Imala viška svježeg sira, pa napravila ovu fiinu pitu za mog mužića i sina koji obožavaju kolače sa sirom...
Tijesto:
30 dkg oštrog brašna
prašak za pecivo, na vrh noža
20 dkg maslaca
10 dkg šećera
2 žumanjka
1 žlica kiselog vrhnja
limunova korica, malo soli
Nadjev:
4 bjelanjka
20 dkg šećera
20 dkg svježeg sira
korica limuna
vanilin šećer
Umijesiti tijesto i ostaviti kratko odmarati. Zatim tijesto razvaljati na dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha i malo podignite rubove. Na tijesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom i stavite peći na temp 200 c oko 50 minuta. Pečenu pitu još toplu pošećerite šećerom u prahu i hladnu izrežite.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, s time da pred kraj polagano dodavate šećer. U snijeg pažljivo miješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, naribanu limunovu koricu i vanilin šećer. Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati žlicu pšenične krupice.