Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lucicakuha

Marketing

neke stare slike

Za početak, "savijača Speranza"
receptić sam dobila od moje virtualne priateljice, koji me je oduševio...
Image Hosted by ImageShack.us

Raffaelo, "Belina pita", tamne kocke
Image Hosted by ImageShack.us

TORTA OD SIRA I VIŠANJA
Sastav:
tijesto:
220 g brašna
75 g sitnog šećera
1,5 žličica praška za pecivo
100 g maslaca
1 jaje
ribana korica limuna
nadjev:
1 tegla višanja
500 g svežeg sira
150 ml slatkog vrhnja
170 g šećera
1 vanilin šećer
korica limuna
4 jaja
1 puding od vanilije
i još:
70 g mljevenih, ne guljenih badema
1 žlica šećera
po malo cimeta i klinčića

Priprema
Umjesite od navedenih sastojaka glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata.
U međuvremenu napraviti nadjev. Izmutiti žicom sir sa slatkim vrhnjem, šećerom, jajima, pudingom i aromama.
2/3 tijesta razvaljati na dno kalupa vel. 26cm, od ostatka formirati obod visine oko 4 cm. Izmiješati bademe sa šećerom i začinima, time posuti podlogu blago pritisnuti . .
Preko pažljivo nanijeti pola fila, poslagati dio višanja, premazati ostatkom fila, a ostale višnje lagano utisnuti u fil.
Peći na donjoj trećini pećnice na oko 180 st., oko 45-50 minuta. Gotov kolač ostaviti 10 min u isključenoj pećnici, zatim ga izvaditi i posuti šećerom u prahu.
Image Hosted by ImageShack.us

burek sa sirom
Image Hosted by ImageShack.us

canelloni
Image Hosted by ImageShack.us

pizza
Image Hosted by ImageShack.us

torta sa sirom a la torte i to
Image Hosted by ImageShack.us

munchmalow
Image Hosted by ImageShack.us


tamne kocke

Image Hosted by ImageShack.us






torta ČOKOLADINA, mom sinčiću Franku za krstitke
Sastojci
Kora
15 dkg maslaca
9 dkg. šećera u prahu
5 dkg kakaa
3 žlice nutele
5 dkg griza
18 dkg brašna
Krema I
20 dkg čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
1 jaje
2 žlice ruma
50 ml. slatkog vrhnja (za dodatak bjelanjku)
Krema 2
puding vanijija
3 dcl mlijeka
10 dkg maslaca,
5 dkg šećera
10 dkg mljevanih keksa
za ukras,
tučeno slatko vrhnje

Priprema
Umutite mikserom omekšani maslac, šećer u prahu, kakao i nutelu.
Zatim dodajte griz i brašno i sa žlicom dobro izmiješajte smjesu dok se ne ujednači.
Uključite rernu na 200°C.
Smjesu prebacite u nauljeni i alu folijom obloženi kalup (26 cm) polagano utapkajte i izravnajte i stavite peći oko 15 minuta.
Gotovu koru stavite po strani da se ohladi, a za to vrijeme napravite tamnu kremu.
Otopite na pari crnu čokoladu i dodajte izmiješani rum sa žumanjkom, neprestano miješajući metlicom. Kada dobijete glatku smjesu, miješajući i dalje, dodajte slatko vrhnje. Maknite sa vatre, promiješajte i čekajte da se krema ohladi. Za to vrijeme umutite bjelanjak sa malo soli i postepeno dodajte ostalih 50 ml.slatkog vrhnja. Miksajte sve dok ne dobijete čvrstu masu.
Gotovu čokoladnu kremu rasporedite preko kore u kalupu i odlozite u frižider na 30 minuta.
Skuhajte puding u mlijeku, i kad se ohladi dodajte izrađeni maslac i mljevene kekse, i to staviti na čokoladnu kremu.
Kad se ohladi premazati tortu sa tučenim slatkim vrhnjem!
Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 04.04.2008. u 10:48 sati.