnji ručak i desert

Mladi špinat sa mladim krumpirom+ šarun+ zelena salata
Image Hosted by ImageShack.us


a za zasladiti zapečene palačinke sa sirom

Image Hosted by ImageShack.us


A jel ima bolje reklame za sokovnik od ove???

Image Hosted by ImageShack.us


- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prirodni sokovi iz našeg sokovnika Jack LaLanne

Evo da se pohvalimo kakve fine i zdrave stvari pijemo...

iz ovoga Image Hosted by ImageShack.us


dobijete ovo
Image Hosted by ImageShack.us


Mogu samo reći da me jaako iznenadio okus toga povrća u čaši, uopće nije bilo loše, samo je rotkvica bila ljuta, pa je to zaljutilo, ali pripremila sam se uliti u sebe to sa žačepljenim nosom, ali okus je na kraju bio finiparty, a o voćnim sokovima da ne govorim, frefinosmijeh, super je što mogu djeci uvaliti sirovu mrkvu u sok a da ne skuže, čak štoviše, otimaju se ko će prvicerek
- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jučerašnji ručak

Fini pureći gulaš, "ubili" smo se u njemu...

Image Hosted by ImageShack.us


a za desert Čoko pita

Image Hosted by ImageShack.us


- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2008., nedjelja

Fiiini kolač od čokolade i naranče

Radila sam ga prošlu srijedu i jako je fini, ali po meni bi trebala biti malo čvršća crna krema, tako da su u receptu male preinake, i da, ja sam radila u kalupu za kolač a inače je to torta.
Sastojci
za biskvit
3 jaja
10 dkg šećera
5dkg mljevenih badema
5dkg mljevenih lješnjaka
5dkg kakka
maslac i brašno za kalup
za čokoladnu kremu
25dkg čokolade u prahu
1 žličicu kakaa
5dkg šećera
1 želatina fix
2 žumanjka
malo soli
5dl slatkog vrhnja
za kremu od naranče
2 jaja
2 žumanjka
15dkg šečera
3,5l svježe iscijeđenog soka od naranče
1 koricu naribane korice naranče
8 listića želatine
3dl slatkog vrhnja
za ukras
1/4 narančinog soka
2 žlice šećera u prahu
1 omot preljeva za tortu


Priprema
Ispržite lješnjake i sameljite. Za biskvit istucite žumanjke sa šećerom i 2 žlice vode.Pomješajte bademe, brašno, kakao i lješnjake, te dodavajte žumanjcima naizmjenice s čvrstim snjegom od malo posoljenih bjelanjaka. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup,promjera 26 cm. Pecite 18-20 min u pećnici zagrijanoj na 200celzijevih stupnjeva. Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite, pa jedan list utisnite u dobro opran i folijom obložen obrub kalupa. Za tamnu kremu mješajte šećer na niskoj temperaturi da se karamelizira. Ulite1,5dl vrhnja i mješajte da se karamel otopi, ali ne smije zavijreti. maknite sa štednjaka i umješajte čokoladu, kakao, i želatinu fix, te jedan po jedan žumanjak.Kada se krema ohladila, primješajte preostalo tučeno slatko vrhnje. nanesite na biskvit u kalupu i pokrite drugom polovicom biskvita. Za svijetlu kremu namočite želatinu u hladnu vodu. Mješajte na pari jaja,žumanjke, šećer i sok. Kada se zgusne, maknite sa štednjaka i umješajte iscjeđenu želatinu.Kada se ohladi, primješajte tučeno slatko vrhnje. Nanesite na tortu u kalupu. Izravnajte površinu. Kada se sasvim ohladi, načinite prema uputama na omotu preljev za tortu od praška, šećera i narančinog soka, i prelite tortu.


Image Hosted by ImageShack.us


a danas za desert malo zdravija varijanta, ali isto tako fina

Image Hosted by ImageShack.us

- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2008., srijeda

DANAŠNJI RUČAK

TJESTENINA CARBONARA
Image Hosted by ImageShack.us


- 20:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2008., nedjelja

DANAŠNJI RUČAK

Lungić u vinu i vrhnju+ pire krumpir+rajčica i krastavac

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2008., subota

PITA OD SIRA

Imala viška svježeg sira, pa napravila ovu fiinu pitu za mog mužića i sina koji obožavaju kolače sa sirom...

Tijesto:
30 dkg oštrog brašna
prašak za pecivo, na vrh noža
20 dkg maslaca
10 dkg šećera
2 žumanjka
1 žlica kiselog vrhnja
limunova korica, malo soli

Nadjev:

4 bjelanjka
20 dkg šećera
20 dkg svježeg sira
korica limuna
vanilin šećer

Umijesiti tijesto i ostaviti kratko odmarati. Zatim tijesto razvaljati na dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha i malo podignite rubove. Na tijesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom i stavite peći na temp 200 c oko 50 minuta. Pečenu pitu još toplu pošećerite šećerom u prahu i hladnu izrežite.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, s time da pred kraj polagano dodavate šećer. U snijeg pažljivo miješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, naribanu limunovu koricu i vanilin šećer. Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati žlicu pšenične krupice.
Image Hosted by ImageShack.us


- 13:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2008., petak

DANAŠNJI RUČAK

Brancin+kuhani krumpir+zel.salata
Image Hosted by ImageShack.us

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KREMŠNITE

krema
6 jaja
1 vanilin šećer
10 žlica šecera
6 žlica brašna
1 litra mlijeka
2 žlice gustina
1 šlag


Priprema
Miješati jaja, šećer i vanilin šećer, dodati brašno i ukuhati u mlijeku.
To znači mješati na laganoj vatri bar 10-15 minuta da postane gusta masa.
Kada se smjesa malo ohladi dodati izradjeni šlag i lagano umiješati.
Kremu staviti na list za kremšnite, prekriti s drugim listom narezanim na četvorine i posuti s šećerom u prahu.
Image Hosted by ImageShack.us

- 14:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

MUFFINSI


Tijesto
300 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
70 g čokolade u prahu
malo soli
150 g šećera
1 dl ulja
1,5 dl mlijeka
1 čaša jogurta (180 g)
1 cijelo jaje
malo nastrugane mahune vanilije (za zamjenu možete koristiti 3-4 kapi ekstrakta vanilije)
120 g čokolade za kuhanje (nasjeckati)

Priprema
U jednoj posudi kuhačom izmješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu.
U drugoj posudi izmješajte jaje i jogurt sa šećerom i vanilijom, a zatim dodajte mlijeko, ulje i malo soli.
“Mokru” smjesu izlijte preko suhe i lagano kuhačom izmješajte u jednoličnu masu (iskusne domaćice već znaju da je kod izrade muffinsa zabranjena upotreba električnog miksera.)
Na kraju umiješajte nasjeckane komadiće čokolade za kuhanje.
Kalup za muffinse obložite papirnatim košaricama i punite do 2/3 tijestom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pita od jabuka


Tijesto

40 dkb oštrog brašna
30 dkg maslaca
7 dkg šećera
2 žumanjka
2 žlice kis. vrhnja
malo soli

Nadjev

15 dkg marmelade od marelice
1 kg jabuka
6-8 dkg šećera
vanil. šećer, cimet

Zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u frižideru 1-2 sata. podijeliti tjesto na dva dijela, prvi dio staviti u namašćen i pobrašnjen pleh peći. Kad je napola gotovo izvaditi iz pećnice, premazati sa pekmezom, staviti nadjev koji smo prodinstali i gore drugi dio tjesta, nabosti vilicom i peći na 200 stupnjeva do kraja. Posuti šeć u prahu i to je to. Stvarno je jaako fina.
Image Hosted by ImageShack.us


- 13:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BUHTLE

Sastojci
TIJESTO
1/2 kg brašna za dizano tijesto
3 dcl mlijeka
150 g maslaca
1 kocka friškog kvasca
1 žlićica soli
1 žlica šećera
FIL
pekmez od šljiva, ili neko drugo punjenje po želji

Priprema
Prosijati brašno pa u njega dodati kvasac koji treba umutiti sa 1dcl toplog mlijeka i žlićicom šećera te ostaviti da se digne. Rastopiti maslac i ugrijati mlijeko da bude mlako te oboje dodati brašno. Dobro mjestiti dok tjesto ne postane glatka kugla te ga ostaviti na toplome da ukisa.
Iz ukvasalog tista uzimati loptice (ispadne ih 10ak) te ih napuniti sa 2 žlićice pekmeza i spojiti ih na krajevima. Složiti ih u krug i staviti da se još malo dignu 10ak minuta.
Peći na 180°C 20-30 minuta. Gotove odmah posuti sa šećerom u prahu.

Image Hosted by ImageShack.us

- 13:53 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Sezam pogača

Sastojci
1 kg mekog brasna za premazivanje: razmućeno jaje,
1 paketic kvasca sezam
2 žličice soli
2 žličice octa
2 cijela jaja
2 kavene šalice ulja
1/2 l mlijeka

Priprema
Pripremiti kvasac u pola šalice toplog mlijeka, dodati po žličicu šecera i brašna.
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti da odmara 20 min.
Napraviti 6 jufkica (loptica).
Svaku jufkicu razviti u pravokutnu koru i zaviti kao roladu.
Uplesti pletenice od po dve rolade, tako da na kraju dobijemo tri pletenice.
Okrugli pleh namazati maslacem i od sredine redati spiralno pletenice.
Svaku novu pletenicu malo podvuci pod prethodnu, oba kraja.
Ostaviti da se odmara 1 sat.
Pre pečenja namazati razmućenim jajetom i posuti sezamom.
Staviti u donji dio hladne rerne, a onda peći prvih 15-20 min. na 250 C, a zatim na 200 C jos 30 min.
Image Hosted by ImageShack.us


- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

neke stare slike

Za početak, "savijača Speranza"
receptić sam dobila od moje virtualne priateljice, koji me je oduševio...
Image Hosted by ImageShack.us

Raffaelo, "Belina pita", tamne kocke
Image Hosted by ImageShack.us

TORTA OD SIRA I VIŠANJA
Sastav:
tijesto:
220 g brašna
75 g sitnog šećera
1,5 žličica praška za pecivo
100 g maslaca
1 jaje
ribana korica limuna
nadjev:
1 tegla višanja
500 g svežeg sira
150 ml slatkog vrhnja
170 g šećera
1 vanilin šećer
korica limuna
4 jaja
1 puding od vanilije
i još:
70 g mljevenih, ne guljenih badema
1 žlica šećera
po malo cimeta i klinčića

Priprema
Umjesite od navedenih sastojaka glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata.
U međuvremenu napraviti nadjev. Izmutiti žicom sir sa slatkim vrhnjem, šećerom, jajima, pudingom i aromama.
2/3 tijesta razvaljati na dno kalupa vel. 26cm, od ostatka formirati obod visine oko 4 cm. Izmiješati bademe sa šećerom i začinima, time posuti podlogu blago pritisnuti . .
Preko pažljivo nanijeti pola fila, poslagati dio višanja, premazati ostatkom fila, a ostale višnje lagano utisnuti u fil.
Peći na donjoj trećini pećnice na oko 180 st., oko 45-50 minuta. Gotov kolač ostaviti 10 min u isključenoj pećnici, zatim ga izvaditi i posuti šećerom u prahu.
Image Hosted by ImageShack.us

burek sa sirom
Image Hosted by ImageShack.us

canelloni
Image Hosted by ImageShack.us

pizza
Image Hosted by ImageShack.us

torta sa sirom a la torte i to
Image Hosted by ImageShack.us

munchmalow
Image Hosted by ImageShack.us


tamne kocke

Image Hosted by ImageShack.us






torta ČOKOLADINA, mom sinčiću Franku za krstitke
Sastojci
Kora
15 dkg maslaca
9 dkg. šećera u prahu
5 dkg kakaa
3 žlice nutele
5 dkg griza
18 dkg brašna
Krema I
20 dkg čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
1 jaje
2 žlice ruma
50 ml. slatkog vrhnja (za dodatak bjelanjku)
Krema 2
puding vanijija
3 dcl mlijeka
10 dkg maslaca,
5 dkg šećera
10 dkg mljevanih keksa
za ukras,
tučeno slatko vrhnje

Priprema
Umutite mikserom omekšani maslac, šećer u prahu, kakao i nutelu.
Zatim dodajte griz i brašno i sa žlicom dobro izmiješajte smjesu dok se ne ujednači.
Uključite rernu na 200°C.
Smjesu prebacite u nauljeni i alu folijom obloženi kalup (26 cm) polagano utapkajte i izravnajte i stavite peći oko 15 minuta.
Gotovu koru stavite po strani da se ohladi, a za to vrijeme napravite tamnu kremu.
Otopite na pari crnu čokoladu i dodajte izmiješani rum sa žumanjkom, neprestano miješajući metlicom. Kada dobijete glatku smjesu, miješajući i dalje, dodajte slatko vrhnje. Maknite sa vatre, promiješajte i čekajte da se krema ohladi. Za to vrijeme umutite bjelanjak sa malo soli i postepeno dodajte ostalih 50 ml.slatkog vrhnja. Miksajte sve dok ne dobijete čvrstu masu.
Gotovu čokoladnu kremu rasporedite preko kore u kalupu i odlozite u frižider na 30 minuta.
Skuhajte puding u mlijeku, i kad se ohladi dodajte izrađeni maslac i mljevene kekse, i to staviti na čokoladnu kremu.
Kad se ohladi premazati tortu sa tučenim slatkim vrhnjem!
Image Hosted by ImageShack.us



- 10:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ožujak 2009 (5)
Lipanj 2008 (13)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (19)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

LJubav ide kroz želudac!

omiljene stranice